Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
No ja nic nie rozumię a komendant mówił ,że miasto jest bezpieczne. |
To się chyba kupy nie trzyma bo były komendant wysoki oficer policji na podstawie naukowych oceni i analiz dokonywanych przez jego podwładnych czyli naczelników stanowczo twierdził ,że miasto jest bezpieczne. ktoś tu kogos oszukuje i jak sądzę biorąc pod uwagę range tej osoby oraz doświadczenie jego naczelników to tylko mogą to robic dziennikarze którzy zmyślają chyba rozne historie o napadach na ludzi starszych i młodszych o atakach w dzień na ludzi z nozami. A co wy o tym myślicie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: No ja nic nie rozumię a komendant mówił ,że miasto jest bezpieczne. |
Bezpiecznie jest na stacjach gdzie serwują kawę i pączki :)
|
|
te lulik Spieprzaj dziadu na polityczne, tam sącz swój jad czerwony chłamie. Red Is Bad
|
|
no chyba trafnie tom ująłeś nie dotyczy. Bo te historie o brutalnych napadach prawie w biały dzień na młodzież i starszych ludzi czasami bez żadnego powodu czy też dźganie nożem na ulicy to jest przerażające.
|
|
no proszę taki Alpamayo ma całkiem inne zdanie on idąc w procesji otoczonej kordonem policji i na każdym skrzyżowaniu stającycm na sygnałach radiowozem faktycznie czuje się bezpiecznie i nie ma pojęcia o problemach przeciętnego mieszkańca miasta.
|
|
a w sumie nasze bezpieczesntwo to polityka ? nie rozumię.
|
|
|
Nieźle :) Ale żeby kolorowe szmatki i fatałaszki były oznaką patriotyzmu ? To tylko niejaki Alpamayo takim patriotą może być :):) http://mrvintage.pl/wp-content/uploads/2014/02/MrVintage-pl-Wiosna-Lato-2014-Kolorowe-kurtki1.jpg Noście się modnie i patriotycznie przygłupy:)
|
|
te Lulik & maruda - jeden i ten sam lewak pod kilkoma nickami. jakim trzeba być kretynem, kanalią i MANIPULANTEM, żeby założyć taki temat. pośliń się czerwona szmiro: http://youtu.be/x5TsAIn6X5c RED IS BAD
|
|
Z tego góvna to nawet gołe cyc.i hitu nie zrobią :):) Jaką trzeba być ci.ą, żeby patriotyzm określać w szmatkach i fatałaszkach :):) Ale tak, to tylko Alpamayo potrafi i nikt inny :)
|
|
a dziękuje serdecznie za katolickie prawicowe pozdrowienie bliźniego swego panie Alpamayo wszak to w waszym chrześcijańskim stylu?
|
|
Nie znam zestawu słów "nie rozumię". Po jakiemu to? Nie rozumiem.
|
|
Brzeczyszczykiewicz... zamiast przywitać chlebem i solą panów RAZWIEDCZIKÓW, z kraju szczycącego się sierpem i młotem, jakieś błędy językowe wylicza. Witajcie - towarzysze GIENIERAŁA Jaruzelskiego i Kiszczaka. Cieszcie się nimi, póki żyją, bo wkrótce będą zdegradowani. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Polska rządna i gospodarna, bogobojna i sprawiedliwa PROGRAMEM Polskiego Narodu! ........ JKK
|
|
Wyliczam bo w oczy kole. Inni też to czytają. Dbajmy o czystość formy językowej. Ty Kmicicu, chyba powinieneś szczególnie być wyczulony na te "dziwaki" słowne:)
|
|
Masz rację... więc tak trzymaj, proszę. I dziękuję oraz pozdrawiam. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Polska rządna i gospodarna, bogobojna i sprawiedliwa PROGRAMEM Polskiego Narodu! ........ JKK
|
|
Też chciałem "rozumię" wcześniej poruszyć. Błędna końcówka w pierwszej osobie liczby pojedynczej takich czasowników jak "umieć" czy "rozumieć", "ja to wię, umię i rozumię" to śmieszny, ale niestety (o zgrozo) coraz częściej spotykany błąd. W moim przekonaniu bierze się on z przeniesienia zasad koniugacji stosowanych poprawnie w czasownikach, "chcieć" , "musieć". Być może powszechne napiętnowanie błędu językowego popełnianego przez pewną głowę państwa ("nie chcem ale muszem") spowodował u części Polaków powrót do prawidłowej koniugacji tych czasowników. Niestety - w ramach przesadnej troski o to, by nie zostać wyśmianym przez sąsiada, formy "rozumiem", "umiem", "wiem" zaczęły być przez owych "purystów" wymawiane (i pisane!) z błędną końcówką. Wszystko w myśl nieprawidłowo pojętej zasady, że skoro nie mówi się "chcem" tylko "chcę", to nie powinno się mówić "rozumiem" tylko "rozumię" Trochę śmieszne, trochę straszne. Tońko z forum polszczyzna - źródło. Takie są skutki gdy gonimy europejski wskaźnik osób z wyższym wykształceniem. Red Is Bad
|
|
To się chyba kupy nie trzyma bo były komendant wysoki oficer policji na podstawie naukowych oceni i analiz dokonywanych przez jego podwładnych czyli naczelników stanowczo twierdził ,że miasto jest bezpieczne. ktoś tu kogos oszukuje i jak sądzę biorąc pod uwagę range tej osoby oraz doświadczenie jego naczelników to tylko mogą to robic dziennikarze którzy zmyślają chyba rozne historie o napadach na ludzi starszych i młodszych o atakach w dzień na ludzi z nozami. A co wy o tym myślicie?
|
|
Te Lulik wiesz co ? oddal sie jak najszybciej,tak bedzie dla Ciebie lepiej co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
"rozumię" Bez komentarza.
|
|
Chyba jakoś tak za wiele się w Łomży nie dzieje. Ja tam się w Łomży czuję bezpiecznie :-)
|
|
|
dobrze mowisz kolego poprawnosc polityczna co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
gdzie głos słynnej fundacji :)) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
czy nasza policja już ustaliła kto w biały dzień dźgał nożem w miejscu publicznym mieszkańców miasta?
|
|
Jak ustalą to i tak nie napiszą, że to Czeczen był :). Będzie "obywatel pochodzenia azjatyckiego".
|
|
hehe bezpiecznie, dobry żart :) Szkoda, że złodziei aut jak psów
|
|
no jasne ,że nie napiszą bo by zaraz musieli wszcząć postepowanie w sprawie o rasizm. Już dwa dni w radio trąbią ,że podlaskim takich spraw wszczęto dwa razy tyle niż w roku poprzednim i to dlatego bo policjantów specjaliści wyszkolili. Na koniec jednak dodali ,ze sprawców tych najważniejszych spraw po których to szedł obecny minister spraw wewnętrznych nie wykryto do dzisiaj.
|
|
i nie wykryja , bo to invisible empire co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
troli się nie karmi tylko głodzi
|
|
Czasami mam wrażenie, że policja żyje w zupełnie innym mieście, gdzie wszyscy są dla siebie uczciwi i dobrzy, a na ulicach w ogóle nie grasują złodzieje i bandyci...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |