Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ustawienie instalacji LPG |
Kogo polecacie w Łomży lub okolicach do dobrego ustawienia instalacji LPG? Samochód dużo za dużo przepala gazu ! Proszę o informacje i namiary.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ustawienie instalacji LPG |
|
A czy można prosić o inne namiary - na inny dobry warsztat?!
|
|
jedz na kraskę
|
|
Jaka instalacja?
|
|
tartarini
|
|
Jak we Fjacie to jedź do Sorelli. To "partner" Tartarini. _________________________________________________________________ http://www.michalkiewicz.pl/ https://myslpolska.info/ http://kresywekrwi.blogspot.com/?m=0
|
|
ma ktos moze namiar na numika podobno zna sie na ustawieniu lpg ....
|
|
wpisz w google i bedziesz miał , ale lepiej jedz na senatorską , ale nie będę zgłębiał tematu , pozdrawiam
|
|
na senatorskiej juz 4 razy mi ustawiali raz wywala blad za bogata mieszanka innym razem za uboga w lomzy nikt nie umie ustawic instalacji w 1.8 turbo ....
|
|
Kolego pod linkiem masz namiary: http://numik.pl/news.php ustawiałem u nich i naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć, samochód jeździ poprawnie i pali 2L mniej
|
|
wiec nie ma reguły , ja ustawiałem u numik i wywaliło mi błąd, 537 regulacja lambda poza specyfikacją - wartość górna. czyli ubogo.
|
|
Tez korzystalem z uslug kolesia z NUMiKa i na początku nie szlo dobrze ustawic instalacji a to tylko przez to ze z instalacja byl problem. Po uszczelnieniu dalej nie bylem zadowolony i znow pojechalem do NUMiKa. Ustawil mi pelen zakres, auto chodzilo moge smialo powiedziec niemal jak na PB. Przejsc z LPG na PB lub odwrotnie w ogole nie czulem. I gora i dol(obroty silnka) jezdzil jak trzeba. Reasumując ogarnijcie pierw instalacje, upewnijcie sie ze macie odpowiednio dobrane komponenty do silnika i mocy, a pozniej dopiero na ustawianie sie ugadujcie bo tak to tylko negatywne opinie na kazdego temat bedziecie wrzucac
|
|
a wiesz co to strojenie po korektach obd? , ja pojechałem bo chciałem żeby było w pełni profesionalnie , a strojenie tylko po czasie wtrysku jaki pokazuje sterownik gazowy do marne strojenie, sam sobie to lepiej ogarnąłem , a komponenty mam nowe i odpowiednio dobrane , nie robię anty reklamy , podałem tylko swój przykład , by robić to profesionalnie to powinno się mieć skaner obd z funkcją live data.
|
|
komponenty masz nowe i odpowiednio dobrane to znaczy że instalka jest nowa a jeździsz i szukasz aby ci to ktoś wyregulował? to może pochwal się tym warsztatem który ci to zamontował i nie ustawił
|
|
komponenty mam nowe , bo sobie sam na nowe wymieniłem , a chciałem żeby to ktoś wyregulował na wyższym poziomie wtajemniczenia niż ja , ale za pomocą forum lpg sam to lepiej zrobiłem , pzdr
|
|
Do każdego klienta staramy się podchodzić indywidualnie i prosimy o kontakt w razie problemów lub pytań. Nie dostaliśmy żadnych informacji jak do tej pory o złej regulacji a wręcz przeciwnie. Więc prosimy nie naruszać dobrego wizerunku firmy. Wymiana podzespołów nie świadczy o 100% sprawności. Podejrzewam, że Pan ma instalacje Elpigaz? Bo jako jedyna osoba wymieniła całą instalację na nową i twierdzi, że coś nie działa. Dlaczego podczas rozmowy więc twierdził Pan, że auto jeździ jak należy?
|
|
mam instalacje staga , na której jeżdziłem 4 miesiące , po regulacji wyrzuca błędy , ale nie mam zamiaru nic reklamować bo mam swoje zdanie
|
|
jakie auto?
|
|
"komponenty mam nowe , bo sobie sam na nowe wymieniłem , a chciałem żeby to ktoś wyregulował na wyższym poziomie wtajemniczenia niż ja , ale za pomocą forum lpg sam to lepiej zrobiłem , pzdr" "mam instalacje staga , na której jeżdziłem 4 miesiące , po regulacji wyrzuca błędy , ale nie mam zamiaru nic reklamować bo mam swoje zdanie" Po 4 msc wymienione komponenty? Nie wiem czego współczuć temu człowiekowi? Montażysty ?
|
|
Dla mnie sa tylko 2 wyjscia albo zle zamontowana i zle dobrana instalacja albo problemy z autem i wymiana komponentów nic nie daje a kierowca szuka w d---ie mózgu :D
|
|
trudno ci człowieku zrozumieć , że jak teraźniejsze komponenty mają 4 miesiące to nie znaczy że instalacja została założona 4 miesiące temu , auto na benzynie jeździ poprawnie , po wizycie i strojeniu w Ac w białymstoku wszystko jest w porządku ,nie ma żadnych błędów a auto jeździ tak jak na benzynie nikogo nie oczerniam , po prostu podałem swój przykład, temat uważam za zamknięty.
|
|
człowieku weź się ogarnij najpierw piszesz że sam se to lepiej ogarnołeś za pomoco forum a teraz piszesz że ustawiałes w AC w białym. nie ładnie nie ładnie
|
|
Pan the_end posiada instalację ELPIGAZ i myli się w zeznaniach :) Audi A3 1,6 z wymienioną całą instalacją i komponenty nie pasujące do auta. Dokładnie pamiętamy tego klienta. Jak twierdził auto duzo lepiej pracuje na gazie po regulacji a na forum pisze różne dziwne rzeczy.
|
|
Jak se chce pan numik zgadywać to niech se zgaduje , mam zapisaną konfigurację zrobioną w numik , którą sam zmieniłem bo sypało błędami , a że chciałem professionalnie to pojechałem do ac i jestem zadowolony. więcej w temacie nie zamierzam się udzielać , pozdrawiam
|
|
Ja ze swojej strony polecam firmę Auto Gaz https://autogaz.com.pl/ . Kompleksowo zajmują się wykonywaniem oraz kalibracją instalacji LPG. Także miałem problemy ze zbyt dużym przepalaniem gazu, ale po wizycie u nich wszystko zostało doprowadzone do porządku. Bardzo profesjonalna firma z usługami w przystępnych cenach.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |