Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Owczarek Niemiecki sterylizacja |
Mam pytanie odnośnie sterylizacji. Moja suka jest bardzo bojąca i nieufna, nie wiem jakby zareagowała na nowe otoczenie w gabinecie. Tu moje pytanie, czy można przeprowadzić taki zabieg w domu?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Owczarek Niemiecki sterylizacja |
do GP11,czyli autora postu, na poczatek siebie poddaj takiemu zabiegowi, ocenisz jak to jest,a póżniej sie zastanowisz ,czy warto krzywdzic zwierzaka.
|
|
Fordeo - krzywidzić? Nie dość, że robi się to dla zdrowia psa (ropomacicze), to jeszcze zapobiega bezdomności!!!!! Ciemnogród.........
|
|
Jak zwykle odezwali się gównowiedzący odnośnie sterylizacji (tyczy się fordeo) Co do zabiegu w domu, to z tego co wiem, w Łomży nikt nie świadczy takich usług i w najbliższej okolicy nie ma obwoźnej lecznicy. Spokojnie poradzicie sobie w gabinecie :)
|
|
ponawiam propozycję, jesli to nie krzywda a dobro dla zdrowia,to zrób to SOBIE
|
|
fordeo zanim się wypowiesz, to się dokształć. Od razu widać faceta z problemami seksualnymi.... Kastracja (czyli sterylizacja trwała) to zabieg wskazany do wykonania u suk niehodowlanych. Zapobiega ropomaciczu, rui permanentnej oraz rakowi. Wydłuża życie suki oraz zwiększa komfort jej i właściciela. Takiego zabiegu nikt nie wykona w domu. Musi się on odbywać w sterylnych warunkach z dostępem do \"dokładniejszego\" sprzętu medycznego w razie komplikacji.
|
|
Można.Salon przerobisz na salę operacyjną/kafelki,lampa bakteriobójcza etc./zoperują sukę i tobie zrobią lobotomię
|
|
Oszalałeś ???? W domu ? Nie ma takiej opcji :) Poproś może weta o jakieś tabletki uspokajające :) I wtedy zaprowadź pupila do gabinetu :)
|
|
GP11 tak czy siak, przed zabiegiem musisz sukę zaprowadzić do gabinetu na badania (morfologia itp). Porozmawiaj wtedy z weterynarzem. Weź ze sobą ulubiony smakołyk psiny. Może wcale nie będzie tak strasznie, a suczka chętnie pozna nowe miejsce.
|
|
Bez przesady, to nawet lekarze do domu nie chcą się pofatygować jak masz dziecko chore, a do psa przyjadą
|
|
Dla dobra pieska lepiej w gabinecie. W domu nie ma ku temu żadnych warunków. Pozdrawiam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |