sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przestępczość spada... razem z liczbą mieszkańców...

Przestępczość spada dumnie głoszą statystyki Komendy Policji w Łomży i tutejszego Urzędu Miasta. Szkoda, że nie dodają do tego, że razem z nią regularnie spada liczba mieszkańców, szczególnie młodych... Pytanie do łomżyńskich rządzących i policji - kto ma dokonywać tej przestępczości, jak od 2000 r. 3,5-krotnie spadła liczba młodych mieszkańców Łomży, a tajemnica Poliszynela jest, iż to najczęściej oni dokonują przestępstw? Zresztą i tak nie wierzę w to drastyczne poprawianie się bezpieczeństwa - strzeżonego Pan Bóg strzeże.

Andrzej

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przestępczość spada... razem z liczbą mieszkańców...

Dokładnie tak samo jest z bezrobociem w Urzędzie Pracy. Szczycą się, że bezrobocie spadło, przeważnie na wiosnę gdy wszyscy młodzi wyjeżdżają za granicę by pracować za godziwe wynagrodzenie, tracą status bezrobotnego, a tym samym w Urzędzie bezrobocie spada ( BRAWO ). Jednak w okresie Świąt Bożego Narodzenia, gdy większość wraca do swoich rodzin, idą do Urzędu Pracy i rejestrują się jako bezrobotni, by mieć możliwość skorzystać z usług naszego NFZ-lekarz, stomatolog. No i wtedy bezrobocie wzrasta- (przykro).
Jednak na wiosnę znowu wszyscy wyjeżdżają i znowu jest wielkie BRAWO - bezrobocie spadło!!!!!!

Ile osób takich jak ja wyjechało z całymi rodzinami ,a figurujemy w urzędach?????????????

Autor: filytek (---.20-2.cable.virginm.net)

Data: 10-02-15 18:23

Ile osób takich jak ja wyjechało z całymi rodzinami ,a figurujemy w urzędach?????????????

Jeśli jesteś zameldowany w np. Łomży, a nie jesteś zarejestrowany w Urzędzie Pracy jako bezrobotny, to bez względu na to czy gdzieś wyjechałeś, czy siedzisz w domu i nic nie robisz, nie figurujesz jako osoba bezrobotna.
Tak jak kolega wyżej napisał policja jak i urzędnicy zamydlają nam oczy liczbami, a nie procentowo od czego oni to obliczyli. To jest normalne, że przestępczość spada i bezrobocie, jak nie ma komu już tego robić.

Spadło w jednej kategorii a urosło w innych. Jak można mówić o spadkach jak są wzrosty? A tą kwotę po przekroczeniu której wszczynane jest postępowanie karne już podwyższyli ?

Chyba już to wprowadzili. Dziwne, ale kiedyś, gdy podobno przestępczość była dużo większa, czułem się bezpieczniej, gdy byłem w Łomży. A może to ja byłem dużo młodszy i odważniejszy. A przestępczość stopniowo spada od przełomu wieków - tak, jak napisałem, co ciekawe, razem ze stopniowo spadającą liczbę mieszkańców (niegdyś 70, dziś ok. 60, a faktycznie ok. 50 tys. ).

Andrzej

duzo osob jest tylko zameldowanych w lomzy a mieszka za granica ,duzo rolnikow kupilo mieszkania w lomzy pomeldowani a na wioskach dalej siedza itd itp tak zeby to policzyl to kolo 50 tys nie wiecej .pracy brak zeby nie kebaby i bary z maszynami to juz pol miasta by nie pracowalo i zalamka na calego by byla

Bieda z nędzą nawet ukraść nie ma co :) Ot przyczyna spadku przestępczość :P

Brat dla Brata, Bratem a nie Katem !!

bo przywódca gangsterskiego świata na duupie obsiadł. Poszedł w modły i automaty. Liczy na opatrzność boską, że oprychy zjadą, to ich omami wygraną i coś do tych automatów wrzucą.

Ale wy ***** jesteście wszyscy odważni jak już ***** chcecie kogoś obrazić to obrażcie kogoś kto na to zasługuje a temu geńkowi dajcie spokój na stare lata niech sie dziećmi i spokojem nacieszy ! Normalnie ***** brak na nie których słów !

o a o jakim geńku mówisz?
Obrazić?
Ani w głowie mi jakieś obrażanie.
Ma czuć oddech.
Że jeszcze ludzie żyją, pamiętają i diabli wiedzą kiedy przypominać będą.
A tak swoją drogą, to dziwię się, ze młode wilki jeszcze nie opodatkowali. Kasa sama się do ręki pcha.
To gość po torbie i do dzielnicowego nie poleci.

**** nie znam Cię to nie będę obrażał ale jesli tak naprawdę dusisz w sobie jakąś pamięć - to przyjedz i zrób porządek , rozlicz a nie piszesz tu na forum !
To ma być ten oddech ?? Bo jesli tak to zapierdala od tego oddechu i to grubo.

znasz, znasz, a po co porządek?
A forum, rzecz fajna.

I bardzo dobrze, niech spada jak najniżej to wezmą się nawet za tych prawilnych, co to im zawsze niebezpiecznie. Jestem na tak !
Mietek1235 z forum może akurat się utrafi :D

Andrzej, a powiedz dziecko drogie czego ty w tej Łomży sie tak boisz?
Masz pełnow psów, masz pełno kamer, wszedzie ochrończyki?!?! WTF?
Moze to już schizofremia?:> Wszakze bac sie wlasnego cienia?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org