Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
usuwanie kamienia nazebnego |
mam pytanie: do jakiego stomatologa najlepiej isc na skaling ultradzwiekowy (usuwanie kamienia z zębów) i piaskowanie w Łomży na NFZ ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: usuwanie kamienia nazebnego |
nazebnego?? .........................................................................
|
|
Korzystałam ze skalingu w Demedzie i byłam zadowolona (z tym, że na NFZ przysługuje raz do roku).
|
|
W demedzie dopiero w lipcu sie dostaniesz na NFZ (Kolejki), co jeszcze polecicie ..................
|
|
Pół roku się czeka. Lepiej iść prywatnie. Taka usługa będzie wykonana znacznie lepiej.
|
|
a usuwanie kamienia nazębnego boli? bierzecie znieczulenie czy nie?
|
|
Przy skalingu nie korzysta się ze znieczulenia. Nie boli, określiłabym jako nieprzyjemne uczucie
|
|
Faktycznie znieczulenia nie dają, ale ból jest okropny.
|
|
a która metoda usuwania kamienia jest najlepsza, czyli najdokladniejsza i najmniej bolesna?
|
|
Metoda usuwania jest jedna, jeśli już mowa o ewentualnym bólu to jest minimalny, nie ma się czego obawiać, to nie wyrywanie zęba :) głowa do góry i leć na skaling. Powodzenia!
|
|
Po wybielaniu biała dieta
|
|
Wydaje mi się, że mi usunięto kamień po prostu przy normalnej wizycie, długo nie czekałam (w przeciągu kilku dni). To było ok. rok temu w gabinecie przy Starostwie Powiatowym. Na NFZ.
|
|
co to jest nfz? To coś takiego w ogóle istnieje? Pomysłowo.
|
|
na NFZ raz do roku za darmo. A żeby go nie mieć - szczotkuj metodą wymiatania, często zmieniaj szczoteczki i używaj pasty bez fluoru. Powinno być bez porównania lepiej.
|
|
Co jaki czas powinno się usuwać kamień nazębny? Usuwam go raz na półtorej roku, czy to rzadko? W jaki sposób można zapobiec jego powstawaniu? Czy stosowanie płynów typu Listerine (https://www.listerine.pl/) wystarczy?
|
|
Co jaki czas powinno się usuwać kamień nazębny? Usuwam go raz na półtorej roku, czy to rzadko? W jaki sposób można zapobiec jego powstawaniu? Czy stosowanie płynów typu Listerine (https://www.listerine.pl/) wystarczy? ;-)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |