Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wieża lęgowa dla jerzyka budżet obywatelski |
Zachęcam do głosowania mojego pomysłu wybudowania wieży lęgowej dla jerzyka.Takie wieże sa już w kilku miastach Polski m.in.Warszawa,Toruń,Gdańsk.Jerzyk pożyteczny ptak zjada dużo komarów,niestety z powodu termomodernizacji bloków traci miejsca lęgowe.Kiedy ptaki zasiedlą się w tym obiekcie planuję zamontowanie kamery wtedy w internecie będzie można oglądać rozmnażanie tych ptaków.Gorąco polecam i pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wieża lęgowa dla jerzyka budżet obywatelski |
Popieram.
|
|
To ja już wolę, żeby gdzieś w mieście kawałek nowego chodnika położyli.
|
|
Ja już zagłosowałam na wieżę i na mural patriotyczny, do czego zachęcam i innych. A chodniki na oiedlach, to powinna Spóldzielnia Mieszkaniowa naprawiać a nie Budżet.
|
|
Bardzo dobry pomysł ;) a chodniki to interes miasta jeśli miasto ma kasę na budowę ulicy do prywatnej posesji a nie ma na głupie chodniki to trzeba zmienić władzę .
|
|
Oto mural . Sami oceńcie czy nie warto na niego zagłosowac .
|
|
Gwoli wyjaśnienia, mural przedstawia najważniejsze wydarzenia z histori ziemi łomżyńaskiej. Bitwa pod Wiedniem , gdzie łomżyńska chorągiew husarska pierwsza uderzyła na wojska tureckie, obronę fortów w Piątnicy w 1920 roku, II wojnę światową i Żołnierzy Wyklętych . Do Was młodzi apelujemy !!!! ZRÓBMY TO I WYBIERZMY MURAL .
|
|
uważam władze miasta Łomży za szkodniki i wrogów publicznych nr 1 ! kto przeznacza pieniądze z budżetu zadłużonej Łomży na taki cel zamiast na potrzeby Mieszkańców !! na wieże lęgowe to są pieniądze w Ministerstwie Środowiska iii bardzo wielu innych instytucjach i funduszach , wystarczy napisać projekt !!! ... no chyba że władza Łomży jest nie piśmienna i nie poczytująca a na sylwestrowe fajerwerki pewnie już faktury są szykowane ... chcą \"chronić\" ptaki niszcząc środowisko , polecam Poradnię Zdrowia Psychicznego sami swoi
|
|
Wszystkie ptactwo srające po parapetach powinno się odstrzelić a nie jeszcze coś budować. te pieniżki mozna przeznaczyć choć by na niepełnosprawne dzieci na ich rehabilitacje gość lomza
|
|
Pieniądze z budżetu powinny być przeznaczona dla mieszkańców a nie dla ptactwa. Jest tyle innych potrzeb, jest tyle dzieci niepełnosprawnych. One bardziej potrzebują pomocy. er
|
|
Wieża jest super pomysłem i posłuży wszystkim. Mural również będzie cieszył oko i na pewno będzie powodem do dumy. Za to w moim przekonaniu sponsorowanie chodników czy łatanie dziur w drodze z budżetu obywatelskiego to zły pomysł - to obowiązek miasta albo spółdzielni.
|
|
Ja mam zdanie takie, że od takich rzeczy powinny być prywatne organizacje, a publiczne pieniądze (czyli nasze, a nie rządzących) powinny iść na coś co poprawie komfort życia nas samych. Ogólnie jest to wszystko skandaliczne, że ktoś decyduje za nas i obraca naszymi pieniędzmi, ale skoro już żyjemy w takich czasach to niech o będzie też z pożytkiem dla nas samych.
|
|
gość lomza - zanim odstrzelisz wszystkie ptaki zastanów się czy do czegoś się jeszcze nie przydadzą. \"Jerzyki są rzeczywiście bardzo wydajne jeśli chodzi o redukowanie liczby drobnych owadów latających. Jeden osobnik w ciągu doby może zjeść nawet 20 000, w tym bardzo wiele dokuczliwych dla człowieka komarów oraz meszek\" http://mojafirma.infor.pl/nieruchomosci/ogrod/ciekawostki/319432,Jerzyki-ptaki-na-komary-Jak-zasiedlic-je-w-swoim-ogrodzie.html
|
|
gość lomza lubi jak go komary w d*pę gryzą. Pewnie lepiej miasto spryskać jakimiś chemikaliami od uciążliwych owadów, bo jeszcze jest mało smrodu w powietrzu. A przy okazji padnie reszta pszczół i gość z łomży będzie sam latał z kwiatka na kwiatek i zapylał, oby tylko rośliny. Nie zapominajcie, że musimy żyć w zgodzie z naturą i powinno się wykorzystywać jej walory. Jeżeli nie będziemy tego robić to przeciwstawi się przeciwko nam. Chodniki należą do zadań miasta, a nie obywateli. A nie zapomnijcie, że ta cała kasa to i tak są nasze pieniądze, to chyba fajnie, że możemy o nich sami decydować.
|
|
Dżoanna. Jestem gożki jak piołun więc mnie komary nie gryzą. A propo komarów gryzą komarzyce gość lomza
|
|
Popieram. Będę głosowała i moi bliscy m.in. na \"jerzyki\". Zachęcam. Ratując środowisko przyrodnicze - ratujemy siebie. Niektórym ludziom brak jest instynktu samozachowawczego. Wolą beton niż zdrowe powietrze.
|
|
niech władza Miasta buduje nawet bocianie gniazda, ale nie z budżetu Miasta od tego są Fundusze Ochrony Środowiska !! to chyba przerasta władzę Miasta jak widać skoro władza Miasta wykazuje się ciemnota na temat zadań i funkcjonowania samorządu i ogromną niegospodarnością = kupili dmuchane figurki za 84.000 !! lepiej było kupić wagony ze składów Pendolino w cenie złomu bo nie nadają się do jazdy 250 km/h i takie komfortowe wagony to by była wielofunkcyjna przenośna FUNKCJONALNA atrakcja ...to nie dziwi mnie istnienie forumowiczów nie rozumiejących polskiej mowy ... toż to na gwałt trzeba wzywać lekarza od nóg bo mrozy coraz bliżej ! sami swoi
|
|
Moim zdaniem jeżeli jeżyki są aż tak pożyteczne i skuteczne w zwalczaniu komarów, meszek itd. to wieża lęgowa jest całkiem ciekawym i fajnym pomysłem. Ja już zagłosowałem na w/w wieżę i mural na Placu Niepodległości - polecam :) --- http://www.geodezjalomza.pl/
|
|
Tak się domyślałem, że na muralu znajdzie się miejsce dla żołnierzy wyklętych (moda, wiedzy w tym niewiele) a zabraknie miejsca na mural dla księcia Janusza, nadania praw miejskich.
|
|
Ja jestem za jeżykami! Świetne ptaszki, kiedyś było ich dużo a teraz... Znikają, podobnie jak wróble z miast.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |