sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
internet z Vectry

Witam
Byłabym wdzięczna za konkretne uwagi na temat internetu od takiego operatora, jak Vectra.
Kończy mi się umowa w IST i skłaniam się ku zmianie operatora.
Dziękuję z góry

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: internet z Vectry

Jest dość drogi.

A xEmu rezygnujesz z Ist?

obecnie mam IST, szczerze mówiąc, nie zmieniłbym na nic innego, kiedyś miałem introlan, całkiem spoko, zarówno IST, jak i introlan polecam w 100%, natomiast jeśli chodzi o vectre to parę razy miałem styczność z tym gównem u klientów i zdecydowanie odradzam, problemy z modemem, z połączeniem, prędkość ma jak wóz przeładowany węglem, ogólnie kaszana totalna. IST mam już od ponad 6 lat i nie mogę złego słowa powiedzieć, fakt faktem 59zł za m-c, ale zero stresu. Neostrade wolę przemilczeć, bo to już wogóle poniżej jakiejkolwiek krytyki.

Zamieni stryjek siekerke na kijek.

Vectra to nieporozumienie :D

Hmm nie jestem pewnie ale chyba od 5 lat moi rodzice mają internet z Vectra Tv i są zadowoleni.

piszecie głupoty mam vectre 2 lata wszystko smiga dobrze i nigdy kłopotów ,modem chodzi dobrze bez awari predkosc sprawdzana zawsze oki a co do ceny tez jest spoko -taka sama jak u innych a nawet mniej a co do IST to mam pytanie do znawcow znajomym zepsuł sie komp stacjonarny podlaczyli laptopa i nie chodzil internet musieli dzwonic i zglaszac do IST po naprawie pc znowu przy podlaczeniu musieli dzwonic to znaczy jakas kpina

vectra to jedno wielkie g*wno, z ich winy raz odlaczyli nam neta i 3 dni nie moglismy sie doprosic o naprawe... ofc infolinia ma zgloszenie ale wez tu sie doczekaj na majstra. i podkreslam, ze oni podczas jakichs tam konserwacji odlaczyli to, wiec powinni od razu zapieprzac a nie dopiero 4 dnia po solidnym ochrzanie tylki ruszyli. oprocz tego czesto sie zacinala i neta nie bylo. od jakiegos czasu jest ok, ale ponownie nigdy bysmy nie wybrali. kto wie na ile odlacza nast razem?

Ja posiadam od kilku dobrych lat internet w vectrze płacę teraz 10 zł miesięcznie i nie ma żadnego problemu z nimi przez ostatnie 5 lat może kilka razy nie było internetu (kablówki też nie było) bo zmieniali kable ale to wiadomo że trzeba udoskonalać ,z modemem również nie ma problemu można dokupić router i mieć w całym domu net.

ja miałem vectre i miałem prędkość zawsze sporo mniejszą, niż na umowie. Po za tym burdel w fakturach, nie polecam. Wolę IST :)

---------------------------------------------

Chelsea bardzo cieniutki upload, w ist masz tyle samo co download i ping masz ponizej 10 ms.Ile płacisz miesięcznie?

zazdroszczę Ci downloadu...

http://www.speedtest.net/my-result/3419036672

Upload mi nie jest potrzebny bo tylko korzystam z stron i oglądam czasem filmy w hd i nie jest tak źle jak ludzie opowiadają a płacę 10 zł + kablówka .

10 zł płacisz? a jak to mozliwe? ja płacę 72 z kablówką i mam mniejszą prędkosc. za sam net mi chyba wychodzi 35 zł

Mam internet w Vectrze. Na starym modemie (Arris) były problemy z nominalną predkością. Po wymianie na modem Cisco wszysko jest ok. Przerw w dostępie też nie ma.

Przedstawiciele Vectra milczeć ! xD

VECTRA
-problemy techniczne
-liczne nocne offy
-problemy na liniach
-problemy z modemami
-kiepskiej jakości infrastruktura
-wysoki czas dostępu [ping] (granie w gry RT to mordęga)
-brak wysyłania (uploadu)[zdzierstwo]
-przy wysyłaniu zabiera odbieranie
-zamula w dni dużej aktywności
-przy dużej ilości połączeń świruje
-w przypadku zgłoszenia awarii olewka
-w przypadku niezadowolenia i checi rezygnacji ( WYSOKA KARA)
-wypożyczony sprzęt (modem chinski)
-koncentryk !?!?xD

IST
-starczy karta sieciowa
-bardzo dobra infrastruktura (szczególnie spiecie Łomży)
-bardzo dobre zarządzenie zasobami
-stabilne
-'dobrze to rozwiązane'
-niski ping (granie to przyjemność)
-dobry uload
-rzadko zamula
-praktycznie brak awarii
-zadowolenie raczej gwarantowane
-...\

z internetem problemów nie mam ale z tv mam i to czesto i to nie tylko ja. moja babcia wlasnie bedzie rezygnowala bo juz ma dosyc. ostatnio w calej klatce sie wylaczylo i nie bylo jakis czas. pewnie zeby nie skargi paru os. z klatki nie wlaczyli by tak szybko dlatego ze mowili ze dopiero po weekendzie ktos przyjdzie i to sprawdzi. oczywiscie skarge mozna skladac. ale co z tego jak czlowiek mialby caly weekend byc bez telewizora.

dekoder to porażka. bywa ze pokazuje w liscie tv co innego niz wlasnie leci w tv lub wogle nie pokazuje nic. puste pole.

Dzięki serdeczne za konkretne i bardzo pomocne opinie :)
Hmm... okazuje się, że jest ogromne prawdopodobieństwo, że wraz ze zmianą operatora mogę zacytować przyslowie.... zmienił stryjek siekierkę na..... :)
Dlaczego chodziła mi zmiana po głowie... już odpowiadam... Ostatnimi czasy bardzo net zawiechę łapał. Od ciągłego resetowania routera trafiał mnie przysłowiowy szlak. Moje wizyty w IST kończyły się wyjaśnianiu, że "lata świetności" sprzętu (routera) minęły i czas na wymianę. Aczkolwiek..... jeszcze niedawno nagminnie pojawiały się wypowiedzi na forum odnośnie właśnie takich niedogodności ze strony tegoż operatora. Wobec powyższego sama zadałam sobie pytanie ... czyżby każdy z tych abonentów musiał dokonać wymiany sprzętu, aby móc korzystać z internetu (a było ich niemało ) ? I..... o ile jest prawdopodobne, że w wymianie tkwi problem.
Jeszcze raz dzięki za opinie odnośnie Vectry, już wiem, że na nich na pewno nie zamienię.

No nie wiem dlaczego nie chcesz zamienić na vectrę. Ja korzystam z vectry już od wielu lat i jestem zadowolony. Nigdy nie miałem takich problemów jak opisujesz z ist!

... też mam już z 10 lat i zero problemów ...

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

Ja również jestem bardzo zadowolony z Vectry. Zero problemów z internetem od ponad 10 lat. Najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy z tego dostawcy nie korzystają - zapewne przedstawiciele niezdrowej konkurencji

studentka24, jaka z ciebie studentka jeśli tak prostego wyjaśnienia IST nie zrozumiałaś - wymień stary i już niewydolny router na nowszy; z fiata 125 jaguara nie zrobisz;

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org