niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nowy portal www.elomza.pl?

Dzisiaj dowiedziałem się o portalu www.elomza.pl czyktoś wie jak długo istnieje?
Pozdrawiam.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nowy portal www.elomza.pl?

Kolejny "pseudo-portal".
Jeszcze troche i beda powstawac strony z jednym dzialem i forum, wtedy to beda rowniez portale. Z tego co widze to elomza.pl to strona sieci osiedlowej IST.

BTW. to znalazlem _SUPER_MEGA_HIPER_PORTALE_LOMZYNSKIE_ pod adresami:

lomza.czad.org

PS.
A swoja droga to gratuluje pomyslu dla tworcy lomza.czad.org, ktory jest o bardziej kreatywny niz tworcy (wg mnie - strony) portalu lomzynskiego...
bo wykazal sie wieksza orginalnoscia pomyslu niz powielanie pewnego dobrego vortalu regionalnego.

Witam.
Łomża nie jest miastem, o którym tworzyć można kilka stron internetowych, bo oryginalnym pomysłem będzie tylko jedna. Nie oszukujmy się - żyjemy w wymierającej mieścinie na zadupiu. Coraz wiecej ludzi stąd wręcz "ucieka". Jeden portal w formie 4lomza.pl zupełnie wystarczy, jak na nasze miasto. Kolejne strony będą z pewnością próbą jego powielania. Co do IST to powinni tam zatrudnić jakiegoś fachowca... dzwoniąc tam i pytając o cenę dysku twardego zostałem zapytany "czy to ta część, do której się wkłada płyty cd?". Żenujące. Zostańmy przy 4lomza.pl, rozbudowujmy ten portal...

P o z d r a w i a m

Krytycznie nastawiony (jak zawsze)

Mr S

Konkurencja wyjdzie wszystkim na dobre !

Poreg

Tzn. Dajmy się rozwijać wszystkim. Jedni wyjdą na tym lepiej inni troche gorzej. A nie chce juz mi sie sluchac jak na forum wtroci sie ktos i zacznie zachwalac 4lomza.pl. Portal owszem fajny, ale mam wrażenie jak bym żył w komunistycznych Chinach (podro dla Mao Tse Tuninga :] ).
Nawiazujac do lomza.czad.org. Owszem pomysl fajny. Tylko zeby wykresiki same się odświezały ;)

---------------------------------------------
lomza city

lomzacity.... a ja mam prośbę.... jesli ktoś uważa, że 4lomza jest SUPER, to nie zabraniaj mu wyrazac takiej opinii.... bo niby dlaczego...

...mi się podoba centrum Pragi - dużo bardziej niż jakiegokolwiek innego polskiego miasta..... więc co? - nie mogę tego napisać....? ...bo akurat Tobie się nie podoba...?

Czy akurat to jest problemem, że ktoś zachwala 4lomzę..? ...wg mnie to mozna by co najwyżej powiedzieć to co króciutko opisał poreq....
nie tylko 4lomza (czy lomza.info. lomza.com)
a ja od siebie dodam: ale czemu nie 4lomza? :D

Pozdrawiam!

Kocham okolice królowej Bony i dolinę Narwi! (lomza city - mogę to napisać, czy informacja taka jest zastrzeżona?)

---
PGG

Zasadniczo chodzilo mi o to, ze www.elomza.pl nie jest portalem a strona dla uzytkownikow sieci osiedlowej IST, a przy okazji zamieszczane sa tam newsy "z Lomzy" i "o Lomzy". Zreszta widac, ze strona zostala wykonana w darmowym systemie portalowym. Czyli tworcy zbytnio sie nie przepracowali tworzac serwis.

Dla wyjasnienia podam link:
http://wiem.onet.pl/wiem/013453.html

Nikt nie broni ludziom robic stron.. bo kazdy ma prawo do posiadania swojej strony www w internecie...

Do poreg:
"Konkurencja wyjdzie wszystkim na dobre !"

Przepraszam a nie wydaje mi sie zeby elomza byla konkurencja dla 4lomza.
Nie ta klasa.

Z niecierpliwoscia czekam na 4lomza v.2

Raver

...no to tak jak ja raver.... nie mogę już sie doczekać! :)

---
PGG

Kolejny portal o ŁOMŻY. Nawet fajny : ta grafa, ten klimacik. Tylko coś mało news`ów, tekstów. Ogólnie wporzo!
PS.Robi się konkurencja!

Ravel
Konkurencja ma to do siebie, że zmusza do myślenia i działania. Wychodzi wszystkim na dobre bo ostatecznie zyskują na tym innym internauci.
Nie każdy jest fanatykiem 4lomza.
Czy się napracowali czy nie warto szanować cudzą pracę.
Jesteś taki mocny ! Spróbuj zrobić podobny „portal” !!!
Pozdrawiam

Poreg

poreg: OTO moj portal!!!:

http://frodo.wsa.edu.pl

Portal studentow WSA.

R
-------------------
"Lepsze jest wrogiem dobrego"
"Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"

Zasadniczo chodzilo mi o to, ze http://frodo.wsa.edu.pl nie jest portalem a strona dla uzytkownikow sieci WSA, a przy okazji zamieszczane sa tam newsy "Świeżynki". Zreszta widac, ze strona zostala wykonana tak sobie. Czyli tworcy zbytnio sie nie przepracowali tworzac serwis.

I co ? Przyjemnie sie zrobiło Troche skromności!
Pozdrawiam

Poreg

Poreg, z toba gorzej jak z dzieckiem... uwierzylo w reklame... a plama nie schodzi? dlaczego?
Skoro elomza.pl takie fajne i wogole super to dlaczego na ich forum sie nie wypowiadasz(??) tylko na 4lomza? A moze dlatego, ze moze masz nadzieje, iz twoja wypowiedz trafi do "Bezcennej"?
A moze za kilka dni napiszesz jak to elomza itp wpadlo na SUPER pomysl zrobienia gazety "Za darmoche"... w serwisie ktory tak zachwalasz nie ma nic nowatorskiego i orginalnego.

"Zasadniczo chodzilo mi o to, ze http://frodo.wsa.edu.pl nie jest portalem a strona dla uzytkownikow sieci WSA..."

hihi ale sie usmialem, Poreg ty naprawde nie zrozumiales mojej ironii? Niesamowity jestes!

Zeby nie bylo niejasnosci... chcialem ci tylko pokazac, ze stworzenie takiego serwisu nie stanowi dla mnie zadnego problemu. Dla twojej informacji, Stworzylem go od podstaw w ciagu jednego dnia (nie liczac pozniejszego dodawania newsow). A podalem ten adres bo jak sam napisales:
"Jesteś taki mocny ! Spróbuj zrobić podobny „portal” !!!"

Wstawiles slowo portal w cudzyslow, wiec nie sadzilem, ze mozesz miec problem ze zrozumieneim ironii w tekscie:
"poreg: OTO moj portal!!!"

Anyway...

R
-------------------

Nie każdy jest taki bystry jak ty raver, zapewne jesteś prymusem na WSA Gratuluje.
A co do "gazety", to jest ona wydrukiem z zasobów www.4lomza.pl, czyli mówiąc twoim językiem w "gazecie, ktorą tak zachwalasz nie ma nic nowatorskiego i orginalnego"
Aha jeszcze jedno jesteś taki uczony to sprawdź sobie co oznacza słowo "gazeta" jak nazwałeś bezcenną.
Jest nowa stronka o Łomży i bardzo dobrze niech ich będzie jak nawięcej, przecież nie ma obowiązku ich odwiedzania.
Dlatego, że jest 4lomza to nikt nie może już zrobić stronki o Łomży?
Pozdrawiam i więcej optymizmu

raver... zrobiles ten portal od podstaw ? a moze tylko zainstalowales gotowe oprogramowanie ?

Mambo Open Source ?

Az jeden dzien Ci to zajęło ? :) Przeciez to sie instaluje 10 minut (nie liczac dodawania newsow)

Pozdrawiam. Aha, jak krytykujesz kogos, kto uzyl darmowego oprogramowania, to nie chwal, sie ze Ty zrobiles cos sam od podstaw (skoro tez korzystales z tego samego)

Papa

GG: 6447776

---------------- °°° -------------------
miłujmy naszych nieprzyjaciół
---------------- ___ ------------------

Adriu (ktosiu), chcialbym zobaczyc jak uruchamiasz serwer SQL, dodajesz baze danych, zakladasz uzytkownika w bazie na potrzeby strony, kompilujesz PHP z Apache, rozpakowujesz zrodla... itd... nie mowiac o konfiguracji Mambo na wlasne potrzeby. Sorki ale pozwolisz, ze nie dam wiary ze nawet rozpakowanie i skonfigurowanie Mambo zajmuje Ci 10 min.

ktosiu: ja sie nie chwale... przeczytaj uwaznie wątek, to zrozumiesz.
poreg napisal do mnie: "Jesteś taki mocny ! Spróbuj zrobić podobny „portal” !!!"
Wiec mu pokazalem, ze umiem i tyle.
Na mojej stronie przynajmniej jest button i link do polskiego serwisu mambo.
Niestety elomza takiego linku nie ma (prosze mnie poprawic jesli sie myle)

Co mialem do napisania - napisalem ;)

Koniec kropka.

Raver

R
-------------------

Adriu (ktosiu), chcialbym zobaczyc jak uruchamiasz serwer SQL, dodajesz baze danych, zakladasz uzytkownika w bazie na potrzeby strony, kompilujesz PHP z Apache, rozpakowujesz zrodla... itd... nie mowiac o konfiguracji Mambo na wlasne potrzeby. Sorki ale pozwolisz, ze nie dam wiary ze nawet rozpakowanie i skonfigurowanie Mambo zajmuje Ci 10 min.

ktosiu: ja sie nie chwale... przeczytaj uwaznie wątek, to zrozumiesz.
poreg napisal do mnie: "Jesteś taki mocny ! Spróbuj zrobić podobny „portal” !!!"
Wiec mu pokazalem, ze umiem i tyle.
Na mojej stronie przynajmniej jest button i link do polskiego serwisu mambo.
Niestety elomza takiego linku nie ma (prosze mnie poprawic jesli sie myle)

Co mialem do napisania - napisalem ;)

Koniec kropka.

A to widzieliście:
http://www.rainet.pl/ ?

---
PGG

Ludzie co się z Wami dzieje nidlugo to kazdy w samozachwyt wpadniecie z tymi portalami i umiejetnościami robienia w PHP i takie tam. Wszystko to opiera się na minimalnym wkładzie pracy przy tworzeniu portalu lub jakiejs stronki. Natomiast co dzieje się z portalem później to jest bardzo ważne. Chodzi mi o aktualizację i zamieszczanie konkretnych materialów, z których ludzie mogą skorzystać. Myślę, że jak ktoś zrobi stronkę lub portal od podstaw w kodzie źródłowym to naprawdę włożył w to dużo pracy. Niektórzy skorzystają z gotowych szablonów i uważają albo wciskają komuś kit, że bardzo się na tym napracowali. To jest śmieszne :))) To co pisał RAVER z tym się zgadzam w 100 % !!! Pozdrowienia dla R A V E R A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SAMLESZ

ojejku

...a propos szablonów..... ma ktoś jakiś serwerek dostępny w sieci na którym mógłby uruchomić mediawiki? - może być w wersji polskiej, będzie łatwiej dla znacznej części!

np. jako lomzawiki? ...albo cos takiego...? :D

źródła i info o projekcie dostępne na http://sourceforge.net/projects/wikipedia//url],
opis i najaktualniejsza wersja na http://www.mediawiki.org/ (w piaskownicy można sobie potrenować)

na tym chodzi między innymi http://pl.wikipedia.org/ i tam też trochę o nas http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81om%C5%BCa - może komuś się zechce coś dopisać?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

raver
To gdzie pisze to mój zasmarkany interes. I nie robię tego by być w gazecie takiej czy innej Twoja mania wielkości jest przerażająca.
Skromny - zachowujący się powściągliwie, niewyzywająco; niemający wygórowanego mniemania o sobie, nadmiernych ambicji, niezarozumiały;

Powodów mało mamy do dumy
Lecz każdy z nas ma ją we krwi
Dawnośmy zjedli wszystkie rozumy
Teraz nas mdli

Jonasz Kofta

Poreg

dosyć krótko, dobra reklama dla firmy na której wszyscy się zawiedli

Ojć. Mambo jest the best. A Raver uwaza ze tylko On potrafi zainstalwac PHP i Apache. WOW. Moj 12 letni brat umie nawet hosty wirtualne konfigurować więc Raver wypada przy nim blado...

A i kozystajac z okazji pozdrawiam K.M :)

lomza city

Co do tego co powiedzial wszechobecny "raver": "Czyli tworcy zbytnio sie nie przepracowali tworzac serwis". Ale sam tez sie zbytnio nie nameczyles tworzac "http://frodo.wsa.edu.pl". A dla Marcina pochwaly za stronke, jest spox.

Tak. elomza.pl ładna jest graficznie ale delikatnie niedopracowana. Czekamy na wiecej.

lomza city

Markac, co wg. Ciebie znaczy "wszechobecny" ?
Lomzacity... niesamowitego masz brata... pewnie pracuje juz w NASK-u, chetnie sie z nim spotkam i wymienie poglady nt. oprogramowania na licencjach FLOSS.

Raver tak mi się wymsknęło jakoś :-)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org