Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
czy mieszkańcy są zadowoleni podzielników ciepła |
Witam !Czy macie dogrzane mieszkania mając podzielniki ciepła . Nie tylko płaci się za ciepło zużyte .W związku z tym mamy grzyb i pleśń w mieszkaniach. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: czy mieszkańcy są zadowoleni podzielników ciepła |
Witaj w klubie :-(
|
|
Zróbmy akcję obywatelską pt. ,, PODZIELNIKI,, i wyrzućmy ich z domów Każdy blok jest opomiarowany i wystarczy podzielić na m2, dość ,,dojenia,, mieszkańców DiDi
|
|
Żadna spółdzielnia nie zgodzi się na usunięcie podzielników bo tak łatwej kasy nie nie oddadzą.
|
|
To nie chodzi o zwrot kasy za założenie tylko o to że naliczane są coraz większe koszty za ciepło , a w mieszkaniu zimno .....popieram cię panidomu może zmobilizujmy się i zdejmiemy to diabelstwo . Jeżeli mieszkańcy będą chcieli zdjęcia podzielników to spółdzielnia będzie musiała. przeciwnym razie pójdziemy do sądu. Jeśli ktoś ma grzyba w mieszkaniu to jakie choroby może wywołać czy ktoś jest świadomy? bo ja tak .
|
|
Ja z roku na rok doplacam ok 100-200zl wioecej, przy czym oszczedzam tez coraz wiecej. W zweiazku z tym mam w mieszkaniu straszny ziab, marzne, mieszkanie szczytowe na ostatnim pioetrze, im wiecej oszczedzam, tym wiecej doplacam w setkach...mam juz tego dosc, czynsz zwiekszaja mi przez to z roku na rok i za 60m2 place prawie 400zl czynszu! A gdzie woda, prad i inne oplaty? W ZGM nie ma podzielnikow, grzeja sie na maksa i nie marzną, ani w dlugi nie popadaja
|
|
Podzielniki, brak cieplej wody po polnocy, i sam fakt ze zamiast goracej leci ciepla.. Wymieniac mozna dlugo..laduja nas z kazdej strony. Nic nie poradzimy. Postawic musza sie wszyscy..
|
|
Tak,chciałam zauważyć ze w LSM sa najwyższe czynsze Yo_ziomus
|
|
Piszecie jak niewolnicy!!! Proszę przyjrzeć się swoim rachunkom, koszty dostarczenia czasami przekraczają ilość zużytego ciepł a Zaczyna się okres grzewczy, ZDEJMUJEMY ??? DiDi
|
|
basia witaj w klubie czas na SAMOOBRONĘ
|
|
popieram w całości . zaczynaj działać
|
|
Przez tych którzy mają grzejniki pozakręcane inni muszą grzać więcej i gdzie tu sprawiedliwość? Powinny być opłaty od metra, jak kiedyś to skończyłyby się te machlojki z ogrzewaniem.
|
|
Kiedyś trochę wypytywałam w spółdzielni, to ponoć można nie mieć podzielników i płacić od metra. Ale nie będzie nam się to opłacać jeśli inni mieszkańcy bloku będą mieć podzielniki. Także cały blok musiałby się na to zdecydować.
|
|
Zdejmujemy wszyscy? Wtedy będą musieli rozliczać z metrów, bo nie będą mieli z czego.
|
|
zgadzam się .Mam pytanie dlaczego nie ma podzielników w biurach spółdzielni ,grzeją się naszym kosztem dlaczego? Przecież to my utrzymujemy spółdzielnie.
|
|
zacznij wietrzyc mieszkanie trolu a grzyby w lesie zbieraj
|
|
Autor: VipeR niechcesz miec podzielnikow to nikt ci nie zabroni zglos to i ci usuna i niepisz glupot .masz wlony kraj nikt cie nie zmusza ale pamietaj w kupie jest cieplej
|
|
Autor: VipeRnie chcesz miec wodomierzy na wode zglos do spoldzielni przyjda usuna i nie pisz glupot jaki ty tepy
|
|
Głupot nie piszę. Zabolało ciebie gdyż korzystasz..... zabolało ciebie nie mnie. Widocznie jesteś żle wychowany należałaby lekcja dobrego wychowania wobec innych.Trochę szacunku.
|
|
Czy w perspektywie byly juz rozliczenia za ogrzewanie?
|
|
wiesz co mnie boli twoja glupota
|
|
ja to jade do lasu 5 galakow scinam 3 tony wegla i cieplo jak w ulu mam i okna pootwierane
|
|
a ty dalej grzyby zbieraj, niedlugo pluskwy sie zalegno i karaluchy z szczurami na zmiane beda latac
|
|
widocznie jesteś brudasem a z takim ...... nie rozmawiam zabolało cię. może i ty korzystasz z darmowego ciepła ...... warto by to sprawdzić może dam doniesienie do....
|
|
wiesz co grozi za ścięcie 5 galaków zastanów się co ty piszesz może zainteresuje się nadleśnictwo , że kradniesz .A stać cię na węgiel..............?
|
|
W Perspektywie i ŁSM nie ma jeszcze rozliczeń za ciepło, ale na dniach na pewno będą :)
|
|
\"Czy macie dogrzane mieszkania mając podzielniki ciepła . Nie tylko płaci się za ciepło zużyte .W związku z tym mamy grzyb i pleśń w mieszkaniach\" a co mają wspólnego podzielniki z dogrzaniem mieszkania ? jeśli już to tylko tyle, że niektórzy typu basia chcieliby aby mieć 25 stopni w mieszkaniu a podzielniki najlepiej by wskazywały ZERO Wtedy byłoby super ! Pani Barbara bojąc się dopłaty zakręca grzejniki a potem się dziwi że jej pleśń wyłazi na ścianach Ciepełko za darmochę ? Czasy komuny się skończyły i niestety trzeba płacić za to co się zużyje. Problem w tym że niektórzy mentalnie w czasach PRL pozostali i nijak przystosować się nie mogą
|
|
Brawqo Vlad !!!!
|
|
W komunie to było \"towarzyszu\" po równo, a teraz to ja kuźwa muszę bulić za tą co pode mną i za tą co nade mną (nie mieszka).... I co ty na to?
|
|
pan od montażu i odczytu nie będzie zadowolony. miał dobrze, a może się ukrócić. A jak fama pójdzie w miasto i reszta bloków tez podzielnikom przeciwna będzie, to czarna mogiła. Bankowy geszeft, pójdzie się jebac.
|
|
Nikt nie chce darmochy jak twierdzisz . Wież jak się żyło za komuny ...... może jesteś tym co za darmo się grzeje a my płacimy..... a może jesteś tym pośrednikiem co za darmo sobie kieszeń nabija a głupi naród marznie ,płacze i płaci i godzi się .... czy wiesz co to jest LAF i skąd się wzieły współczynniki i kto ich ustanowił do każdego lokalu a teraz chcą nam wcisnąć e Gain forekasting możemy na ten temat porozmawiać .... a może boisz się . To prawda że jak nie było podzielników każdy miał ciepło i mieszkania były dogrzane zastanów się że jak w każdym mieszkaniu będzie wilgoć ile postoi blok czy na to mi odpowiesz. Jeżeli chodzi o grzyb i pleśń w mieszkaniu czy ty to widziałeś jaką tandetę spółdzielnia odwaliła jeżeli wiesż to nie powinieneś na ten temat zabierać głosu uważam że tacy ludzie jak ty to osoby............
|
|
widzę że wszyscy zadowoleni a on robią z nas za.......
|
|
Nieumiejętne wietrzenie mieszkań zima prowadzi do dopłacania i grzybobrania.
|
|
aż siwiejesz
|
|
Zawsze można wrócić do dawnego dobrostanu. Jeżeli podzielniki są przyczyną niedogrzania, grzybów i przepłacania to można to zmienić. Wystarczy przekonać sąsiadów i zażądać zdjęcia podzielników. W całym budynku, bo tylko wtedy możliwe jest przejście na opłaty od metra. Metr mieszkania będzie podzielnikiem, a nie jakaś kreska podzielnika. Ale to sprawdzenie może się okazać bardzo kosztowne i dlatego pewnie jakoś zdejmowania podzielników nie ma. Piana często udaje wartość, a balon jednak pęka.
|
|
nie rozumiem jak w spoldzielni mozna dzielic lokatorow na gorszych i lepszych to jakas blazenada nie zbyt mlode bloki ,ktore latami placily na remonty klatek ,sratek i lipskiemu na pensje teraz maja sie bronic zbieraniem podpisow przed wzrostem czynszu o 25-30 %???!!!!! moze trzeba bylo odwrotnie to przeglosowac jak blok chce byc ocieplony to niech zrobi liste i przyniesie do spoldzielni i sie go ociepli ale prezesikowi i tym pieskom nie na reke takie rozwiazanie lepiej wykorzystac starego czlowieka,ten nie ma internetu ,ten na wyjezdzie ,a jeszcze inny nie ma wlasnosci jak mowilem sqrwysynstwo bede temat podtrzymywal na pierwszej stronie do konca pazdziernika ,a Wy ludzie przekazywac sasiadom ,bo nie wszyscy zorientowani w co nas chca ubrac
|
|
A ja tak na prawdę to nie jestem pewien, czy chce płacić za ogrzewanie chałup łepkom, którzy pół dnia w oknie, czy na balkonie przewiszą z fają w zębach. Teraz takie rzeczy widuję, a jak by nie było podzielników? To by zimą okien w ogóle nie zamykali tylko grzali na maxa... Poza tym, jak kiedyś płacono od metra, to nie było współczynników za umiejscowienie mieszkania? Bo chyba też były. Piszę poprawnie po polsku.
|
|
Może znajdzie się ktoś co mi wyjaśni ! Dlaczego mając tyle samo kresek co w roku poprzednim mam teraz zwrot, a w roku ubiegłym niedopłatę? Pozdrawiam
|
|
a na czym to ogólnie polega?gdzieś tu czytałem,że ktoś ma zakręcony kaloryfer w kuchni,a te ustrojstwo wskazuje na oddane ciepło(czy jakoś tak).czyli spółdzielnia kasuje nawet za ciepło,które wytwarza piekarnik działający na moim gazie?z tego co rozumuję,to mogę pozakręcać kaloryfery,a zapłacę za ciepło,które dotrze do mnie od sąsiadów? nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
U mnie była nadpłata 840 pln, do narzekania nie mam najmniejszego powodu.
|
|
Wolny niewolnik: Tak jak mówisz to działały te stare podzielniki wyparkowe, które nieraz w okresie letnim wykkazywały już zużycie na poziomie kilku kresek. Elektroniczne mają dwa czujniki temperatury - jeden od strony grzejnika, drugi od strony pokoju. Różnica temperatur z tych dwóch punktów powoduje szybsze/wolniejsze nabijanie jednostek. Czyli grzejnik ma temp. np. 50stopni, a pokój 19, różnica - 31stopni. Dalej jest jakiś skomplikowany wzór znany tylko producentowi, jak szybko dla jakiej różnicy ma podzielnik nabijać. Proste nie? Szkoda tylko że nie uwzględnia wszystkich czynników i tak naprawdę nic nie mierzy.
|
|
odpowiadam (toyoto ) zapomniałam napisać że mam podzielniki elektroniczne i jest taka różnica w naliczeniu ,dlaczego taka różnica?
|
|
sprawdź koszt ogrzania całego budynku w tym roku i zeszłym. Ostatnia zima była cieplejsza, więc koszt powinien być mniejszy ( chociaż u mnie np. był taki sam)
|
|
Gra gitara!!!!
|
|
jak masz grzyb i plesn to swiadczy o wilgoci otwieraj okna to sie zmieni Max
|
|
Ja tam jestem zadowolony. Zakrecam grzejnik na cały rok, a i tak nabija :D
|
|
U mnie to samo-grzejnik w sypialni nie był używany przez całą zimę,a naciągnęło 50 jednostek,ciekawi mnie jak to ustrojstwo działa i skąd taka ilość? Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Nie narzekam na podzielniki. Odkąd są , dostaję znaczne zwroty. W tym roku za M3 - środkowe w bloku - 790 zł zwroty. Temperatura w domu - do 20 stopni C, w nocy - 18 , więcej nie potrzebujemy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |