Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Maturzyści. |
Boryna to kobieta, a Antygona to anakonda - takie rewelacje można było przeczytać w niektórych wypracowaniach tegorocznych maturzystów. Najwięcej kardynalnych błędów maturzyści popełnili na języku polskim. Aż 300 prac zostało skierowanych do ponownej oceny Specjalna komisja musiała zdecydować, czy można przyznać choć jeden punkt za wypracowanie, w którym autor pomylił Antygonę z anakondą bądź pisał o Borynie w rodzaju żeńskim. Źródło http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/13_maturzyst%F3w_napisa%B3o_identyczne_wypracowanie,769955,2943 Jaka jest przyszłość naszego kraju, jeżeli maturzyści wypisują takie bzdury na egzaminach maturalnych. Czego uczyli ich nauczyciele, kto ich dopuścił do egzaminu? Wychodzą braki z czytania lektur obowiązkowych. Po co czytać i tracić bezcenny czas, skoro można ściągnąć gotową pracę z internetu, zresztą widać na naszym forum efekty nauczania. W niektórych postach byk na byku. Jeżeli czyta się mało książek, to później robi się dużo byków w piśmie. Takie będą Rzeczypospolite, jakie młodzieży chowanie. Na skutki nie będziemy musieli długo czekać. Pozdrowienia
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Maturzyści. |
"Takie będą Rzeczypospolite, jakie młodzieży chowanie. Na skutki nie będziemy musieli długo czekać. " Niestety to prawda!
|
|
Pytasz, czego uczyli ich nauczyciele? Na pewno nie takich bzdur! A dlaczego nie pytasz, dlaczego oni się nie uczyli i nie czytali lektur!? Nauczyciel to nie jest Harry Poter, który machnie różdżką i wiedza sama wpłynie uczniom do głowy, oczywiście bez ich wysiłku, bo by przecież dostali skrętu mózgownicy! Prawda jest taka, że belfer mógłby się nogą na żyrandolu powiesić, by czegoś nauczyć, ale jak uczniowie nie usiądą na pupie i nie zaczną się uczyć - to nic z tego nie będzie. A kto dopuszcza? Masz 2 - to i masz prawo zdawać. Większość słabeuszy nie ma w sobie za grosz samokrytyzyzmu, zaliczają materiał po 5 razy i myślą, że mają szansę zdawać maturę. A gdzie jest powiedziane, że maturę każdy musi zdać? Tak bylo ze starą, o której uczniowie mówili, że jest jak studniówka, tylko się nie tańczy! A teraz trzeba dużo pracy, żeby zdać, ale na to nasza młodzież nie przyzwyczajona do wysiłku, za to z rozwiniętą postawą roszczeniową /patrz: prawa przeważają nad obowiązkami/ - nie ma ochoty. Wychodzi z założenia, że JEJ SIę NALEżY!!! A jak nie zdadzą, to czyja to wina? Oczywiście nauczycieli, bo nie czytali dziecku lektur do poduszki, nie szeptali treści pracy z tekstem i nie podsuwali rozwiązań czytania ze zroumieniem. Pozdrowienia i gratulacje dla tych, którzy zdali! *finka*
|
|
u mnie na uczelni na egzaminie nauczycielka moment chwila wychwyciła stek bzdur, które było wzięte z internetu na dane zagadnienie - efekt klient miał poprawkę, do której już nie przystąpił ze względu na fakt, że myslał że u tej nauczycielki można gadać bzdury żywcem wzięte z internetu.
|
|
no niestety nikt nikogo do nauki nie zmusi. jedyne co widze pozytywne to ,,uwalanie ,, na maturze może to coś zmieni:( bigi2004
|
|
Antygona to anakonda - a o antygonie na maturze nie bylo ani slowka takze uwzam ze ta informacja jest bardzo przejaskrawiona ja zdalem isie ciesze i uwazam tak samo jak finka kobieto jestem z Toba wiedza na ma maturze zalezy od ucznia i jego checi... ______ Żyj żyj na maxa...
|
|
Finka ma racje, gdyby Ci ktorzy niezdali naprawde przygotowali sie do matury nie mieli by problemu z jej zdaniem, to nie wina nauczyciela ze ktos cos zle napisal tylko ucznia ktory wiedze powinnien zdobywac sam dla siebie z wlasnych checi. Matura to wkońcu egzamin dojrzałości,ale niektorzy pomimo ilości lat nawet po maturze dalej sa dziecmi czy ja zdali czy nie a ja zdałem i o Antygonie tez nic nie czytalem na maturze
|
|
jak frekwencja w klasie maturalnej jest 75% procent to o czym my tu wogóle mówimy? frekwencja rodziców na zebraniach jest jeszcze gorsza! a nauczyciel jest odpowiedzialny za wyniki maturu - żenada
|
|
ale przynajmiej pisza co mysla... a ps jakos duzo osob zdało a to sa odłamy takze sie nie wypowiadaj najlepiej Zdetronizowany
|
|
czesc z tych, ktorzy zdali to, niestety zdali moja kolezanka prowadzila w tym roku klase maturalna, straszne rzeczy mi opowiadala kiedys, jak ktos sie nadawal do stolarki/np/, a z nauka mial problemy, to szedl do zawodowki albo do kogos na nauke zawodu, dzis taki ktos chce /a moze rodzice chca/ zostac inzynierem i ,niestety, coraz czesciej zostaje
|
|
Uczniowie mało przykładają się do nauki, częściej liczą na ściągi. Rodzice zapracowani nie interesują się swoimi pociechami. I mamy efekt, komentarz dalszy zbędny.
|
|
McLoop niestety na maturze nie wystarczy pisac co sie mysli, trzeba jeszcze miec te myslenie rozwiniete na odpowiednim poziomie, wiec buzi nikomu nie zamykaj bo po to jest forum zeby dyskutowac. Nikt sie nie czepia tych co sie uczyli i zdali.
|
|
a ja sie ciesze ze zdawalem stara mature :)) zdalem i te nowe matury mam w duupie na samym dnie §§!!!!!
|
|
a ja zdałem nową mature i też się ciesze
|
|
Po pierwsze: MATURA jest TYLKO dla tych, którzy nadają się na studia (a więc nie dla wszystkich uczniów)! A ile % uczniów spełnia te kryteria? Uważam, że i tak zdało ZA DUŻO! W tym roku we Francji zdało maturę ok. 73% i to jest najwyższy wynik od 7 lat! Po drugie: skąd takie opinie forsowane w publikatorach, że WSZYSCY powinni maturę mieć? tO GŁUPOTA I BZDURA, BO JEŚLI TAK SIĘ STANIE- TO TAKA MATURA NIE BĘDZIE WARTA FUNTA KŁAKÓW I UCZELNIE ZREZYGNUJĄ Z JEJ HONOROWANIA. Po trzecie: te oświatowe głąby z kolejnych rządow zniszczyli szkolnictwo zawodowe, a kogo zaczyna teraz brakować? Robotników wykwalifikowanych, pilęgniarek itp. Po czwarte: jeśli uczeń NIE CZYTA LEKTUR - to NIGDY matury zdać nie powinien - i tak ma być! Intensywne ostatnio wmawianie uczniom, że mają prawa bez obowiazków uważam za element celowej demoralizacji polskiej młodzieży i to są właśnie tego efekty. Wszystko to przypomina mi komuchowskie hasełka z lat powojennych: "kobiety na traktory!" (czyli "matura dla wszystkich!") Zbych
|
|
Kochani tegoroczni maturzyści, chciałbym zapytać Was, z czym, lub z kim kojarzy się Wam wczorajsza data. Pisać od ręki nie ściągać z internetu. Tylko maturzyści i tylko tegoroczni. Chociaż i tak Was nie sprawdzę, odpowiadać uczciwie. Pozdrawiam.
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |