piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
studia zaoczne

Witam wszystkich. Nie będe owijał w bawełnę. Mam zamiar iśc na studia zaoczne i powiem szczerze ze potrzebny mi jest tylko papier stwierdzający wyższe wykształcenie. Jak sądzicie gdzie mam studiowac zeby jak najmniej się uczyc?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: studia zaoczne

na Cieplej w Białymstoku słyszalam ze tam sie uczyc nie trzeba....chodz ja studiowalam (dziennie) na Politechnice Bialostockiej i nie załuje....Pozdrawiam

Za odpowiednia kasę można kupić dyplom na bazarze Różyckiego w W-wie

też słyszałem że na Ciepłej w śledziowie, totalna olewka ze studiowania.

A po co sięgać aż do Białegostoku skoro pod ręką masz Agrobiznes w Łomży, mam kilku kolegów którzy przebrnęli przez tą szkołę bez zaglądania w książki (same ściągi).
Generalnie nie ma co ukrywac że większość uczelni prywatnych będzie Cię przepuszczała bez problemu do następnego semestru, abyś tylko im regularnie wpłacam na konto opłatę. A jeśli zdarzy Ci się poprawka na wrzesień to jest to czyta formalność (ot czysta prowizorka że niby uczyć się w danej szkole trzeba). Przedstawiłem zdanie moich kolegów którzy kończyli agrobiznes, ja uczę się w Wawie w prywatnej szkole, no i niestety same ściągi tam nie wystarczają, czasem trzeba przysiąść sumiennie do książek.

cavalera.. niestety same ściągi nie wystarczą? bo niby w Warszawie to trzeba się uczyć... Ja studiuję w Agrobiznesie i powiem Ci, że masz mylne wyobrażenie o egzaminach na tej uczelni. Owszem, zdarza się, że wystarczy tylko przyjść i przepisać ze ściągi kilka regułek, ale są też sytuacje, w których nawet solidna nauka zawodzi. A myślisz, że na państwówkach jest inaczej? Według mnie to zależy tylko i wyłącznie od przedmiotu, podejścia wykładowcy i studenta, a nie od tego w jakim mieście i czy prywatnie...

Malwina

"Przedstawiłem zdanie moich kolegów którzy kończyli agrobiznes, ja uczę się w Wawie w prywatnej szkole, no i niestety same ściągi tam nie wystarczają, czasem trzeba przysiąść sumiennie do książek."
tak samojest na kazdej uczelni, czy to SGH, SGGW czy Agrobiznes np., z autopsji...

Aco myslicie o janskim o socjologii

Nie wiem jak w Jańskim, ale ja skończyłam socjologię na UwB i musiałam bardzo dużo się uczyć. Na tych studiach trzeba czytać bardzo dużo tekstów (ze zrozumieniem!) i znać mnóstwo pojęć socjologicznych.

Poza tym, na tych studiach jest bardzo dużo filozofii, a zarazem prawa, ekonomii i co najgorsze - statystyki.

Witam. Niestety wstyd to przyznać, ale poziom łomżyńskich szkół wyższych jest żenujący. Bardzo słaby poziom Agrobiznesu, a wręcz beznadziejny WSZiP. No cóż jeśli ktoś chce chodzić do szkoły tylko po to, żeby mieć papier to z pewnością te szkoły wystarczą. Jednak jeśli ktoś ma o wiele większe ambicje, no i nie ukrywajmy, że większe pieniądze wiążące się m.in. z wyjazdem z Łomży to powiniemn wybrac jakieś studia uniwersyteckie lub na politechnice. Ale wiadomo, że i nie każdy będzie w stanie skończyć wyższe studia państwowe, więc dla wielu osób studia typu "Jański" to chyba złoty środek, by jednak skończyć jakieś studia i nie narazić się na wstyd ze strony rodziny i znajomych, że po jednym semestrze wylatuje się ze szkoły. Osobiście ukończyłem studia uniwersyteckie i w dalszym ciągu dokształcam się, co jest w dzisiejszych czasach niezbędne w pracy zawodowej. Pozdrawiam.

Kalvin

ostroleka:D hehe w tzw. ,,pałacyku,,

bigi2004

Kalvin a co to jest za szkoła: WSZiP ?gdzie to ? to chyba nie w lomzy

Oj, urzad skarbowy, od razu widać, że Ty nie miejscowy:). Ale juz tłumaczę przyjezdnym - WSZiP to Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości (należy jeszcze dodać, że im. B. Jańskiego w Łomży). I to by było tyle w tym temacie. Dobrej nocy:).

Kalvin

pochodze z Wypierdówka tzn. z Łomży

a co do nazw to miejscowi uzywaja nazwy JAŃSKI (tak mi sie wydaje) a nie WSZiP

a co sądzisz o WSIiP ??

Urząd skarbowy ja studiuję w WSIiP i tam już tak łatwo nie ma mogę ci dać jeden przykład rok zaczynały 4 grupy po pierwszym półroczu zostały tylko 2 grupy już a na koniec z tych dwóch została już tylko jedna .Bez poprawki to mało kto zdaje i na pewno nie wystarczą tylko ściągi o tym zapomnij

Witam wszystkich !!

Nie chcesz sie uczyć dawaj chłopie na Ciepłą, WSE lub jakakolwiek prywanta uczelnia w Białym. Zależy jakie kierunek sobie wybierzesz , choć ja bym radził taki by połączyć przyjemne z pożytecznym czyli wybrać takie gdzie więcej jest dziewczyn na roku niż facetów ;]

Z tego co wiem , na państwowych uczelniach zaocznie studiować tylko po to żeby mieć papierek sie nie opłaca bo podobno będą podwyżki czesnego na zaocznych. Do tego dodać warunki do nauki , korupcje <daj wódke,dam ci zaliczenie hehe> , i nadmiar ludzi na roku niedostowany do ilości krzeseł i komputerów <sam to mam :/> . Dla tego gdybym sam jeszcze raz miał wybrać uczelnie wybrałbym prywantą :D

A co do uczenia sie .. warto nad tym pomyśleć heheh no chyba że masz sytuacje godną pozadroszcznia - czyli jesteś już ustawiony, masz leb na karku i głowe do interesów :D

Pozdro i Powodzenia Pel !!

Idzcie proponuję na WIT w Warszawie:] Niby private ale koszą jak ta lala:) Multum ludzi co roku repetuje bo myśleli że będzie gładko,miło i przyjemnie:) Wiadomo jak w każdej szkole są przedmioty luzackie ale i są też niezłe kosiary... Podjeście profesorów ja wam godom:)

hmm....

O WSIiP pisał już Tommek, obecny student tejże uczelni, więc chyba jego opinia może być jak najbardziej wiarygodna:). Ale faktycznie ta szkoła ma nawet niezłą opinię - na pewno dobra szkoła jak na łomżyńskie warunki. Przynajmniej państwowa i z tego co się orientuję współpracuje z Politechniką Białostocką. Faktycznie we wzcześniejszym poście zawęziłem trochę krąg wypowiedzi do "Jańskiego" i Agrobiznesu. O tej "państwówce" przyznaję się bez bicia, że zapomniałem:). Więc prostuję, że poziom wyższych szkół w Łomży jest żenujący z jednym wyjątkiem, ale może ten wyjątek sprawi, że nie będzie jednak tak beznadziejnie w niedalekiej przyszłości:). Ale wyjątki (póki co) jak wiadomo tylko potwierdzają regułę. Pozdrawiam wszystkich (zwłaszcza urząd skarbowy:)) i dobrej nocy.

Kalvin

Chłopak sie pytał o uczelnie leserowską a nie która szkoła jest dobra pod względem kadry,opinii i poziom nauczania ;] tak na marginesie..

Witam. To już wie, gdzie będzie miał lżej:). Wybór należy już tylko do niego. Jest z czego wybierać.

Kalvin

Dziękuje za te wypowiedzi.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org