Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ogłoszenie o prace w Agness |
w dziale ogłoszenia -praca pojawiło się takie o to ogłoszenie Poszukuję osoby na stanowisko ekspedienta w sklepie odzieżowym Agness. CV proszę przesyłać na adres e-mail. e-mail: rekrutacja.agness@gmail.com po wysłaniu CV otzrymałam takiego e-mail zwrotnego Pragniemy poinformować, przeszła Pani pierwszy etap rekrutacji a CV zostało rozpatrzone pozytywnie. Drugim etapem jest utworzenie wzoru umowy, który otrzyma Pani w celu zapoznania się z warunkami pracy i jeśli bedzie Pani nadal zainteresowana dojdzie do spotkania w celu jej podpisania. W tym celu prosimy o nadesłanie skanu lub zdjęcia dwóch stron dowodu do sporządzenia wzoru umowy. Pozdrawiamy \"Agness\" od kiedy w ciemno wysyła się komuś ksero dowodu ???? wstępna umowa ??? dziwne, pierwszy raz z tym się spotkałam.kolejni naciągacze??? co o tym myślicie ??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ogłoszenie o prace w Agness |
Witam ja tez dostałam takiego samego maila co ty . Napewno nie wysyłaj dowodu osobistego bo to oszustwoo
|
|
Tak i najlepiej im jeszcze wysłać kartę bankomatową z numerem pin, jeleni szukają, takimi to powinna policja się zainteresować! Takie firmy wyciągają dane, podpisują różne lewe umowy, a potem jest płacz i zgrzytanie zębów:(
|
|
należy to zgłosic na policję. to jest oszustwo.
|
|
Jest to oszustwo jak i wiele ogloszen ostatnio z podanym tylko e-mailem glownie z gmaila... Cos w rodzaju wyludzenia danych
|
|
zapytaj czy wiecej dowodow potrzebuja
|
|
To jak ta Maryam Hazard nie istniejaca ;)
|
|
Hej. Ja ostatnio wysłałam swoje cv do sklepu odzieżowego Rehab - było ogłoszenie na 4lomza.pl w dziale PRACA że szukają pracowników ( sam e-mail chyba tylko był podany) i po kilku dniach dostałam taką oto odpowiedź: \" Witam, Pragniemy poinformować, przeszła Pani pierwszy etap rekrutacji a CV zostało rozpatrzone pozytywnie. Drugim etapem jest utworzenie wzoru umowy, który otrzyma Pani w celu zapoznania się z warunkami pracy i jeśli bedzie Pani nadal zainteresowana dojdzie do spotkania w celu jej podpisania. W tym celu prosimy o nadesłanie skanu lub zdjęcia dwóch stron dowodu do sporządzenia wzoru umowy. Pozdrawiamy Do pytań wisienka75 dodam swoje: było w tym ogłoszeniu że szukają pracowników czyli moim zdanie 2 lub najwyżej 4 skoro to sklep odzieżowy a ksera/zdjęcia dowódów osobistych chcą od wszystkich którzy nadeślą swoje Cv czyli więcej niż np \"chcieliby zatrudnić pracowników\" i wszystko u nich i tak by zostało- te dane. Ja często lecz nie zawsze jak widzę sam e-mail w ogłoszeniu to ślę swojego e-maila z zapytaniem gdzie mieści się sklep ale wiadomo odpowiedzi nie dostaję czyli podpucha dla naiwnych jak nie umieją odp.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |