Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomoc dla rolników |
Same przywileje mają te rolniki,dotacje,pomoc z agencji a jak im mało to strajkują i traktorami blokują przejazd,nawet ludzi zatrudniają do pomocy bo ich stać,nic tylko przenosić się na wioskę i zostać hadziajem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomoc dla rolników |
Droga wolna -jednego darmozjada w mieście mniej...
|
|
A ty darmozjadzie siedź dalej w mieście...
|
|
Żeby nie rolnictwo nie miał byś co do gara włożyć. Pierw pomyśl zanim coś napiszesz.. Pomysłowo.
|
|
Ciebie bym do gara włożył,ludzie są mięsożerni,co za różnica,tylko pierw badania byś musiał zrobić czy jesteś zdrowy:)
|
|
Shadowrun chyba musisz zmienić imię z \"uciekający cień\" na \"tępa dzida\" :-) Bez urazy ale wypowiadasz się w temacie w którym nie masz bladego pojęcia. kijem tego co nie pilnuje swego!!
|
|
A ty fafik powinieneś sobie zmienić imię czy tam nazwę bo kto cie tam wie kto ty jesteś(homo niewiadomo)na syn wiatru i kurzu czyli tuman bo w du...byłeś gó... widziałeś i udajesz mądrego tu na forum bo zapewne jesteś rolnik i obstajesz za swoimi,nie wykazałeś się i nie napisałeś nic odnośnie założonego tematu bo sam nie masz o tym pojęcia,załóż gumofilce i do gnoju,jeszcze mógłbym napisać wiele ale szkoda mego cennego czasu na takie ścierwo jak ty
|
|
Najgorsza i najbardziej grupa społeczna to rolnicy dokładnie krowiarze. mimo wszelkiego rodzaju dopłat i pomocy ze strony państwa ciągle narzekają na swój losy, który sami wybrali. Pada-źle, słońce-źle,za dożo mleka krowy dadzą-źle za mało-źle i tak w koło. Nabiorą dziady kredytów potem bleszczą, że spłacać trzeba. Biadolą że UE standardy im narzuca wymusza pewne działania--- i dobrze bo te rozpasane środowisko całkiem by oszalało. Widać jak synki krowiarzy stacjonują wieczorem na orlanie czym jeżdżą i jeszcze ma tki czelność łapy wyciągać po pomoc. niedawno siedzieli w małych domkach z drewnianym płotkiem i dwiema krówkami, a teraz nie wie jeden z drugim na czym **** mu jeździ. I nie pierdolić że po nocach trzeba wstawać żeby mieszczuch mleko i ser miał.
|
|
Kolega to chyba się marnuje w tym mieście, najpierw chce na wieś a potem gumofilce, ścierwo i gnój :p chociaż byłeś na wsi że eksperta udajesz? swoimi mądrościami tylko kompromitujesz sb i ludzi z miasta chwaląc się swoją wszechstronną wiedzą, nie wiem czy masz świadomość tego że po wejściu PL do UE to koszty produkcji wzrosły 2x a ceny te same albo niższe. A twoim tokiem rozumowania ludzie na wsi powinni myśleć: zarabia ponad 4k/miesiąc i jeszcze mu źle?! Dane GUSu, a na wsi ludzie wiedzą że znaczna większość zarabia poniżej 2k :P Więc albo pracowałeś na ulotkach-brak wykształcenia czyt. jakiś głupi bez perspektyw i siedzi na utrzymaniu rodziców, bo mamusia zrobi obiadek itp.
|
|
Tak macie rację ! najlepiej wykształcony , najlepiej zarabiający , najważniejszy teraz i w historii Polski i świata był i jest rolnik - chłop tylko dlaczego potocznie mówią o nim- ham , burak , wsioch ? Jest to nobilitowany zawód , bo przecież karmi Naród i jest przed takim lekarzem , prawnikiem, nauczycielem ,księdzem o polityku nie wspomnę .
|
|
mlody456- widzisz nie znasz mnie a tak mój profil brzydko i nie trafnie opisujesz. Akurat ze wsią mam wiele do czynienia wiem jak to wszystko wygląda od obory. Jeżeli chodzi o kompromitację to trafiłeś tylko powiedz o niej kolegom z wioski jak będą narzekać. Koszty produkcji wzrosły? jasne że tak bo UE narzuca swoje standardy odnośnie produkcji mleka czegoś wymaga, nie ma samowoli, a to już się nie podoba, bo każdy chce brać, ale już coś od siebie to- nie. Nie piszę o wszystkich rolnikach bo mam do nich ogromny szacunek za ich ciężką pracą, ale krowiarze to już odrębność i nie masz co ich bronic bo w gówno włazisz. Znam tylko jednego , który do wszystkiego dochodził stopniowo bez kredytów, bez oglądania się na sąsiada bez biadolenia. I jak rozmawiam z tym człowiekiem ani razu nie powiedział złego słowa na UE i że jest mu źle lub ciężko, ale to tylko jeden z wielu z jakimi miałem do czynienie.
|
|
mlody456 po Twoim wpisie widać jaki masz szacunek do drugiego człowieka i jego pracy. Jeśli twierdzisz że człowiek roznoszący ulotki jest głupkiem bez perspektyw to wyjdź czasem z obory i przejrzyj na oczy. bo to poziom myślenia ryczącej krowy.
|
|
Mlody kolegów to sobie poszukaj na ryneczku w nowogrodzie,rolnik za rolnikiem idzie,nie pasuje ci temat bo jeszcze ci mało i podobnym tobie,wieśniaki pazerne,za chwilę znowu będą strajkować,taki jeździ bmw a wali od niego i w aucie jak z murzyńskiej chaty
|
|
lecz się człowieku bo tacy jak ty degenerują to Państwo.. Pomysłowo.
|
|
Tobie już leczenie nie pomoże fajo ha ha ha,zamykam temat bo wieśniakowi tępemu nie przetłumaczy,brudasy...
|
|
Aha i dobromil jak mówisz do mnie to umyj zęby bo ci z japy wali,gówno znów jadłeś?hahaha lol
|
|
jak czytam twoje wypociny jestem za tym aby internet był od 18+ Pomysłowo.
|
|
Ja tam im nie zazdroszczę. Pogoda jest taka, że nie wiadomo czy będzie susza czy powódź. Poza tym na roli trzeba się nieźle narobić.
|
|
Po poziomie dyskusji wnioskuję że jutro masz wolne i nie musisz na 8 do PG pomykać:-) Masz rację, nie ma co z Tobą dyskutować bo sprowadzisz mnie do swojego poziomu i pokonasz doświadczeniem. Pareslow nie generalizuj i nie szufladkuj całej branży na przykładzie kilku rozwydrzonych bachorów, którzy wydają pieniądze rodziców. Produkcja mleka jest tematem \"morze\". Jeżeli chcesz porozmawiać o tym to chętnie odpowiem Tobie na pytania i rozwieje wątpliwości. kijem tego co nie pilnuje swego!!
|
|
Cóż? Temat umarł śmiercią naturalną. Hejtować, wyzywać i zazdrościć to cel założyciela tematu. kijem tego co nie pilnuje swego!!
|
|
Według mnie nie ma co teraz inwestować w jakieś niekorzystne uprawy, lepiej po prostu postawić na coś , co przyniesie duże korzyści, jak na przykład rzepak http://www.agro.basf.pl/agroportal/pl/pl/uprawy/Uprawy_glowna.html , zapotrzebowanie na niego jest właściwe w całej Europie, więc z technologiami, które są dostępne możemy z tego czerpać naprawdę spore zyski i nie musimy się martwić o to, co w tej kwestii daje nam państwo.
|
|
a czy wiecie czy gdzieś w Łomży można kupić takie obciążniki: https://www.sklepmetalfach.com.pl/pl/c/Obciazniki/69
|
|
Pomoc dla rolników to oprócz pieniędzy też dobre sprzęty i odpowiednio nawożona uprawa. Zależy Wam na tym, aby wszystko było zdrowe i pięknie rosło? To musicie skorzystać z rozwiązań https://www.syngenta.pl/uprawy/zboza/pszenica-ozima Podobno ich pszenica ozima jest najlepsza i wyrastają piękne uprawy.
|
|
Spieprzać trole ze swoimi linkami!!! kijem tego co nie pilnuje swego!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |