sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
oszukani przez pana Michała O.

Mam pytanko. Są może wśród Was osoby oszukane przez tego pana policjanta.Chodzi o poświadczenie nieprawdy.

dari

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: oszukani przez pana Michała O.

A może bardziej rozwiniesz swoją wypowiedź, bo po tym co napisałaś nie wiadomo o co ci chodzi.

Zakładasz nowe konto, bo to twój 1 post i piszesz bzdurny post. Poza tym to forum to nie fundacja pomocy oszukanym, więc ogarnij się człowieku i albo pisz coś z sensem albo wynoś się stąd.

forum jest dla wszystkich i nie masz prawa nikogo stad wyrzucac poza tym nie dotyczy ciebie wiec nie musisz tego czytac

Grace

A co Dari? Mandat za spożywanie dostałeś od tego policjanta ;-)

Powiem Ci szczerze, że za to jak teraz napisałeś to policja powinna sprawę Ci zrobić za ten temat. Albo napisz konkretnie o co Ci chodzi, albo nie rób kolejnej bzdurnej afery, bo Twój post wygląda jakby miał na celu tylko i wyłącznie rozkręcenie bzdurnej afery.

Dla wszystkich, ale nie debili, którzy wykorzystują osłonę nicka i opluwają tutaj innych ludzi, firmy, pracodawców bądź instytucje. Normalny człowiek sprawę przestępstwa zgłasza do Prokuratury, a nie żali się na forum. Zamieszczanie tematu tego typu to kompletny kretynizm.

kxxn , pewnie policjant wykazał odrobinę dobrej woli i wypisał mendzie niższy mandat za coś innego niż w rzeczywistości zrobił. Są policjanci w porządku i często tak robią, żeby dobrze zrobić człowiekowi, ale jak widać takich ludzi jak założyciel tematu to trzeba je***ć i trzymać krótko, bo nie potrafi menda docenić odrobiny dobrej woli.

dari a mozesz przyblizyc konkretnie o co chodzi bo ja akurat mialem kontakt z ta osoba i mam co do tego co napisałeś watpliwosci

Wiadomość zmieniona ()

I jestem pewien tego, że Dari już nic więcej nie napisze, bo pewnie policjant mu zalazł jakoś za skórę dając mu mandat, czy zabierając na wytrzeźwiałkę, a autor na forum chce rozpętać wojnę o to jaka to policja zła. Tak coś czuję.

Tak jak nie tak dawno inny Pan wstawiając zdjęcie radiowozu zaparkowanego koło PWSiP hahah. Kretyni...

Mój znajomy stał przy skuterze.wypił piwo i czekał na kierowce. ten Pan powiedział że on kierował. co było nieprawdą. Żadnej afery nie chcę robić tylko szukam kogoś załatwionego w podobny sposób.

dari

To co Ty adwokat znajomego jesteś? To sprawa znajomego i jego głowa w tym aby wyjaśnić sytuację faktyczną, a od jej oceny jest Sąd.
Ja już się domyślam jacy wy wszyscy niewinni jesteście i w ogóle aniołki tylko aureoli brakuje tak jak wszystkim znany poseł Wipler.
Zajmij się lepiej kolego swoimi sprawami i nie baw się w adwokata kolegi, bo pamiętaj, że granica wolności słowa na forum publicznym jest bardzo cienka i już nie jeden forumowicz się na tym przejechał.
cześć

,,Kosiarkarza" trzepnął po mandacie :):)

Brawo Policjant:)

A za mandat to w domu pewnie wp..ol było :)

Kosiarką pod wpływem jeździ to co będzie jak prawo jazdy dostanie ?

mietek, nie baw się w wujka dobra rada, nikogo to nie obchodzi...

ale patrze zaden głąb nie pomyslał ze moze jednak cos jest na rzeczy. I mam w ***** wasze opinie ale pały w polsce naprawe sa chmami i bezczelnie wala na potege mandatami jakby było to ich priorytetowym zajeciem a jak ich potrzeba to nie ma. gnoi ze skuterem ciapneli a prawdziwa gangsterka pety i wode na rynku w bialy dzien sprzedaje.i jakos nie dadza rady z tym nic zrobic.
a o reszcie to wcale nie chce mi sie pisac.
zreszta wystarczy tylko pojezdzic po miescie co chwila gdzies kogos trzymaja jakies kontrole za byle gówno zaatrzymuja jakby kryminała złapali, nie wspominajac juz o całym tym laserowaniu nagrywaniu fotoradarowaniu jeszcze tylko podsłuchu brakuje.

mietek to pozjadał wszystkie rozumy.On to nawet jak nic się nie wydarzy to już wszystko wie,co gdzie i jak,za co i za kogo.

mietek12345

sam jesteś debilem,
ktoś napisał policjant, Michał O. oszukał...

nikomu tym krzywdy nie zrobił, niczym się nie naraził...

mnie kiedyś wycieli Tomasz J. i Tomasz G. (policjanci z drogówki)
i co mi zrobisz...

sam się za internetem i nickiem chowasz ...

pewnie jesteś homosiem wierzącym w 100 % uczciwość naszych policjantów, księży, prokuratorów i sędziów... może i polityków...

A czyj to był skuter? za stanie nikt się nie przyczepił musieli widzieć kto jechał i pojazd powinien być w ruchu a nie stać na parkingu.

uj z gospodarka uj z bezrobociem najwazniejsza jest kara za transparent na plocie

chłopak stał przy skuterze. Nie jechał.Nawet świadek zeznał że chłopak stał.Póżniej świadek na sprawie zmienił zeznania.A Sąd uwierzył dla policjanta bo to władza i nie ma powodu kłamać.W d.....ie z taką władzą co kłamie.

dari

stał na poboczu.na wsi na drodze.Czekał na kolegę.

dari

a ile kolega ma lat ?

Dari przecież to kupy się nie trzyma... to jest nielgoiczne ze ktoś za stanie przy skuterze dostaje mandat. Skoro kolega stal i czekal na kierowcę to czemu tego nie powiedział na miejscu policji? Przeciez mogl stać i czekac az się wlasciwy kierowca pojawi i potwierdzi ze to on jechal.

No dobrze. Ale skoro piszesz ze świadek zmienił zeznania to co do licha oczerniasz policjanta. To on działał na niekorzyść kumpla a nie funkcjonariusz. Inna kwestia ze tutaj nic się nie trzyma kupy wiec może uslyszales co chciałeś i siejesz zamęt.

Coś tu pokręcone jest za bardzo. Samo stanie przy pojeździe, choćby nie wiem w jakim "stanie" nie jest wykroczeniem. Podobno teraz nawet mogę nawalony siedzieć w aucie za kierownicą z włączonym silnikiem i dopóki nie ruszę, to nic mi zrobią. Prawda to jest?

OBY KLUCZYKOW W STACYJCE NIE BYLO

To raczej niewykonalne, mieć włączony silnik bez kluczyków

no chyba ze w starym rumplu odpalasz srubokretem to kluczykow mieć nie musisz;) a tak serio to chyba po wypiciu nie możesz nawet siedzieć za kierownica przy wlaczonym silniku. Tylko po co taka rozmowa co można a czego nie... trzymajmy się wersji ze po wypiciu wogole się nie wsiada za kierownice nawet zgaszonego auta. Trzeba tak to tlumaczyc i się trzymać tego a nie będzie problemów:)

No właśnie, że to jest rozmowa jak najbardziej na temat. Bo chłopak twierdzi, że nie jechał, tylko stał przy skuterze i za to mu zabrali uprawnienia.

takie zycie niech stoi dalej

Ja tam nigdy nie chcę bronić żadnej ze stron. Ale z tego co tu widzę to ta historia ani trochę nie trzyma się kupy.

1) Mówisz, że to Twój kolega stał przy skuterze. Byłeś tam, czy tylko Ci opowiadał. Czemu w ogóle Ty piszesz na forum, a nie Twój kolega?

2) Mówisz, że policjant Cię oszukał. To był na sprawie i coś skłamał? Czy tylko przyjechał na miejsce, zbadał na alkomacie, napisał notatkę i pojechał? A na sprawie już nie był?

3) Jeśli było tak jak wyżej napisałem, to jak policjant oszukał? To on tylko spisał co zobaczył jak przyjechał na miejsce i co inni ludzie powiedzieli. A to prokurator i Sąd już dalej kierowali sprawą, przesłuchiwali świadków i analizowali dowody. Więc co ma policjant do tego?

4) Mówisz, że świadek w Sądzie zmienił zeznania i obciążył kolegę. To do jasnej cholery kogo i gdzie oszukał policjant?! I jeszcze jedno - wiesz czemu ludzie w Sądzie zmieniają zeznania? Bo często wcześniej przy policjancie kłamią, bo się nie boją, nie widzą konsekwencji i myślą że kit wcisnął i jakoś to przejdzie. A w Sądzie widzą, że już jest poważnie, że Sąd nie daje sobie wcisnąć kitu i że sędzia może jednym zdaniem ukarać Ciebie za przestępstwo i np pokrzyżować Twoje plany życiowe - widzisz, że to nie zabawa i wtedy ludzie przestają kłamać i zmieniają zeznania.

I co ja myślę. Że jakiś gówniarz ma żal do policji, bo jeździł skuterem po piwku, ludzie to widzieli i to zeznali w Sądzie, a Sąd uznał, że rzeczywiście jechał pod wpływem. A teraz biedny oczernia na forum i szuka winy w każdym, ale nie w sobie, że jechał pod wpływem i ludzie to widzieli. No ale to policjant jest zły, bo nalał mu browara do dzioba i kazał jechać "kosiarką"...

A ten skuter to tak sam z siebie dojechał w pole i sobie stał na poboczu?

Tak tylko dumam........

powinna policja zajac sie tym tematem i goscia jeszcze raz przesluchac co zalozyl temat cos ukrywa

Ciekawe co zrobi dari jak sprawa trafi wyżej i skończy się sprawą cywilna o oczernianie ? Kolega od skutera będzie teraz adwokatem i bronił pokrzywdzonego ?

Ja bym sprawę wytoczył na miejscu tego policjanta, o ile taki w ogóle istnieje i o ile w ogóle taka sprawa miała miejsce. Albo niech łomżyńska policja wytoczy sprawę.

Ja mam wrażenie, że w ogóle nie było żadnej sprawy ze skuterem. Dari pewnie opowiedział tylko podobną sytuację w której to on "był ofiarą" policji, a nie żaden jego kolega. Zrobił to po to, żeby jego nie skojarzyć z konkretną sytuacją.

Jeśli było inaczej to napisz konkretnie dari kiedy i gdzie to miało miejsce. A może akurat znajdą się świadkowie którzy potwierdzą, że nie jechał tym skuterem....albo że nim jechał.

Dlaczego wyskakujesz z oczernianiem, skoro nie podał jego danych? Imię i pierwsza litera nazwiska to nie oczernianie ;) Sami sobie problem tworzycie i szukacie dziury w całym.

Dari to dziecko zwykłe, nastolatek który napisał głupotę a na tym forum głównie dyskutuje się o głupotach :D
To wszystko co on pisze w ogóle kupy się nie trzyma. Dzieciaki myślały, że będą mądrzejsze od systemu :)
Temat do śmieci.

wystarczy ze byly kluczyki w stacyjce to to samo co by kierowal

Ty mnietek lepiej pilnuj swoich teczek...

OPI nie pisz bzdur. Aby wyczerpać znamiona tego przestępstwa trzeba kierować pojazdem i to na drogach wymienionych w Ustawie PORD! Samo siedzenie nawet przy zapalonym silniku nie jest przestępstwem. Według wykładni sądów kierowanie następuje w momencie, gdy koło zrobi jeden pełny obrót, czyli w praktyce samo ruszenie jest już przestępstwem ( o ile pojazd znajduje się na drogach wymienionych w PORD).

Ooooo!!! Nagle jaka zmiana stanowiska! A przed chwilą "dzieciaki myślały, że będą mądrzejsze od systemu"!
Widzę, że jest postęp...

Człowieku ograniczony umysłowo mój poprzedni post nie odnosił się do tematu tych dzieciaków tylko ogólnie napisałem o kwalifikacji prawnej takiego czynu, bo zauważyłem, że ludzie głupoty zaczęli pisać wyssane z palca.
Odnośnie tych dzieciaków to tylko oni i interweniujący policjanci wiedzą jak było naprawdę i nie nam tutaj osądy głosić, zwłaszcza gdy nie mamy możliwości usłyszenia zdania tej drugiej strony!

"Człowieku ograniczony umysłowo", czy "ograniczony umysłowo mój poprzedni post"?

Dobre :)

„Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności” - Albert Einstein

Julek to pierwsze.

Autor:-) dari odpowiem na twoje pytanko, zaproszenie na komende juz wyslalem

Zaproszenie to na wesele, a na komendę się wystawia wezwania.

Balet to mu pozniej rodzice w domu wyprawia, i nie bedzie to raczej wesele

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org