Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
!!! Organizujemy FlashMob !!! |
Witajcie. Oglądając dzisiejszy TeleExpress w TV1 zobaczyłem w nim FlashMob. Internauci (i nie tylko) z nieznanych nikomu powodów zbierają się w określonym miejscu i robią różne dziwne rzeczy. Pomysł jest naprawdę fajny... Proponuję zorganizować w Łomży FlashMob. Dla przykładu możemy udać się do ratusza i zacząć spiewać, bądź co tylko ciekawego przyjdzie nam do głowy. Jest to narazie plan, proponuję więc, żeby odbyło się to w najbliższą sobotę (13 grudnia). Piszcie jakie macie pomysły na tego typu akcję ;-) Napewno będzie ciekawie. Pozdrawiam Wujek "S" GG#1515637
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: !!! Organizujemy FlashMob !!! |
dobry pomysł ja juz ze znajomumi zrobilismy taką akcje przed rosamnem padlismy na kolancah przed gosciem przebranym w zielone przescieradło jednak wczoraj odbył sie falshmob przed ratuszem nie bło organizatora ani widowni (18.00 sobota) jeśi wymyślisz cos ciekawego i zbierzesz 30 osób to jesteś dobry ja i 15 moich znajomych sie na to piszemy ( w tym mieście to jest naprawde wielki wyczyn 3773455
|
|
Zamierzam zorganizować akcję na około 50-70 osób. Ściągnę wszystkich znajomych ;-) Pomysł z padaniem na kolana jest dobry ale naprzykład chodzenie gęsiego za wybranym przechodniem też jest super ;) Forme sie jeszcze ustali. Narazie zbieramy chętnych Wujek S
|
|
A ja mam pomysł który przy okazji pozwoli na zliczenie ilości osób czytających i piszących na tym forum ....... Można urządzić inernetowego FlashMob'a wpisując się na mało odwiedzanym forum lomza.info Np MrS jako człowiek który zapoczątkował ten temat na 4lomza otworzy temat na lomza.info pt "FlashMob" a reszta użytkowników wpisuje się - wpisem o dowolnej treści Już widzę minę admina lomza.info A przy okazji zobaczymy ile osób pisuje na tym forum co Wy na to ? MrS zapodawaj temat :))))))) Thunder
|
|
Jakoś nie mam przekonania do 4lomza.info ;) Więc nie zamierzm zarzucić tam żadnego tematu. Organizujemy FlashMob na żywca ;) Nie internetowy ;) Pozdrawiam Wujek S
|
|
Pomysł z chodzeniem gęsiego za przechodniem jest OK, ale co, jeśli trafimy na nerwowego przechodnia? Ktoś z "flash-mobowców" może zarobić po zębach :-) A może wykorzystać scenę na Starym Rynku? Można ustawić na niej grupę osób i coś odśpiewać. Albo zrobić "wężyka" i pobiegać dookoła St. Rynku? Albo zrobić falę meksykańską pod ratuszem? Macie jakieś pomysły? Zróbmy burze mózgów. Pozdrawiam. grover
|
|
...na starym rynku jest scena...? ...kiedyś była... znów jest? ...nerwowy przechodzień....? ....he.... jak coś komuś zrobi, to wszyscy zadzwonią po policję :D ...bedzie jeszcze dowcipniej... ..może by tak umówić się na przystanku i pójść za osobą która jako pierwsza wyjdzie z autobusu po godzinie 18.00? :D ...i chodzimy za nią równe np. 60 sekund.... hmmmm? --- PGG
|
|
Hę? Czyżby już jej nie było? Tak to jest, jak człowiek rzadko do miasta rodzinnego wpada i na dodatek się nie rozgląda :-))) Ale nawet jak jej już nie ma, to na Starym Rynku pozostało sporo wolnego miejsca. Coś można zaaranżować. Pozdrawiam. grover
|
|
Proszę się wpisywać, kto jest chętny i będzie na 100%. Proponuję jednak w sobotę godzinę wcześniejszą - o 18 jest już ciemno. Myślę, że 14:00 jest porą bardzo optymalną ;-) Pomysł biegania gęsiego wokół starego rynku jest SUPER. Pozdrawiam !!!! Wujek S Organizacja FlashMoba ;P
|
|
A może by coś co byłoby stosowne do daty jaka przypada w najbliższą sobotę 13-XII. W roku 1981 uwięziono wiele osób (także młodych) za to ze pragnęli wolności. Wielu cierpiało tortury, prześladowania, szykany, wielu przypłaciło życiem - także duchowni :Ks.Jerzy Popieluszko, Ks. Stanisław Suchowolec, Ks. Józef Kotlarz i inni. Do dziś winni tego stanu nie są osądzeni, a jeśli kogoś już musza osądzić to dostaje bardzo śmieszny wyrok.
|
|
No to najpierw pobiegamy sobie gęsiego wokół starego rynku a potem zrobić coś w związku ze wspomnianą datą... Mr "S" Organizator ;)
|
|
Szkoda mi Ciebie gosciu, ogladaj wiecej telewizji to moze nie dlugo jakas blokade na drodze zrobisz, albo slome z butow wyrzucisz przed urzedem miasta, a tak na marginesie to urzad miasta nie pracuje w sobote, przynajmniej te wieksze szychy wiec nie bedziesz mial dla kogo spiewac jak masz zamiar komus w dupe wjechac:>> Powodzenia w kopiowaniu tego co zobaczysz w TV >internauto<
|
|
Sorry stary, ale najwyraźniej nie rozumiesz idei takiego happeningu. We flash mobie nie chodzi o zaprezentowanie poparcia lokalnym władzom i nie ma znaczenia, czy urząd miejski pracuje czy nie. Łomżyński Stary Rynek jest najlepszym miejscem na zorganizowanie takiej imprezki, bo jest duży i wiele osób się przez niego przewija. A z mojej strony dorzucam jeszcze pomysł, żeby wszyscy flashmobowcy przynieśli ze sobą na Stary Rynek kapelusz albo czapkę i przez 60 sekund wiwatowali na czyjąś cześć, krzycząc "hura!" i rzucając czapki do góry. Taka akcja będzie nawet bardziej zauważalna od biegania gęsiego wokół rynku. Pozdrawiam. grover
|
|
Do Not 4 lomza: (nie obrażając ludzi mieszkających na wsi) jesteś głupim, nierozumującym wsiochem... Nie rozumiesz pewnych rzeczy i zapewne nigdy ich nie zrozumiesz. Skończ więc swoje głupie wywody i schowaj się do piwnicy, między worki z kartoflami... Wujek "S"
|
|
|
To co, był w końcu ten flashmob w Łomży? Czy skończyło się na słomianym zapale? Dajcie znać, bo ja tu z ciekawości umieram :-) Pozdrawiam. grover
|
|
ten chyba nie wypalił..... ...to może mój pójdzie: proponuję spotkać się za 16 dni 21.XII.2003 roku przed północą z szampanami i z zaskoczenia punktualnie o godzinie 00:00:00 dnia 01.01.2004 otworzyć szampana, krzyczeć i ściskać otaczających ludzi!!! --- PGG
|
|
|
he he he :-))) To dopiero będzie flashmob. Piszę się na to. Pozdrawiam. grover
|
|
hej myślę że grover miał świetny pomysł z podrzucaniem czapek i kapeluszy do góry, można do tego dodać gościa w zielonym prześcieradle przed którym cedd padał na kolana niedziela 21 grudnia to dzień handlowy więc spotkajmy się na Starym Rynku o 13.45 kiedy jeszcze ludzie będą biegali jak szalency po sklepach i oddajmy cześć zielonemu stworkowi podrzucając na jego widok czapki do góry przez minutę co Wy na to? :)))
|
|
Pomysł bardzo dobry. Ja proponuję jednak godzinę 13:00 i spotkanie pod ratuszem miejskim !!! Kto będzie zielonym stworkiem? Mi sie jakoś do tego nie kwapi ;-) Pokażmy, że można coś jeszcze zorganizować w naszej małej mieścinie. Pozdrawiam
|
|
oj coś mi się wydaje, że FlashMob w Łomży jeszcze trochę poczeka na więcej ludzi z jajami założę się że większośc boi się ze uznają ich za stukniętych albo coś w tym rodzaju. w końcu opinia w Łomży jest tak ważna, że ho ho...! a jeszcze jakby TV Łomża coś wyniuchała i przybyła to większość zrobiła by akcję w stylu 'w tył zwrot' smutne...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |