Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ruch drogowy inaczej |
Tutaj w chicago ruch drogowy jest rozwiązany zupełnie inaczej niż w Polsce. Jest tylko 12 znaków drogowych, a większość z nich jest opisowa (np. One Way). Na skrzyżowaniu, jeśli ze wszystkich stron jest stop, rusza ten który się pierwszy zatrzymał na stopie. Bardzo dla mnie zaskakujące ale działa... w stosunku do natężenia jest niesamowice mała ilość stłuczek. jeśli chodzi o hiczłeje czyli tutejsze autostrady (opłata za przejazd od 25 do 50 centów! a w Polsce...) są bardzo zdradliwe. w godzinach szczytu są takie trafiki (korki) że ruch prawie zamiera. W przypadku stłuczki, nawet drobnej, samochód nie jest jak najszybciej spychany na pobocze, lecz taka samerykanka siedzi w nim na środku jezdni, utrudniając ruch innym i czeka na policje. Fajną rozrywkę mają meksyki... wpychanie kolegów pod koła, w celu uzyskania odszkodowania. tak samą murzyni. lekko taką pukniesz, a już szyja w kołnierzy i nieodwracalne zmiany osobowości. przez ich dzielnice jeździ się 20 mil na godzinę i najlepiej po upewnieniu się że bak pełny, samochód sprawny a drzwi dobrze zamknięte... A "murzynowo". - piękne bloki wybudowane za kenediego wyglądają jak po wybuchu bomby atomowej... kompletny after dej. koszmar, smród i ubóstwo. o tym kiedy indziej. Ciekawostka - sławna polska dzielnica "jackowo" jest teraz dzielnicą meksyków... kompletne zaskoczenie... kompletne pozdrawiam DaSto ps. dziękuję wszystkim którzy pomogli mi z quarkiem. pierwszy numer gazety złożony przeze mnie już się ukazał (96 stron). jestem szczęśliwy... dziękuję wam.... thank's.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ruch drogowy inaczej |
Tak trzymac DaSto, tak trzymac!!! Ps. podeslij nam tu kiedys kilka numerkow gazetki, chetnie sie z nia zapoznamy na jakims spotkanku forumowiczow;)) Pozdrowienia z Łomży;) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |