Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Renault Clio szarpie na ciepłym silniku |
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Clio II, i mam problem z tym autkiem. Otóż, na zimnym silniku jest wszystko ok, problemy zaczynaja się jak się silnik rozgrzeje. Na wolnych obrotach czuć wyraźne \"szarpanie\" silnikiem. Przy przyspieszaniu również \"szarpie\" silnikiem. Z góry dziękuje za porady :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Renault Clio szarpie na ciepłym silniku |
Wrozbota nikt nie jest i nie wiem jaki masz silnik. Rownie dobrze moze to byc cewka, przeplywka i wiele innych
|
|
To jest 1.2 60 KM, osobiście podejrzewam ze to może być czujnik położenia wału, ale za chusteczkę nie mogę go zlokalizować. Umówiłem się z mechanikiem na przyszły tydzień ale mimo wszystko nie daje mi to spokoju.
|
|
może być tysiąc przyczyn, podstawa podepnij auto pod komputer może pokaże jakies błędy, możesz też wcześniej obejrzeć dolot powietrza, może masz pęknięty przewód i zasysa lewe powietrze, czujnik położenia wału myślę że nie bo byś miał problem z odpaleniem auta.
|
|
|
No nic, zobaczę w przyszłym tygodniu co mu dolega. Dzięki Panowie za podpowiedzi :)
|
|
Jak miałem walnięty czujnik położenia wału, to objawy były takie, że auto na zimno odpalało, a na ciepło nie chciało odpalić. Ale żadnego szarpania podczas jazdy nie było.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |