Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
OLX oszust |
Witam,jakiś czas temu robiąc zakupy na olx zostałem oszukany. Sprzedawca uśpić moja czujność preferujac odbiór osobisty. Jednak na sporą odległość wysłał paczkę a ja wysłałem pieniądze. Oczywiście schemat ten sam, wyłączony telefon,brak kontaktu. Nie zgłaszałem faktu na policję, a tu dziś wezwanie w charakterze świadka w tej sprawie,bo złapali gościa gdyż nie byłem pierwsza oszukana osoba. W związku z tym mam pytanie, czy są jakie kolwiek szansę na odzyskanie pieniędzy? Mam dowód wpłaty,skan ogłoszenia.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: OLX oszust |
To nie forum prawne, i to tam powinienes szukac odpowiedzi
|
|
Jak się stawisz na wezwanie to się dowiesz. Skoro cię wzywają to chyba coś jest na rzeczy.
|
|
łukasz1984 jaki przedmiot \"niby\" od tego oszusta kupiles ? Ostatnio grasowal złodziej na olx wystawiajac nowe note 4 oraz galaxy tab s za polowe ceny. Wysylka za pobraniem po wplacie zalozmy 200zl na konto po czym juz telefon wylaczony i konto usuniete
|
|
Masakra ...
|
|
Powiem tak szansa na kasę jest tylko pytanie kiedy. Dlaczego czekales i nie zglosiles tegi policji na bieżąco mogłeś przyspieszyć proces a teraz poczekaj
|
|
Szanse masz, jeżeli złożysz wniosek o ściganie.. Jesteś wezwany jako świadek, więc o zwrot kasy ubiega się ktoś inny. Zostaje Wam wspólny wniosek, albo sam go złóż jak chcesz odzyskać kasę.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |