piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Fotoradary

Czy ktoś z was drodzy forumowicze orientuje się w jakim ogólnie dostępnym medium (nie mam niestety CB) podawane są informacje o aktualnym miejscu pobytu fotoradaru? Jeżeli to jest radio to prosiłbym orientacyjnie także o podanie godziny.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Fotoradary

i co CI to da ?? Wylegna znow z trojnogiem i tyle bedzie z informacji, 50 -60 km i nie masz sie co martwic o mandat..

W radiach podają ale nigdy się to nie sprawdza. Niedawno przez cały tydzień gadali że fotoradar jest ustawiony na zjeździe a go tam nigdy nie było. Policja nigdy nie powie gzie jest ustawiony.

Fakt, codziennie mówią w Esce gdzie są radary, i razu pewnego pojechałem sprawdzić, czy faktycznie stoją. Gówno prawda, całą Sikorskiego objechałem i nic nie było. Nawet jeśli, trzeba uważać na suszarki i tyle. Niech żyje CB Radio :D

Przecież radarów w Łomży nie ma tak dużo.Ja znam miejsca ustawienia wszystkich i gdy zbliżam sie do niego to troszke zwalniam i nie ma problemu, Pzdr

Tu może pomóc tylko CB radio. O misiakach, suszarkach, fotoradarach czy korkach nie ma lepszej informacji niż na radyjku. Kto ma CB, rozumie w czym rzecz, a kto nie ma niech żałuje i czym prędzej je kupuje.... Ale mi się zrymowało :)

Jeżdżę 50 km/h i niepotrzebne mi żadne anteny i CB !! Piszemy tyle o wypadkach, rowerzystach, pieszych ale niektórzy jak widać niereformowalni.

ADALL

ADALL to pewnie jeździsz skuterkiem skoro takie prędkości... Wiesz czasem się człowiek spieszy i musi uważać na fotoradary. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku i z zachowaniem szczególnej ostrożności.A tak żebyś mógł docenić jedną z zalet CB to podrzuce Ci tekst z pozdrowieniami "Szerokiej i suchej....a w nocy wąskiej i wilgotnej...."

ADALL trudno mnie nazwać niereformowalnym. Jeżdże bardzo dużo już dość długo i nigdy nie spowodowałem wypadku. Po prostu czasami się śpiesze bo czas w miejscu nie stoi i chciałbym podjechać te 70 km/h jeżeli warunki na to pozwalają. Niestety policjanci fotoadary najczęściej ustawiają w tych miejscach gdzie droga i zdorwy rozsądek pozwala na nieco szybszą jazde.

Pirat drogowy jest w każdym z nas,nie pozwół by kierował Tobą... :D:D
Nic dodać nic ująć... (każdemu się śpieszy a skutki...sami widzicie) !!

mieczkoś997---- Ty się zastanów co wypisujesz.Wielki obrońco prawa.

nie predkosc lecz brawura,arogancja i alkohol jest przyczyna wypadkow.
piszecie o radarach w miescie?
tolerancja poruszania sie w terenie zabudowanym do 60 km/h chyba wystarczy wiecej to 100% pirat.
Jak komus sie spieszy niech skoczy na autostrade,ja czynie to codziennie
2000 km od lomzynskich radarow.mozna poszlec w godzinach szczytu rozwijamy tam zawrotna srednia predkosc okolo 35km/h{dozwolona to 90 ,110, 130].masz wrazenie ze stoisz.i wlasnie tu trzeba wykazac cala
technika i umiejetnoscia.oczka musisz posiadac wszedze masz cos przed soba,za soba z bokow,sznur pojazdow z kolejnego dojezdza wjazdu,przed zjazdem kolejny koreczek bo cudaczki z lewego pasa wpadli na to ze to ich zjazd i musza cztery pasy na prawo,a jeszcze skutery i motocykle,cala mnogosc ci to wyczyniaja z lewej z prawej.dobrze,ze choc rowerzystow tu brak,ale tylko na autostradzie.w dziesieciomiloinowej aglomeracji niech nie zdziwi ciebie,ze narod jezdzi na czerwonym,chodzi na czerwonym i robi co chce,no prawie co chce.kobitki sie maluja,oczka,swe paznokcie,itd.czytaja prase,ksiazki,latwiej byloby czego nie robia.........
no i jak przyjedziecie tu tzn. do francji to aby uniknac dzwona w pierwszym dniu pobytu trzeba wiedziec,ze oni sie tak umowili
/najstarsi apache pewnie tego nie pamietaja/
wjezdzajacego z prawej nalezy wpuscic /jest duzo aut i moznaby dlugo stac. jest teraz tak,ze kazda najmniejsza uliczka,wyjazd z podworza,ze smietnika znajdujacaysie z twojej prawej,a ty jestes na ulicy glownej to zwolnij,zatrzymaj sie,
jezeli jest tam pojazd jakis to on napewno sie nie zatrzyma,no na 90%
sie nie zatrzyma,
adrenalina gwarantowana przyjezdzajcie caly okreg paryski jest do dyspozycji,mozna szalec i nie bedzie sie chcialo mknac 100,150,200 km
bo po co? atrakcji az nadto.
pozdro dla spragnionych wrazen

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org