Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jaką kuchnię lubicie? |
Ja uwielbiam meksykańską i włoską. Ciekawa jestem jakie macie preferencje, drodzy mieszkańcy Łomży :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jaką kuchnię lubicie? |
Włoska jest super. Lubię jeszcze japońską - sushi. Co ciekawe w japoni sushi uchodzi za fast fooda :)
|
|
Tylko kuchnia polska!
|
|
|
Uwielbiam kuchnię włoską, te wszystkie makarony i oczywiście nic nie dorównuje pizzy na cienkim cieście. Ostatnio miałem przyjemność kosztować pizzy w samym Neapolu i tam to dopiero była uczta! Pycha...
|
|
tylko kuchnia Chinska Tajska itp duzo warzyw dobre sosy Choćbym ciemną doliną kroczył zła się nie ulęknę
|
|
To co zrobię w domu smakuje najlepiej.
|
|
Grecka - zdecydowanie :)
|
|
gazową
|
|
Ostra meksykańska 😋😋
|
|
Mi najbardziej smakuje kuchnia śródziemnomorska :)
|
|
Ja zdecydowanie polską ;) - tradycyjny schabowy z kapustą to najlepsze danie pod słońcem.
|
|
czystą, bo brudna kuchnia kojarzy mi sie z nie umyta c..pa [c] stasio tajska, wloska, chinska
|
|
Też zdecydowanie na pierwszym miejscu jest u mnie kuchnia polska :)
|
|
też zdecydowanie kuchnia Polska . Na niej zostałem wychowany do niej przystosowany jest mój organizm. Jeżeli inne kuchnie to owszem ale tylko doraźnie dla poznania ich smaku. Każda inna kuchnia jest dobra tylko nie wszystkie jesteśmy z naszego doświadczenia zaakceptować. Lubię tez sushi bo jest smaczne i apetyczne.
|
|
Kuchnia włoska zdecydowanie, pizza, makaron to moje klimaty, ale polska też oczywiście dobra. Dobrze, że już niedługo Święta, zjadłbym pierogi :)
|
|
lubię kuchnię srednio dużą, jasną z funkcjonalnymi meblami, okap, gotowanie i zlew na środku... rudy błazen z druhem
|
|
meksykańska i włoska dobra ,nie ma to jak polska Pomysłowo.
|
|
tylko ostra! Najlepiej tajska
|
|
No szczególnie na kontenerach http://kontener.pl takjska kuchnia na prawdę rewelka.
|
|
Jaką kuchnię lubicie? Ja lubię dużą, widną i pachnącą apetycznym jedzeniem!
|
|
Ja lubię polską kuchnie. Bigos, zalewajka :).
|
|
Ja uwielbiam kuchnię zdrową i smaczną:) staram się dostosowywać dania do pory roku i sezonu na różne owoce i warzywa. do tego ciągle eksperymentuję i ponaję nowe smaki. ostatnio zakochałam się w serze kozim, jest bardzo zdrowy, a do tego pyszny (choć nie każdy, mój ulubiony to ser chavroux, ma śmietankowy, delikatny smak i świetny skład, 100% sera koziego) gości w mojej kuchni w prawie każdym daniu, przekąskach, na kanapkach, w sałatkach itp. ale też lubię od czasu do czasu zjeśc tradycyjnie bigos, leczo....
|
|
Turecka wymiata -kebab najlepszy
|
|
Ja akurat kebaba nie lubię. Lubię natomiast włoską i... polską :)
|
|
A ja węglową z kafli, z fajerkami. A na niej żeliwny sagan i gotujące się kartofle. Po babci tak mam .
|
|
Najczęściej gotujemy potrawy kuchni polskiej. Oczywiście zdarzy nam się raz na jakiś czas przygotować coś ciekawego,egzotycznego. Niemniej to kuchnia polska najbardziej mi odpowiada. Praktycznie co tydzień na stole pojawia sie u nas rosół z kurczaka: https://www.przepisy.pl/przepis/rosol-z-kury-2 Jemy na obiad jak nie mamy ochoty na nic sytego. Jak również i na kolację czy na śniadanie jak nie chce nam sie niczego przyrządzać
|
|
Kiedyś nie lubiłam sushi. Teraz je uwielbiam i mogłabym je często jeść! Lubię również kuchnię włoską
|
|
Idealny temat dla mnie, bo uwielbiam gotować i jeść :D Na pierwszym miejscu jest u mnie kuchnia śródziemnomorska, bo uwielbiam ryby i owoce morze. Potem kuchnia polska - niby każdy ją zna, ale kryje w sobie wiele tajemnic. Lubię też raz na jakiś czas zjeść sushi albo coś z tajskiej kuchni, ale to niezbyt często, tylko tak dla urozmaicenia :)
|
|
Tajska - tylko gdzie to można zjeść w okolicy?
|
|
Polska kuchnia jest najsmaczniejsza moim zdaniem.
|
|
Ja uwielbiam wschodnią kuchnie :D mógłbym jeść codziennie!
|
|
Chyba polska wygrywa. Ale tuż za nią są włoska i śródziemnomorska na tej samej pozycji ;)
|
|
Turecka jest najlepsza!
|
|
Uwielbiam turecką !!!
|
|
Wyposażenie dla gastronomii oferuje https://gastromania.pl/ekspresy-do-kawy to sklep internetowy gdzie jest szeroka i bardzo atrakcyjna oferta na sprzęt i akcesoria gastronomiczne. Polecam bo to dobra i sprawdzona firma, która od lat dostarcza produkty do restauracji.
|
|
Najlepsza jest kuchnia Polska!!! Przy okazji artykuł o Karpatce - moim ulubionym ciasteczku ;) https://www.brynow.pl/artykuly/tajemnice-karpatki.php
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |