Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Magnetoterapia – wady i zalety |
Witam! Pytanie takie jak w temacie. O magnetoterapii sporo czytałem we własnym zakresie na necie i w zasadzie nie było negatywnych opinii, ale może ktoś z was coś słyszał więcej na ten temat albo zna ewentualnie jakieś przypadki jej braku skuteczności? Będę wdzięczny za wpisy, bo jestem bliski podjęcia decyzji o rozpoczęciu takiej terapii. Klasyczne metody w przypadku mojej choroby (bolesne narośle na piętach) są mało skuteczne. Bywałem już u wielu lekarzy i co z tego wynikło? Nie za wiele…
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Magnetoterapia – wady i zalety |
Pewnie leczyli cię ultradźwiękami? Moja matka ma to samo, praktycznie nie może chodzić. To ogólnie jest jakaś masakra. Wcześniej wszędzie jej było pełno, a teraz przesiaduje tylko na kanapie i co chwila sięga po painkillery. Chciałabym jej jakoś pomóc, ale w temacie magnetoterapii to ja jestem noga :/
|
|
Dokładnie. Ultradźwięki, które nie przyniosły żadnych skutków. Ostrogi jak były, tak są.
|
|
Ja też nie słyszałem o żadnych wadach magnetoterapii. Sam wprawdzie nie korzystałem, ale starsze osoby z mojego otoczenia (głównie z roboty) często gęstą chodzą na takie zabiegi i są bardzo zadowolone z wyników. Zwyrodnienia i kostne, bóle po złamaniach czy nawet astma – to tylko niektóre choroby leczone za pomocą magnetoterapii.
|
|
Czy mnie się wydaje, czy ktoś tu próbuje uprawiać kryptoreklamę???
|
|
Z mojego punktu widzenia ktoś próbuje odpowiedzieć na pytanie postawione przeze mnie w temacie, więc nie widzę powodu, żeby od razu zarzucać mu nieuczciwe intencje.
|
|
Dokładnie. Gdybym chciał kogoś tu reklamować, zaraz wrzuciłbym link do strony jakiegoś gabinetu z tego typu usługami.
|
|
A ja, na przekór wszystkim niedowiarkom i gorliwym cenzorom, pochwalę się, że uczęszczam na zabiegi magnetoterapii do Biomagu. Pierwsze 5 zabiegów jest tam darmowych i jeśli ktoś nie zauważa poprawy, może po prostu zaprzestać leczenia. U mnie jest całkiem nieźle, bo po 2 tygodniach regularnych zabiegów (mam zakrzepicę lewej nogi) zauważyłam już znaczną poprawę. Może kiedyś uda mi się jednak jeszcze pobiegać :)
|
|
Trochę się wtrącę, ale temat mnie zainteresował i chciałbym dowiedzieć się nieco więcej. Może mi ktoś powiedzieć na czym właściwie ta magnetoterapia polega?? Bo z waszych wpisów wnioskuję, że jest dość skuteczna i nie powiem, byłabym zainteresowana jej przetestowaniem na własnym nędznym organizmie.
|
|
Magnetoterapia to leczenie pulsacyjnym polem magnetycznym niskiej częstotliwości. Specjalny przyrząd, nazywany aplikatorem, przesyła bezpieczny impuls elektryczny w głąb naszego ciała, wprost do chorego miejsca. W ten sposób skuteczność zabiegu jest znacznie większa, bo terapii poddawany jest pożądany „fragment” organizmu. Oczywiście magnetoterapia będzie efektywna tylko wtedy, kiedy będzie stosowana w odpowiednich dawkach (czyt.: dobranych przez specjalistę) oraz z zachowaniem regularności. W przeciwnym wypadku pozytywne skutki jej stosowania na pewno nie zostaną zachowane.
|
|
Łooo… Obryty jesteś :D
|
|
Taaa… Obryty albo też kupiony. Ludzie, nie dajcie się zwariować!
|
|
Widzę, że nie poddajesz się łatwo, chociaż wszystko przemawia za tym, abyś jednak dał sobie spokój, kiedy dorośli dyskutują.
|
|
Dokładnie. Nie wnosisz nic do sztuki i psujesz ludziom krew. Dr_Felczer zdaje się wiedzieć sporo o tych sprawach, więc daj innym skorzystać z okazji przeprowadzenia w miarę cywilizowanej rozmowy.
|
|
Dziękuję wszystkim za pomoc :) Faktycznie moja wiedza na temat magnetoterapii jest dość rozległa, bo od jakiegoś czasu stosuję ją w związku z astmą. Zakupiłem aplikator, o którym wcześniej pisałem i wykonuję zabiegi w domowym zaciszu. Jest to bardzo wygodne no i daje poczucie pewności, że za chwilę nie będę musiał znowu sięgać po Salbutamol. Bo muszę powiedzieć, że zanim zainteresowałem się magnetoterapią, zażywałem sporo leków o teoretycznie stałym czy też doraźnym działaniu. Teraz mam ich na szafce coraz mniej :)
|
|
A ja dziękuję za merytoryczne wypowiedzi :) Poza demagogią pana Garnizona, nie natrafiłem w waszych postach na jakiekolwiek negatywy, więc chyba nie będę się dłużej zastanawiał i po prostu zapiszę się na zabiegi. Pozdrawiam!
|
|
Przyłączę się do podziękowań, fajnie, że wreszcie znalazłam coś pożytecznego w gąszczu internetowego bełkotu :)
|
|
Życzę powodzenia, w razie czego wiecie, gdzie mnie szukać :)
|
|
nic innego jak leczenie polem magnetycznym, ceny aparatów do magnetoterapii są różne http://bitmed.pl/193-aparaty-do-magnetoterapii - jak widać raczej lekarze i wyspecjalizowani rehabilitanci mogą sobie na nie pozwolić
|
|
Jest to niekonwencjonalna metoda. Na pewno nie polecałbym zastępować nią standardowej medycyny ponieważ można sobie narobić więcej problemów . Niż zyskać. Astma to dosyć poważna choroba: http://astmatycy.org.pl/ Jeśli nie jest leczona odpowiednio potrafi prowadzić do wielu przykrych konsekwencji,
|
|
Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam niejednokrotnie korzystałem. Jeżeli szukacie sprawdzonego sklepu internetowego z akcesoriami do medycyny chiśkiej, to polecam Wam sprawdzić ofertę sklepu Acustore, gdzie znajdziecie m.in. igły do suchego igłowania .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |