Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ustawienie anteny |
Mam problem z ustawieniem anteny satelitarnej i nie wiem do kogo się zgłosić bo na placu nie podległości byłem to chcą 70 zł to strasznie drogą. Gdzie mogą zrobić mi to taniej ????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ustawienie anteny |
Ja z pół roku temu ustawiałam u tego Pana to wziął chyba z 50 zł. Marcin Kozikowski z Łomży 660 075 832.Może Pan do niego zadzwonić i się spytać ..
|
|
http://www.dishpointer.com/?satellite=3300 tu masz wszystko co trzeba, w necie jest pełno instrukcji
|
|
A mi ustawiał taki młody chłopak Daniel bodajże i 40 zł wziął więc jak chcesz to tutaj numer do niego 512538119.
|
|
Tylko weź kogoś z miernikiem. Ja ustawiałem 2 razy z monterami najpierw bez i to jest gówno warte .... przyjdzie deszcz czy wiatr i masz problem z odbiorem wszystkiego. Dopiero gość z miernikiem zrobił ok robotę. Ale koszt chyba 70-80 zeta.
|
|
masz numer do chlopaka ustawi ci za jakies 20-30zl 690441020 el.pablo
|
|
Przepraszam, nie mam zamiaru nikogo obrazić, ale Daniel czy Krzysiek to robią to "po godzinach" (nie mają firmy) i potem ciężko jest ich znaleźć - powiedzmy reklamacja, serwis. Pan na pl. Niepodległości prowadzi firmę, płaci podatki, czynsz, itp., jest tam od dawna i z serwisem nie będzie problemów.
|
|
Będą, będą chyba jesteś pracownikiem a może synem?
|
|
oj tam forum lubi wolność słowa a ludzie wolą zaoszczędzić niż płacić za kogoś podatki:)) także jak ja miałbym do wyboru zapłacić 40 zł albo 70zł za to samo to odp. jest prosta :)) wybrałbym Daniela albo Krzyśka i 3 dychy w kieszeni :)))
|
|
A jaki problem jest to zrobic samemu ? Ktos kto przyjdzie Ci ustawic zrobi tak samo jak ty czyli bedzie krecil az nastawi :) tyle ze nie bedzie patrzyl w telewizor na skale tylko w miernik i tyle :) Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
ustawic antene to jest wydatek na jednego browarka wyjsc na balkon wypic pokrecic antena w gore w dol w lewo i prawo i wejs do domu otworzyc drugiego i ogladac co sie chce el.pablo
|
|
kup miernik i sam ustaw sa juz od 35zl
|
|
Pisałem z browarem w ręce to sobie możesz deskę na kiblu ustawić. Bez miernika ustawisz jedynie pobieżnie i to nie będzie optymalny sygnał. Przyjdzie wiatr czy grubszy deszcz i będą kłopoty. Mówię jak było i jak jest u mnie.
|
|
po co kupować miernik sygnały. W każdym odbiorniku czy to nc+ czy Polsatu jest funkcja ustawiania antany ze wskaźnikiem siły i precyzji sygnały graficznym oraz dżwiekowym. . Można bez problemu ustawianie zrobić samemu. Wejdź do netu tam każdy z tych dostawców tv sat ma stronę na której krok po kroku podaje jak ustawić antene. Jeżeli masz problem to wynika on z tego ,ze przy ustawianiu anteny przesuwasz ja za szybko i o zbyt duże odleglosci. Wystarczy tylko jeden drobny ruch czyli pszesuniecie np. o 4 milimetry lub mniej i już jest duza roznica w sygnale. Rób to bardzo delikatnie i powoli w na bank ci się uda. najpierw ustaw sobie odpowiedni kąt na konwerterze dla łomzy to 7,5 stopnia potem powoli ustaw pozostałe katy. Dostrajanie rób bardzo wolno i precyzyjnie bo inaczej będziesz zawsze wypadał z wiazki sygnału.
|
|
Właśnie pan Marcin pan Marcin. U mnie robił dwa razy i odwalił wielką manianę! Za drugim razem jak poprawiał to wystarczył miesiąc trochę wiatru i wszystko się popsuło. Robił z miernikiem, ale i z tym dobrze nie umie ustawić. Kasa zapłacona, a on nie myśli poprawić... Czy naprawdę zna ktoś kogoś porządnego i może polecić? Taką osobę, która weźmie pieniądze, ale i się przyłoży?
|
|
Skoro przez miesiąc było dobrze, a jak przyszły wiatry to się zepsuło, to może to jest raczej kwestia odpowiedniego zamocowania anteny, a nie jej ustawienia?
|
|
Nawet jeśli, to dwa razy mocował antenę i nie potrafił dobrze tego zrobić. Ktoś coś pomoże? Da namiary na naprawdę porządnego fachowca?
|
|
Ktoś coś podratuje?
|
|
Wezwij fachowca, zleć mu montaż anteny. Zapłać i obowiązkowo weź rachunek. Będziesz miał podstawę do ewentualnej reklamacji. No chyba, że chcesz zaoszczędzić trzy dychy, a za miesiąc następne trzy dychy i za kolejny miesiąc następne...
|
|
Zbyszek 606444276 i nie ma problemu z reklamacją w razie czego:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |