Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Multimedia - Kabel TV najdrożej |
Moi drodzy, kablówka Multimedia na Osiedlu Perspektywa od pewnego czasu niesamowicie zawyża ceny opłat abonamentowych, korzystając z pozycji monopolisty. Wg. moich informacji różnica za pełen pakiet w stosunku do drugiej sieci - Vectry wynosi - 25%. Ja płacę 40,90 zł/mies, w Vectrze ok. 30,50. Dla porównania w Białymstoku 4 istniejące sieci wyceniły swoje usługi w podobnym układzie kanałów na 26,50 zł do 29,90 zł/mies. Na dodatek jakość nadawanych programów z Multimedia jest niezadowalająca, ciągle jakieś kanały znikają, zamieniają sie miejscami, brak sygnału stereo. taka róznica cen jest niczym nieuzasadniona !!!!! Trzeba by coś z tym faktem zrobić. Może wspólnie na forum uradzimy, którą drogą powinniśmy pójść, może trzeba by się zgłosić do urzędu antymonopolowego (niech niektórzy nie pomylą ze sklepem monopolowym, tam nic nie załatwimy w tej sprawie), bo nie sądzę aby p. prezes spółdzielni był zainteresowany jakimiś zmianami. Jacko
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Multimedia - Kabel TV najdrożej |
Należy dopuścić dwie inne kablówki do dostarczania sygnału telewizyjnego i sprawa napewno sama sie rozwiąże. czesław
|
|
a nie mozesz zrezygnowac i zalozyc Vectry? to juz chba jest ogolnodostepna kablowka , nie wazne gdzie ktos mieszka( no chyba ze maja umowy ze spoldzielniami) Vectra jest spoko, to jedna z wiekszych firm tego typu w kraju , poziomm uslug jest zadowalajacy , jak cos zniknie to raz na rok w wyniku konserwacji ( ale i tak informuja wczesniej )
|
|
W tej kablówce prezes Lipski ma udziały więc nie zezwoli na jakąkolwiek konkuręcję. :-C
|
|
o nie wiedzialem
|
|
jeżeli ktos mówi o dobrej jakości sygnalu z Vectry to jest chyba przypał. Po pierwsze brak sygnalu stereo a co dopiero mówic o nicam. Powiedziano ,że jak ktos chce miec sygnał stereo to ma sobie przerobic nowoczesny telewizor na tor audio na poziomie telewizora elemis. Jakośc obrazu mierna, zakłócenia których nie da sie czasami wyeliminowac. I to jest poziom zadowalający. jedynym rozwiazaniem jest po prostu konkurenca ale tu jakośc dziwne rzeczy sie dzieja = ktoś nas sprzedał tylko pod wyłączność jednej frimy - kto , dlaczego i na jakich zasadach. voyager
|
|
voyager -- źle zapytałeś nie powinno być "kto , dlaczego i na jakich zasadach" tylko "za ile?" :-C
|
|
|
W nowej generacji telewizorów tylko TVP1 i TVP2 idzie z Vectry w Nicamie , reszta jest w mono. Dlatego się wkurzyłem i zafundowałem sobie Cyfrę. Mam tu wspaniały obraz i dzwięk stereo. A pakiet z Vectry tylko podstawowy. Multimedia w Perspektywie to już szczyt szczytów ignorancji klienta. Dlaczego Prezes Lipski to akceptuje?
|
|
Bo mu za to płacą. :-C
|
|
W pakiecie podstawowym VECTRY jest TVN a w Mulitimedi nie. Ciekawe dlaczego? Mam też problemy z odbiorem dziwięku 1 i 2 programu przez magnetowid, magnetowid jest monofoniczny i szumi, w Multimedi stwierdzono, że to wina magnetowidu, nie bardz wiem dlaczego. slawek
|
|
Vectra jest jeszcze gorsza od Multimedii, dzwieku stereo nie ma nawet w moim nowym telewizorze:( a standdardowa formulka serwisantow z vectry jest to "prosze sobie kupic mnowy telewizor". Z kanalami tez jest tak ze szybko sie nowe pojawiaja, ale jeszcze szybciej znikaja. Zabrali mi Discovery a w zamian za to dostalem dwa korepansikie jeden ruski i tvn meteo(glupszy nawet od ty ch koranskich) , jak tylko sie pojawii jakas inna kablowka zmienie od razu...
|
|
A propo cen Multimedi wczoraj przynieśli podwyżki na przyszły rok- czyżby wysoka inflacja. slawek
|
|
a może Sławku podwyżka ta jest związana z planowaną podwyżką wody? - z tego co mi wiadomo w naszych telewizjach kablowych "leją wodę" w tysiącach metrów sześciennych :D Tiger
|
|
Ha zgadnijcie co dostałem do rąk, ZNOWU podwyszka !
|
|
Swoja drog rzeczywiscie jakosc Vectry pozostawia wiele do zyczenia. A niektore programy jak te TV Shopy czy jakos tak wolaja o pomste do nieba. Teraz mam minimalny pakiet, do tego znikly mi 2 pasma z powodu awari Telewozora i akurat z polskimi kanalami :-) wiec zostal mi tylko TVN z kablowki, reszte sciagam przez drut :-). A stereo to nie mamy nawet w naszym super kinie MILENIUM, co tu duzo gadac, jedna wielka wiocha, zeby na obejrzenie filmu jechac az do Warszawy.
|
|
W Multimedii najlepszy kanal to TV Lomza. Tam dopiero sie dzieje, albo przez kilka godzin obraz w stopklatce, albo caly program puszczany ze starej kilkadziesiat razy nagrywanej kasecie video :(
|
|
Jak to wogole jest czy Multimedia jest monopolistą a znią razem Zarząd Perspektywy, który rzekomo tak troszczy się o swoich lokatorów. Czy nikt z naszych "kochanych" prezesów spółdzielni nie może przeciwdziałać takim procederom wyzyskiwania biednych lokatorów. A może by tak wprowadzić do Perspektywy TVK VECTRA może to by coś zmieniło? Jestem wkurzony a od nowego roku jeszcze zasrana podwyżka, czy nie dość droga jest ta telewizja? Tym bardziej, że TVK VECTRA oferuje tyle samo programów za mniejszą kasę. Wiem to bo moi teściowie mają ten sam pakiet największy z tą samą ofertą a nawet o dwa programy więcej i płacą mniej aż o 10 złotych.
|
|
Mysle ze jak zaczniemy dzwonic do Spoldzielni w tej sprawie, to moze Prezesowi da to cos do myslenia.
|
|
Jesli chodzi o porownanie operatorow TV kablowych to podam wam ciekawostke z Olsztyna. Obydwaj operatorzy w pelnym pakiecie ktory od naszego jest duzo nizszy oferuja dwa razy tyle programow. Dzieje sie tak bo inni sa prezesi spoldzielni. Umieja i przede wszystkim chca negocjowac, dla dobra mieszkancow. U nas mowia ze nie bronia wejsc innemu operatorowi. Tak to prawda nam takmoga wode lac tylko takie stawiaja watunki ze wszyscy operatorzy odwracaja dupe i wieja daleko od Lomzy. Latwo jest powiedziec my im nie bronimy niech wchodza w zasoby spoldzielni gorzej postarac sie i zachecic kogos zeby zainwestowal. Ofert na pewno bylo wiele ale to sa tajne akta P.Lipskiego. Zamiast stadionem tym powinni sie zajac. Gdyby nasze spoleczenstwo bylo inne to solidarnie wszyscy zmniejszyli by sobie na najmniejszy abonament. Wtedy byscie zobaczyli jaka jest reakcja TV kablowej i Prezesa. Pierwszy dostal by po uszach. Pozdrawiam ide ogladac TVN24 cieplo
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |