Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czajnik. Jakiego używacie |
Stoję przed decyzją o zakupie czajnika. Od roku mam po raz pierwszy kuchenkę gazową, przedtem zawsze miałam na prąd. Kupiłam więc zwykły czajnik i gotowałam wodę na gazie. Ponieważ był to szybki zakup, czajnik niezbyt mi się podoba i postanowiłam go zmienić. Ale w sklepie zaczęłam się zastanawiać, czy to jednak dobry wybór. Może te czajniki na prąd są tańsze w użytkowaniu ? Ja nie mam porównania, ale może Wy pomożecie co wybrać .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czajnik. Jakiego używacie |
Miałam napierw elektryczny czajnik, później kupiłam zwykły i z myślą, że się do niego przyzwyczaję, używałam go ponad dwa miesiące. Nie przyzwyczaiłam się.. Kupiłam szybko zwykł czajnik elektryczny z Tefala w Kauflandzie, bez bajerów typu podświetlania itd, bo ma mi on w końcu służyć do gotowania wody. Okazał się lepszy od poprzednika z LG. Wodę gotuje bardzo szybko. Czasem jak się spieszę, to wodę np. na makaron gotuje w czajniku, a później przelewam ją do garnka. Rachunek za prąd ciut wyższy, ale to groszowe sprawy.
|
|
...a zastanawiasz się jakie gacie włożyć rano,zapytaj też na forum....debile,jeszcze trochę będziecie się pytać na forum którą ręką się podcierać,żenada i bezmózgi. Gdyby kobieta była czymś dobrym...i Bóg by miał jedną.
|
|
dokładnie dobre dobre i prawdziwe albo którą ręką co innego robić..
|
|
Zaraz pewnie ktoś wrzuci linka z jakimś super czajnikiem ... targ się robi z tego forum.
|
|
ja mam jakiś z Rossmana za 42zł :D
|
|
Ja mam taki na prąd. Kawa z niego znacznie lepiej smakuje. To chyba za sprawą tych voltów ;DDD
|
|
a ile masz prądu w gniazdku ?? i ile go trzeba by wodę zagotować?? .........................................................................
|
|
nie ma jak herbata z prądem
|
|
Ja mam taki najprostszy: www.maxelektro.pl/male-agd/do-kuchni/czajniki/czajnik-zelmer-zck-0277i-2041.html nie dawałam dużo za czajnik, bo moim zdaniem nie ma sensu. Ważne tylko żeby nie miał grzałki na wierzchu, bo wtedy nie można zapanować nad kamieniem.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |