Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dmuchawa do liści - skuteczna? |
Czy przy pomocy dmuchawy można skutecznie pozbyć się liści? Do tej pory głównie się grabiło - ale to czasochłonny sposób.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dmuchawa do liści - skuteczna? |
Praca z odkurzaczem jest bardzo męcząca . Za to dmuchawy to wspaniała rzecz . Można zdmuchnąć liście z trudno dostępnych miejsc np . pod krzewami czy z rabat żwirowych . Oczywiście musi to być dmuchawa mała , lekka i o dużej mocy . Ja mam taką i bez niej nie widzę pracy jesienią w swoim ogrodzie . Mam ją kilka lat ( nie wiem czy jeszcze produkowana ) i posiada zestaw do odkurzania , który trzeba było dokupić osobno . Nie była tania ale za jakość trzeba płacić ale opłacało się zainwestować .
|
|
Nie widziałem elektrycznych ale spalinowe dają sobie radę.
|
|
Odradzam wszelkie elek.(tez sa) tylko spalinowki jak ma sie nie psuc i na lata to tylko STIHL-a..cena odstrasza od zwyklych ale jak widze ludzi co nie moga odpalic sprzetu lub sie mecza bo zaoszczedzili to az mi ich zal..zaraz ktos napisze ze ma tania i super..ok..to moje zdanie z doswiadczenia w tym temacie Ordo et pax
|
|
Popieram kolegę powyżej. Niemniej na mniejszą działkę na pewno sprawdzi się dmuchawa elektryczna. Jest również tańsza. Sam mam takiego Bosha: http://nexterio.pl/15613,15558,15558,Maszyny-ogrodowe_Dmuchawo-odkurzacze.html Nie jest to fortuna a jednak duża wygoda jesienią. Szczególnie kiedy masz dość gęsto zasadzony ogród.
|
|
pytasz, bo pewnie ostatnio w Biedronce za 100zł kupiłeś elektryczną ?
|
|
Uważam, że dmuchawa do liści,to niezbyt wynalazek.Zatruwa środowisko i straszny hałas. Nie chciałabym mieć takiego sąsiada, co gania liście.
|
|
Masakra ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |