Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
jakie stydia wybrać w łomży? |
witam jak w temacie doradzicie coś?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: jakie stydia wybrać w łomży? |
Nie jesteś gotowy.
|
|
Jesli marzy ci sie dobrze platny etat,np.w ratuszu, to Janski,tylko i wylacznie ta szkola. Jest tez kierunek,ktory swietnie ksztalci studentow na wyjazd za granice do pracy. Ale na niego musisz miec co najmniej srednia 3.0 bo jest 54 kandydatow na 1 miejsce.
|
|
Studia w Łomży? Nigdy w życiu. Nie ma kierunków przyszłościowych. Ogólnie studia nie gwarantują sukcesu, więc lepiej pomyśl nad porządną pracą lub otworzeniem firmy (jeśli masz fach lub koncepcję). Jak firma będzie dobrze prosperowała, to pójdziesz na studia, które dadzą ci rozwój osobisty a nie fatamorganę.
|
|
Czemu ta młodzież jest taka nie dojrzała? Zdają maturę trzeba wiedzieć już co się chce w życiu robić.
|
|
To zależy co chcesz robić w życiu.
|
|
tak w 18-19 latach każdy ma wiedzieć, jaka robota by mu odpowiadała, jak nigdzie nie pracowali. Ludzie litości ... ---------------------------------------------
|
|
dvw a kiedy? Jak się skończy 40 czy 50 lat. Człowiek, który uważa się za dorosłego powinien postępować jak dorosły. Myślisz, że prawię morały, ale taka jest prawda i takie jest życie. Młodzi ludzie kończą studia i nie wiedzą co ze sobą zrobić. W Polsce jest ciężko z pracą, ale za granicą nie jest lepiej. Trzeba sobie radzić w różnych warunkach.
|
|
maturę zdałem 3 lata temu i od tego czasu cały czas pracuję i po prostu nie wiem jakie są ciekawe studia w łomży dlatego zacząłem ten temat coś tam szukałem nowe kierunki jakieś są ale może jest coś o czym nie słyszałem nie sztuka zacząć jakieś studia i nie mieć z nich pożytku a specy np. od zarządzania jest teraz mnóstwo
|
|
Ekonomia, zaocznie, ale w Ostrowi Mazowieckiej specjalności: rachunkowość i podatki, ekonomika usług, administracja i logistyka www.wsfiz.edu.pl
|
|
Idź na to co Cię interesuje - oczywiście biorąc pod uwagę potrzeby rynku. Przyszłościowe są kierunki związane z IT - wszędzie czyta sie,ze jest to najwięcej zarabiająca grupa zawodowa. Mój młodszy brat na przykład od tego roku wybiera się na informatykę. Zdecydował się na specjalizację: systemy i aplikacje mobilne. Fakt,że będzie musiał dośc daleko wyjechać ponieważ kierunek ten jest w Poznaniu ( konkretnie na WSNHiD) niemniej daje bardzo duże perspektywy.
|
|
W dzisiejszych czasach jeśli chodzi o studia to jest sens iść tylko i wyłącznie na medycynę i prawo (tutaj jeszcze potrzebne znajomości aby potem aplikację ogarnąć). Warto też zauważyć, że przy obecnej erze smartfonów, komputerów, systemów informatycznych itp. tak jak wspomniał kolega wyżej warte uwagi są też kierunki informatyczne. Tylko tutaj trzeba mieć odrobinę pojęcia aby dobrze wstrzelić się w specjalizację.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |