Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wynajem busa |
grupa 10 osób chciałaby wynająć busa 10 osobowego na 4 dni bez kierowcy ( wszyscy mamy prawo jazdy i sami możemy być kierowcami) i jechać nim do zakopanego. Nie wiecie gdzie w Łomży można wynająć i jaki jest koszt? z góry dziękuje za mądre odpowiedzi
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wynajem busa |
A wszyscy macie prawka na autobus + uprawnienia na przewóz osób? Polecam firmę DL-Trans kontakt do znalezienia w necie. Ale w tej firmie tylko z kierowcą.
|
|
tak wszyscy mamy:)
|
|
Jeśli nick oznacza Twój wiek i płeć w dodatku, chcesz powiedzieć, że masz takie uprawnienia jak i pozostała 9 Twoich znajomych;)
|
|
W woli ścisłości na kategorię B (bo innej raczej nie masz) można przewozić max 9 osób licząc z kierowcą. Chyba, że jedziesz taczką to wtedy co innego.
|
|
płeć tak ale wiek nie. mam nieco więcej lat, aż szkoda że nie 19:) jest nas 5 kobiet i 5 mężczyzn i oni wszyscy mają takie uprawnienia. Nam kobietom nie jest to potrzebne:)
|
|
Słuchajcie, teraz Moniczce19 zrobiło się głupio i już się nie przyzna, że chcą się wyrwać ojcom i pojechać w góry. Dzieci napewno nie mają prawa jazdy kat. D, uprawnień na przewóz osób, aktualnych badań psychotechnicznych... Raptem cała dziesiątka ma te wszystkie uprawnienia....hahaha dobry kit
|
|
zakopane + 10 osób = 2x zwykla osobowka bez klopotu ;-) po ch. kombinowac ?
|
|
Dokładnie, byłem w Zakopanem w sierpniu swoim osobowym autem a i tak ciężko poruszać się po tym mieście ruch ogromny czasem stojąc w korku trzeba zawrócić pojechać inną drogą, a dużym busem nie wszędzie zawrócisz więc lepiej wybrać się osobówką.
|
|
widziałem takiego busa ostatnio pod kolami jednego mobilka pewnie też kierowca miał b kategorię na przewóz nawet więcej niż 10 osób lomzyniak24
|
|
Załóżmy że zbiera się grupa 5 osób, które mają kategorię "D" prawa jazdy, do tego wspomniane badania i uprawnienia na przewóz rzeczy. Podobno żeby zdobyć komplet takich dokumentów trzeba wydać ok. 5-6 tys zł. Zatem jeśli ktoś ponosi taki wydatek to wyłącznie po to aby zarabiać jako kierowca w firmie zajmujące się transportem osób. Dlaczego więc moniczko19 żaden z Twoich kolegów nie spytał pracodawcy czy mógłby pożyczyć od niego samochód? Twoja wypowiedź jest mało wiarygodna. A osobówkami faktycznie łatwiej poruszać się po Zakopcu. Jednak w 10 osób w jednym aucie jest weselej (tylko kierowca ma przekichane bo pić nie może) I jednak 5 osób w większości aut osobowych to już tłok. Na dłuższe trasy najlepiej jeździ się w czwórkę. Są w ogóle busy 10-osobowe?
|
|
miało być "uprawnienia na przewóz osób" ;)
|
|
Nie ma w Łomzy takiego busa, a tymbardziej bez kierowcy Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Są busy nawet 20 osobowe + kierowca, po Zakopcu jeździ takich masa i faktycznie w 5 osobowym ponad 600km to nie komfortowa podróż dla osób z tyłu a busy w naszej okolicy, które przewożą ludzi są 9 osobowe większe busy w firmach przewozowych widziałem dopiero w małopolsce. Poza tym raczej żaden właściciel nie pożyczy pracownikowi busa na 4 dni, to oznaczałoby dla tego właściciela sporą stratę. Przejazd busem do Niemiec kosztuje około 300-320 zł, razy 8 osób to już duża kasa a do tego jeszcze powrót czyli drugie tyle. Mi przed wyjazdem wiele osób radziło jechać pociągiem a nie własnym autem, bo niby nie będzie miejsc parkingowych itp. Nie prawda, pojechałem swoim autem i nie żałowałem, nawet pod Wielką Krokwią nie brakowało miejsca do zaparkowania auta,faktycznie cholerne korki podróż zajęła mi dużo czasu a jako jedyny miałem prawo jazdy, nie spałem bo nie umiem zasnąć w aucie a gdy zostało mi 5km do celu uśmiech szybko znikł z mojej twarzy, przez korek pokonanie tych 5km zajęło mi prawie 2 godziny. Najgorzej jest przed rondami już w Zakopanem, niezdecydowani kierowcy blokują innym wjazd dzieją się cuda po prostu. Ale jak pozna się trochę boczne uliczki to można się śmiało poruszać.
|
|
jezeli jestescie zainteresowani wynajeciem takiego busa to nie ma problemu po wczesniejszym sprawdzeniu posiadanych kompetencji i dokumentow mozemy sie dogadac podajcie jakis namiar na siebie
|
|
ja proponuję poszukać na wsi "bonanzy" komfort oraz wrażenia murowane a uwazajcie na kartony na poboczu szerokości
|
|
wypożyczalnia na łakowej lomzyniak24
|
|
Co do noclegu na miejscu to polecam www.apartamenty-zakopane.net.pl
|
|
Jak dla mnie dobrą opcją jest bez wątpienia: http://www.busy-wynajem.pl/ testowałem ich pierwszy raz podczas organizowania podobnej wycieczki (co prawda u nas były 23 osoby, ale... co kto lubi) także na pewno się sprawdzą :)
|
|
Andrzejbus z Lomzy. Mają w miarę nowe auta. Ale numeru nie znam ale na stadionie bocznym wisi reklama chyba z numerem telefonu.
|
|
,
|
|
.
|
|
My zawsze wynajmujemy busa z kierowcą- zwykle pada na Dar-Trans. Wolimy mieć kierowcę, który dobrze zna swój samochód i za niego odpowiada.
|
|
jedzcie busem 9os,a ty moniczka19 zostań w domu lub polec se rowerem, tylko daj 2 dni wyprzedzenia i z bani, w czym tu problem DD
|
|
Znam tę firmę i mogę polecić. Osobiście wynajmowałem limuzynę na ślub i była świetna.
|
|
http://andrzejbus.pl Ja wynajmowalem i polecam.
|
|
Nie rozumiem co znaczą te głupie przytyki do niku moniki.. każdy tam może napisać co chce i takie głupkowate odpowiedzi są raczej nie na poziomie... większość tych odpowiedzi jest niepoprawna, po pierwsze samochód na prawo jazdy kategorii B musi mieć do 3,5 t w takim gabarycie znajdziemy tylko busy 9 osobowe, po drugie żadna kategoria D nie jest potrzebna chyba, że świadczysz usługi przewozowe za pieniądze
|
|
Jeśli chcecie zapakować się większą ekipą do jednego auta, to polecam wypożyczalnię samochodów w Białymstoku RYKI. Mają tam 9-osobowego Opla Movano i Peugeota Boxer, najbardziej komfortowego busa na wynajem na całym Podlasiu.
|
|
co za debile i kto im za to płaci. Taka menda kempa wkleja link firemki z Poznania , byle tylko zarobić
|
|
kolejny debil - tym razem Kraków
|
|
W Białymstoku w wypożyczysz busa Renault Traffic 9os za 220zł za dobę. Wpisz na facebook JS9 Wypożyczalnia aut osobowych i znajdziesz wszystkie szczegóły :)
|
|
kolejny debil - i znów Kraków
|
|
Dar-trans z Warszawy. Chyba już było. Kluczowe jest po prostu sprawdzenie aut, jakie ma firma. Ważna jest terminowość, podstawienie tego auta na czas. To są właśnie kwestie, które powinny was interesować. A auto tak czy siak trzeba w każdym przypadku dokładnie sprawdzić.
|
|
Won mendo z tego forum.
|
|
c
|
|
Zrealizuj przewóz z najwygodniejszymi busami, komfort oraz jakość, skontaktuj się z firma z Bielska-Białej http://www.srodki-fido.pl/realizuj-przewoz-osob-wygodnymi-srodkami/
|
|
Jest tu ktoś, kto miał do czynienia z http://www.autokary-lancut.pl/ Muszę powiedzieć, że treści dostępne na stronie bardzo mnie zachęciły. Zastanawiam się tylko, ile w nich prawdy? Jest ktoś, kto może odpowiedzieć na to pytanie?
|
|
Mi się zdaje, że tego typu tematy lepiej zostawić specjalistom. Oni się na tym najlepiej znają i są to w stanie wykonać zdecydowanie najlepiej. Obietnice - nawet te niezobowiązujące - pozostają człowiekowi w pamięci
|
|
Przydatne rzeczy :) Dzięki wielkie ;) Trzy przypadki po kolei to już nie przypadek.
|
|
Bardzo dobry pomysł. My też tak wynajmujemy od czasu do czasu ze sprawdzonego źródła. Zaufaliśmy jakiś czas temu http://dyniewicz.pl i teraz tylko wcześniej rezerwujemy auto, które nas interesuje. Obsługa to sama profeska.
|
|
My zwykle korzystamy z www.interbus.szczecin.pl. Możliwy jest wynajem busa wraz z kierowca, za bardzo przystępne ceny. Warto zapoznać się z ofertą, która lepiej jest opisana na podanej stronie.
|
|
edyta126p gó.wniane firemki trzeba reklamować by parę groszy wpadło?
|
|
Nie polecam wyżej wymienionej formy tragedia
|
|
moniczka19 napisał(a): > grupa 10 osób chciałaby wynająć busa 10 osobowego na 4 dni > bez kierowcy ( wszyscy mamy prawo jazdy i sami możemy być > kierowcami) i jechać nim do zakopanego. Nie wiecie gdzie w > Łomży można wynająć i jaki jest koszt? > > z góry dziękuje za mądre odpowiedzi Warto skorzystać z ich usług, specjalizują się w wypożyczaniu busów https://www.wynajembusow.szczecin.pl
|
|
Zdecydowanie chciałbym Wam polecić sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę nowoczesnej i profesjonalnej Wypożyczalnia Busów Łódź , która oferuje wynajem busów dostawczych i osobowych. Jeżeli jesteście zainteresowani ich ofertą, to wszystkie informacje o ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie.
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |