Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przestępczość spada... razem z liczbą mieszkańców... |
Przestępczość spada dumnie głoszą statystyki Komendy Policji w Łomży i tutejszego Urzędu Miasta. Szkoda, że nie dodają do tego, że razem z nią regularnie spada liczba mieszkańców, szczególnie młodych... Pytanie do łomżyńskich rządzących i policji - kto ma dokonywać tej przestępczości, jak od 2000 r. 3,5-krotnie spadła liczba młodych mieszkańców Łomży, a tajemnica Poliszynela jest, iż to najczęściej oni dokonują przestępstw? Zresztą i tak nie wierzę w to drastyczne poprawianie się bezpieczeństwa - strzeżonego Pan Bóg strzeże. Andrzej
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przestępczość spada... razem z liczbą mieszkańców... |
Dokładnie tak samo jest z bezrobociem w Urzędzie Pracy. Szczycą się, że bezrobocie spadło, przeważnie na wiosnę gdy wszyscy młodzi wyjeżdżają za granicę by pracować za godziwe wynagrodzenie, tracą status bezrobotnego, a tym samym w Urzędzie bezrobocie spada ( BRAWO ). Jednak w okresie Świąt Bożego Narodzenia, gdy większość wraca do swoich rodzin, idą do Urzędu Pracy i rejestrują się jako bezrobotni, by mieć możliwość skorzystać z usług naszego NFZ-lekarz, stomatolog. No i wtedy bezrobocie wzrasta- (przykro). Jednak na wiosnę znowu wszyscy wyjeżdżają i znowu jest wielkie BRAWO - bezrobocie spadło!!!!!!
|
|
Ile osób takich jak ja wyjechało z całymi rodzinami ,a figurujemy w urzędach?????????????
|
|
Autor: filytek (---.20-2.cable.virginm.net) Data: 10-02-15 18:23 Ile osób takich jak ja wyjechało z całymi rodzinami ,a figurujemy w urzędach????????????? Jeśli jesteś zameldowany w np. Łomży, a nie jesteś zarejestrowany w Urzędzie Pracy jako bezrobotny, to bez względu na to czy gdzieś wyjechałeś, czy siedzisz w domu i nic nie robisz, nie figurujesz jako osoba bezrobotna. Tak jak kolega wyżej napisał policja jak i urzędnicy zamydlają nam oczy liczbami, a nie procentowo od czego oni to obliczyli. To jest normalne, że przestępczość spada i bezrobocie, jak nie ma komu już tego robić.
|
|
Spadło w jednej kategorii a urosło w innych. Jak można mówić o spadkach jak są wzrosty? A tą kwotę po przekroczeniu której wszczynane jest postępowanie karne już podwyższyli ?
|
|
Chyba już to wprowadzili. Dziwne, ale kiedyś, gdy podobno przestępczość była dużo większa, czułem się bezpieczniej, gdy byłem w Łomży. A może to ja byłem dużo młodszy i odważniejszy. A przestępczość stopniowo spada od przełomu wieków - tak, jak napisałem, co ciekawe, razem ze stopniowo spadającą liczbę mieszkańców (niegdyś 70, dziś ok. 60, a faktycznie ok. 50 tys. ). Andrzej
|
|
duzo osob jest tylko zameldowanych w lomzy a mieszka za granica ,duzo rolnikow kupilo mieszkania w lomzy pomeldowani a na wioskach dalej siedza itd itp tak zeby to policzyl to kolo 50 tys nie wiecej .pracy brak zeby nie kebaby i bary z maszynami to juz pol miasta by nie pracowalo i zalamka na calego by byla
|
|
Bieda z nędzą nawet ukraść nie ma co :) Ot przyczyna spadku przestępczość :P Brat dla Brata, Bratem a nie Katem !!
|
|
bo przywódca gangsterskiego świata na duupie obsiadł. Poszedł w modły i automaty. Liczy na opatrzność boską, że oprychy zjadą, to ich omami wygraną i coś do tych automatów wrzucą.
|
|
Ale wy ***** jesteście wszyscy odważni jak już ***** chcecie kogoś obrazić to obrażcie kogoś kto na to zasługuje a temu geńkowi dajcie spokój na stare lata niech sie dziećmi i spokojem nacieszy ! Normalnie ***** brak na nie których słów ! Brat dla Brata, Bratem a nie Katem !!
|
|
o a o jakim geńku mówisz? Obrazić? Ani w głowie mi jakieś obrażanie. Ma czuć oddech. Że jeszcze ludzie żyją, pamiętają i diabli wiedzą kiedy przypominać będą. A tak swoją drogą, to dziwię się, ze młode wilki jeszcze nie opodatkowali. Kasa sama się do ręki pcha. To gość po torbie i do dzielnicowego nie poleci.
|
|
**** nie znam Cię to nie będę obrażał ale jesli tak naprawdę dusisz w sobie jakąś pamięć - to przyjedz i zrób porządek , rozlicz a nie piszesz tu na forum ! To ma być ten oddech ?? Bo jesli tak to zapierdala od tego oddechu i to grubo. Brat dla Brata, Bratem a nie Katem !!
|
|
znasz, znasz, a po co porządek? A forum, rzecz fajna.
|
|
I bardzo dobrze, niech spada jak najniżej to wezmą się nawet za tych prawilnych, co to im zawsze niebezpiecznie. Jestem na tak ! Mietek1235 z forum może akurat się utrafi :D Andrzej, a powiedz dziecko drogie czego ty w tej Łomży sie tak boisz? Masz pełnow psów, masz pełno kamer, wszedzie ochrończyki?!?! WTF? Moze to już schizofremia?:> Wszakze bac sie wlasnego cienia?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |