Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
DIETETYK |
Proszę o namiary na dobrego dietetyka , zbicie cholesterolu
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: DIETETYK |
wystarczy drastycznie ograniczyć spożywanie cukrów(najgorszy jest sernik)trochę więcej ruchu,oraz zioła na wątrobę np.mieszanka ostropest,karczoch,dziurawiec 3 razy dziennie po szklance mieszanki z tych ziól.U mojego męża działa. Pozdrawiam.
|
|
dziękuję
|
|
Proszę o kontakt na meila. Chętnie udzielę Pani rad, ewentualnie rozpiszę jadłospis. Natomiast cukier nie ma nic do cholesterolu. Cholesterol znajduje się w produktach zwierzęcych, nigdy roślinnych. Cukier należy ograniczać przy nadwadze, cukrzycy i po prostu dla zdrowego trybu życia.
|
|
proszę nie opowiadać mój mąż je bardzo zdrowo ale gubi go cukier ,cukier zwłaszcz rafinowany biały dostarcza jedynie pustych kalorii,co powoduje zaparcia oraz zaburz proces trawienia.odkłada się w naczyniach krwionośnych. Pozdrawiam.
|
|
Kajka co się odkłada w naczyniach? Nie dokończyłaś zdania.
|
|
kajka, jestem magistrem żywienia więc znam się na rzeczy. Cukier nie może się odkładać w naczyniach krwionośnych:). Oczywiście nie należy go spożywać w nadmiarze, jednak powtarzam, że nie ma to nic wspólnego z cholesterolem, oprucz tego, że nadmierne jego spożycie prowadzi do otyłości, cukrzycy typu II, większego ryzyka nowotworów. Czyli: Cukier dodany łączy się z czynnikami ryzyka chorób sercowo-naczyniowych bezpośrednio lub poprzez wpływ na rozwój otyłości. Z kolei otyłość silnie łączy się z rozwojem nadciśnienia, dyslipidemii, cukrzycy typu 2 i zespołem metabolicznym Żeby zmniejszyć poziom cholesterolu trzeba przede wszystkim wyeliminować lub ograniczyć produkty zwierzęce (tłuste czerwone mięsa, smażenie)
|
|
Pani magister, z całym szacunkiem: oprócz pisze się przez ó. :-)
|
|
Autor: Anna_1777 (---.centertel.pl) Data: 17-12-14 18:30 Chciałbym zredukować masę , czyli schudnąć, jakiś namiar na ciebie? masz gdzieś gabinet?
|
|
moje niedopatrzenie:) niestety oprócz magistra jestem też dyslektykiem:) i przyznaje się do tego:), chociaż ten błąd był wynikiem pośpiechu, a nie brakiem znajomości ortografii:)
|
|
belfer proszę o kontakt na maila anusia1777@onet.pl i wtedy podam Ci mojego meila prywatnego.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |