Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gdzie można w Łomży odzyskać dane z dysku |
Witam, ostatnio miałem przykry incydent. Spadł mi dysk zewnętrzny z komputera i przestał działać. Zależy mi na odzyskaniu samych danych, a jak by dało radę to i naprawieniu całego dysku. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gdzie można w Łomży odzyskać dane z dysku |
600319320
|
|
up
|
|
IPH akademicka 20/124 1p
|
|
Proponuję spróbować tutaj http://www.lapart.pl/odzysk/ Dla mnie już dwukrotnie odzyskali dane - z laptopa i nawet z pendriva. Zwykle wysyłam im sprzęt do naprawy pocztą.
|
|
Może tutaj http://laptonik.pl/oferta/odzyskiwanie-danych/? Dobrze zapakuj, odeślij i myślę, że pomogą. Tylko nic samodzielnie nie próbuj odzyskiwać, bo to tylko więcej szkód narobi.
|
|
xeromax - nie sugeruj się linkami tych trolli powyżej
|
|
Jezeli masz smykalke to rozbiera obudowę i wyciągnij dysk, zluz wzystko spiwrotem i sprobuj czy zadziala, jezeli nie do wyciagnij dysk. Delikatnie nim pomagaj i jezeli słyszysz luźne części w środku to albo przyjmij stratę albo przygotuj się na wydatek gdyż taki dysk będzie wymagał prawdopodobnie przeszczepu czesci.Jeżeli wszystko wygląda ze jest ok to spróbuj podpiąć dysk bezpośrednio do kompa poprzez kabel sata, może zadzialac jeżeli kontroler w obudowie jest uszkodzony ale dysk jest ok. Gdy to nie zadziala możesz spróbować podpiąć dysk zewnętrzną taśma sata, włożyć dysk do zamrażalnika i po paru godzinach schładzania spróbować go odpalić. Jezeli zadziała to przerzucić szybko dane do komputera.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |