piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kurtyna wodna na starówce – oszczędności czy radości

Już moherom przeszkadza. Najlepiej rozwalić się cały dzień przed tv i oglądać m jak miłość. Siedzą przy komputerze źle, bawią się na dworze też nie pasuje...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kurtyna wodna na starówce – oszczędności czy radości

A na jakiej podstawie twierdzisz , że autorem listu jest tzw. moher? Z moich obserwacji wynika , że po Starym Rynku chodzą bardzo rozmaite osoby.

No wiadomo kim jest autor, młodym osobom z pewnością to nie przeszkadza.

Poczytaj sobie ciemna maso o tym jak kurczą się zasoby wody w kraju i na świecie, a potem nazywajcie kogoś moherem, bo myśli lepiej od was. Szacuje się, że 2030 będzie rokiem, w którym zużycie wody będzie musiało zostać znacząco zracjonalizowane. Nikt nie ograniczy wam dostaw, ale może was do tego zmusić podwyżką ceny - wtedy może zrozumiecie o co chodziło autorce tego listu. Kurtyna działa ciągle, a tylko przez 5% czasu jej działania ktokolwiek z niej korzysta - to jest właśnie marnotrawstwo i w taki sposób marnuje się wodę na potęgę. Myślę, że w całym tym liście ważniejszy jest właśnie aspekt jej marnowania niż tego ile miasto za te zużycie zapłaci. Dla mnie to może być i 10 000 zł - gorsze jest, że ta woda się marnuje.

Nie na wszystkim można oszczędzać.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org