sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak postępować z nieuczciwym majstrem?

Witam, co zrobić z nieuczciwym majstrem? Rozgrzebał mi łazienkę i kuchnię, robi już trzeci tydzień. Wyśpi się, przyjadzie sobie na 10.00 , porobi do 13-14 i jedzie sobie wymyślając codzień to nowe wymówki. Mam dość siedzenia w syfie... Żałuję że nie spisałem umowy - zaznaczyłbym termin "od-do", jakby się nie wyrobił z terminem to za kazdy dzien spóźnienia byłoby np 50zł mniej...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak postępować z nieuczciwym majstrem?

trzeba bylo wziasc kogos solidnego,zrobic male badanie zadzwonic do poprzednich klijentow .i by bylo po problemie .a teraz postaw warunek ze albo pan robi po chociaz 8 h minimom albo niech opusc lokal

co to za majster?

aa

Za niezrobioną robotę nie ma zapłaty. Weź kogoś innego.

a ja jeszcze moge Ci polecic dobrego fachowca
mlody chlopak ale bardzo sprytny i wie co robi a po zatym pracuje po 12 h dziennie wiec i efekty widac

kopa! kopa! i za drzwi!

Masakra ...

nie wpuść go jutro rano i daj mu czas na przemyślenie, potraktuj jego tak samo jak on ciebie

stefannowak

Dla niego to żaden problem bo zaliczki już sprytnie wybrał tzn za to co zrobił już wziął zapłatę. Teraz nająć drugiego i drugiemu płacić? :( Niech już robi i skończy ale niech zejdzie z ceny za tyle czasu robienia - tak ja uważam..

popełniłeś błąd biorąc jakąś tanią łachudrę i teraz zapłacisz podwójnie,
ale takiego majstra nie trzymał bym nawet pięciu minut dłużej ... bo to strata i czasu i pieniędzy ... a za nim bym go wyje.bał na kopach to bym mu jakiś sprzęt skonfiskował (ale pewnie nic nie ma) co u ciebie w domu to twoje przecież jest a umowy nie macie...

ten majstersztyk nie nazywa się czasem robert?

(.) (.)

Zapłać mu tak jak pracuje....

---------------
...Po huku, po szumie, po trudzie

Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie.

To musisz to rozegrac w cztery oczy a nie na publixznym forum

a taniej nie można było znaleźć? domyślam że sugerowałeś się tylko ceną skoro teraz problemy.

Uśmiech na twarzy Miód w sercu Ołów w pięściach

nie wiem jak wam, ale mi po góra drugim przyjściu majstra na 10 zapaliłaby się pod kopułką pomarańczowa lampka, wyjście o 14 bez sensownej przyczyny oznaczałoby zakończenie współpracy..

jak zostawil sprzet w twoim mieszkaniu to mu go schowaj i jak przyjdzie o 10 godzinie i zrobi awanture to mu powiedz ze on jest odpowiedzialny za teren budowy, podraznij sie z nim i sam spierdzieli. POD WARUNKIEM ZE ODROBIL ZALICZKI ITP KTORE JUZ PRZYJAL.

Onufry Zagłoba

No bo właśnie sie zastanawiam czy mu jeszcze płacić - myślę ze poczekam jak skonczy i ile powie. Jak tyle na co się umawialiśmy to go wyśmieję i powiem że za taką pracę wiecej nie dostanie. Chyba to bedzie uczciwie prawda?

jeśli podpisywałeś z nim umowę to zerwij ją, zabezpiecz cały jego sprzęt. Masz do tego prawo. Załóż sprawę w sądzie, koszt 30zl, czeka się miesiąc.

Witam . Twoja sytuacja nie jest fajna . Na pewno tego fachowca trzeba pogonić na cztery wiatry ale co potem . Siedzisz w rozebranej chałupie i potrzebujesz szybko fachowca który zakończy remont . Większość dobrych fachowców ma kolejkę oczekujących więc jest duża szansa na to że jeśli będziesz chciała szybko to trafisz na podobnego fachowca . Dobrym rozwiązanie jest przejść się do firm handlujących materiałami budowlanymi i spytać się o dobrego wykonawcę . Zajrzyj na www.teczalomza.pl oni ci podpowiedzą.

pozdrawiam Zbyszek p

nie koniecznie trafiles na dobrego fachowca ale pewnikiem na dobrego cwaniaka jak potrafil sukcesywnie zaliczki wyrywac,teraz nie pozostaje ci nic innego jak cierpliwie czekac na koniec i miec nadzieje,ze chociaz dlugo to zrobi wszystko fachowo, bo inaczej jak nawet wezmiesz teraz kogos innego to w tej rozgrzebanej robocie zawsze znajdzie cos co mu nie pasi i zwali wszystko na poprzednika doliczajac za utrudnienia,suma sumarum wyjdfzie drozej jakby ktos sam robil od poczatku,
nie masz umowy,to zle a teraz robic sprawe? powolywac bieglego sadowego do oceny dotychczasowych prac i ewentualnych niedorobek jak robota nie skonczona,to paranoja - trudno bedzie cokolwiek udowodnic,czas plynie a lazienka rozbabrana,

pozostaje tez miec nadzieje,ze on nie czyta tego forum bo inaczej asekuracyjnie dalej bedzie robil tylko jak dasz mu zaliczke na dany etap,
dobry cwaniak tak cie moze urzadzic "po zlosci",ze zrobi ukryta usterke,ktora wyjdzie po czasie i narobi klopotu, wiem co pisze bo kiedys prowadzilem "wykonczeniowke", wszystkiego na zakonczenie nie sprawdzisz

tak to jest jak sie szuka tanio z ogloszenia,wczesniej trzeba bylo poszukac kogos z polecenia lub popytac o referencje,

jak sie zwie ta fachura?zebym ja nie trafil :)

zxcv4 zgadza się że szukałem z ogłoszen ale nie aby tanio - poprostu kogoś kto zrobi mi mały remoncik i tyle. Okazał się cwaniakiem. Więcej kasy nie dostanie a na koniec to co zaśpiewa dam mu tylko połowę za moje nerwy , stratę czasu. Niech wie że nie uda mu się wszedzie tak cwaniaczyć

nie to zebym cie dolowal,masz racje i szkoda,ze tak ci wyszlo ale jak juz cos mu mowiles,klociles sie to uwazaj bo bez kasy zaliczkowej dalej moze nie chciec robic

napisz jak to sie skonczylo i powodzenia

nie, nie kłóciłem się, zaciskam zęby już trzeci tydzień ... No raz czy dwa delikatnie zwróciłem uwagę tylko. Teraz on sobie na kasę poczeka, niech tylko skonczy

masz racje jest nieuczciwy to ty tez badz nieuczciwy jeszcze na koniec kopa zapierdol mu w dupsko

dzięki za poparcie bo już naprawdę nie wiedziałem co robić... Zaliczki dawałem a tu taki typ niewdzięczny mi się trafił..

Ja bym mu powiedziała, że resztę kasy dostanie jak skończy, może to Go zmotywuje do szybszej pracy.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

lazienka juz skonczona?

ul. Polowa:D
sad rejonowy - wydział cywilny

ja tam rozstrzygam spor z nieuczciwym fachowcem :)

Don't judge me!
I was born to be awesome!
NOT PERFECT! :D

pogon w diabły i daj kopa w dupe.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org