Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Uzależnienie od narkotyków... |
Zapraszam do wysłuchania Ani byłej narkomanki, w jaki cudowny sposób wyszła z uzależnienia. https://youtu.be/iubu9oqlWBw
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Uzależnienie od narkotyków... |
Bez pomocy najbliższych i specjalistów jest to niestety niemożliwe.
|
|
Wszystko jest możliwe z Bogiem. Jak zaufamy jemu to damy radę.
|
|
Uzalenienie od narkotyków jest chyba najcięższym z możliwych nałogów. Odstawienie papierosów, hazardu czy alkoholu nie daje o sobie znać tak mocno, jak właśnie narkotyki. W końcu organizm odreagowuje ich brak w różny sposób. Trzeba być czujnym i w razie czego starać się od razu zapisać uzależnionego do ośrodków takich jak Szansa na Wolność na Śląsku. Tam otrzyma fachową pomoc, mimo swojego złego zachowania, które na pewno się uwidoczni.
|
|
Jest wiele Ośrodków w Polce gdzie leczą uzależnienia. Jedne są zamknięte inne otwarte. Ale na pewno osoba uzależniona sama sobie nie poradzi, musi się zgłosić do takiego ośrodka. Mój znajomy był narkomanem i rodzina go wysłała do Ośrodka Terapii Tratwa w miejscowości Wisła. Po jakimś czasie wyszedł, zupełnie inny człowiek. Pokonał walkę i daje sobie teraz sam radę.
|
|
Ludzie w Lomzy nie ma narkomanów! A tym bardziej alkoholików ;)
|
|
W Chinach jest bardzo skuteczna metoda leczenia narkomanow - 3 lata w obozie pracy, np kamieniolom. Po takiej terapi nie nie zdarzaja sie powroty do nalogu, ta metoda naprawde skutecznie leczy narkomanow
|
|
NIe ma tutaj cudów, konieczna jest terapia
|
|
o proszę. Wspaniały temat do wyjebania.
|
|
ja polecam terapię w ośrodku terapii krajna. bardzo pomogli mojemu mężowi. super profesjonalni i empatyczni, podchodzący z szacunkiem do pacjenta specjaliści.
|
|
Przy takim nałogu konieczne leki i zakład. Samemu się z tego nie wyjdzie.
|
|
Jeśli szukasz pomoc to możesz zgłosić się do warszawskiego centrum https://www.medycznydetox.pl mojego przyjaciela wyciągnęli z uzależnienia
|
|
Bawi mnie jak ludzie pod słowo \"narkotyki\" wrzucają cały worek różnych rzeczy, o których nie mają bladego pojęcia, ale alkohol i papierosy to już do tego się nie zaliczają, gdzie alkohol i nikotyna to jak najbardziej narkotyk tak samo jak i chociażby kawa, ale nie mamy do tego złego podejścia, bo są powszechnie używane Wiele czynników wpływa na to jak trudno wyjść z uzależnienia tj. psychika osoby, jej otoczenia, środka od którego się uzależniła i skąd ten środek był brany, czy to była jakaś chemia pichcona po piwnicach czy coś bardziej \"czystego\"
|
|
Skutecznej pomocy możecie szukać także w Ośrodku Borowik. Tam trzymałam wsparcie jako współuzalezniona. Mój mąż chodził tam na terapię i bardzo mu pomogli. https://osrodek-uzaleznien.pl/
|
|
Ja osobiście polecam ośrodek Krajna na kaszubach. Naprawdę profesjonalna omoc, cudowni terapeuci, którzy dbają o pacjenta i wspierają na ścieżce trzeźwienia.
|
|
Z własnego doświadczenia mogę polecić ośrodek Borowik, dzięki ich pomocy mogę żyć w trzeźwości i cieszyć się życiem na nowo.
|
|
Brat był na leczeniu, brał narkotyki kilka lat, już sam chyba nie wiedział co robi...bezdomny był, stracił żonę... Dopiero leczenie przyniosło efekt w Ośrodku Tratwa w Wiśle. Musielismy go odizolowac od kolegów. Dwa lata jak już nie bierze i uczy sie życ na nowo
|
|
Dużo tu prześmiewczego podejścia do tematu a to nic zabawnego. Sam w rodzinie mam uzależnioną osobę, a dokładniej syna. Ale Bartek jest po terapii w ośrodku Medi Life, gdzie nas świetna Pani Psychiatra skierowała i na szczęście na ten moment wszystko jest w porządku
|
|
Oczywiście bardzo trudno jest uwolnić się od uzależnienia. Ale to dobrze dla dziewczyny!
|
|
Uzależnienie to straszna choroba która ma wpływ na całą rodzinę... I takiej osobie trzeba szybko pomóc. Są specjalistyczne ośrodki jak Nefo, które oferują różne formy terapii jak i pobyt u nich w placówce. Jeśli tylko ktoś podejrzewa że może mieć problem to powinien się umówić na sesję terapeutyczną z kimś z Nefo, porozmawiać i wtedy ewentualnie podjąć dalsze kroki.
|
|
Dokładnie tak. Nie rozumiem tych prześmiewczych komentarzy. Przy uzależnieniu potrzebna jest pomoc specjalistów, bez tego się nie obejdzie!
|
|
Ośrodek Żurawie to miejsce, gdzie można znaleźć profesjonalne wsparcie w walce z uzależnieniami, w tym właśnie od narkotyków. Oferują tam sesje terapeutyczne prowadzone przez doświadczonych specjalistów, warsztaty zdrowia psychicznego oraz długoterminowe programy wsparcia po zakończeniu leczenia. To przestrzeń, która sprzyja odzyskiwaniu kontroli nad życiem i odnajdywaniu nowego sensu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |