niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
W Łomży mieszkają same wieśniaki i katole

oceniam że 70% to katole i wieśniaki, reszta na poziomie.
pozdro

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: W Łomży mieszkają same wieśniaki i katole

W Łomży pięknym grodzie nad Narwią mieszkają przede wszystkim Łomżyniacy.
A szanownemu założycielowi propagandziście jak się u NAS nie podoba to niech wypierdala do swojej wielkiej wsi...paniczyk ***** jego mać się znalazł...

hahaha..
katol niech zgadne, nie>?

ciekawe stwierdzenie

a co masz do katolikow i wiesniakow? cos ci zrobili?

witam, z tymi proporcjami można polemizować, wiadomo jednak do jakiej grupy należy zen1, pozdrawiam

Zły dzień?..jutro będzie lepiej

Debil :-)

-no nie- dobrze napisane:)

wiesniaki to fakt bo łomza to wieksza wies, dobrze ze wogole ten rozwój jakis powoli sie rusza oczywiscie nie z wyskiem dla nas...
sprzedany browar
galeria tylko zarabia na wynajmie tesco na lipnych towarach i wyzysku personelu
fabet uciekł
meble padły
niemcy atakuja rynek hydraulików bims plus
lidle biedronki kauflandy niedługo ciezko bedzie chleb polski kupic u siebie w miescie bo reszta juz dawno idzie z zagranicy aby tylko termin waznosci miał dłuższy czyli cała kasa idzie dla zagranicy na sprzedazy towarów

a najlepsze ze chmskie sprzedajne ryje w urzedach siedza po komutactwie załatwiana jest praca, i nawet nie potrafia wykorzystacx kasy ze sprzedazy własnego kraju nie mówiac wogóle o kontroli obcokrajoców

ryba22 brawo za ortografię i całą resztę. Nawet pisać nie potrafimy i tak nas oceniają . Co do zen1 też brawo za dobry temat . Jaki zajebisty poziom reprezentujesz. Brak słów.

re;paniczyku z wielkiej metropolii..
-Jak cię napadną na ulicy i w twojej obronie stanie Łomżyński policjant "wieśniak "katolik,
-Jak będziesz się wykrwawiał bo ulegniesz wypadkowi i ratować będzie ci życie Łomżyński ratownik,sanitariusz,lekarz wieśniak katolik,
-Jak będziesz zdychał z głodu i kanapkę da ci Łomżyński "wieśniak "katolik to czy wtedy paniczyku będziesz również taki zabawny?

Fakt jest faktem że zarówno Łomża jak i każde inne miasto ma w "posiadaniu"tych jak to nazywasz "wieśniaków i katoli"lecz nie miejsce zamieszkania czyni kogoś wieśniakiem tylko jego postępowanie wobec innych ludzi..
mnie możesz nazywać wieśniakiem i katolem ,dla mnie nie jest to żadną obelga ponieważ zdaniem kogoś takiego nie warto się przejmować -pewnie i tak tego nie zrozumiesz ..nie istotne..

Kiedyś już taki jeden na tym forum wyzywał mnie od wieśniaków a gdy mu napisałem ze wychowałem się na "Rebelinie"wyśmiał mnie i skwitował że niema takiej ulicy w Łomży ..mało tego że nie wiedział że to dzielnica...i niestety takich to mamy tu panów...żenada autorze ,wstydź się i przeproś tych wieśniaków bo nawet nie wiesz ile razy korzystałeś z ich pomocy.

Brak słów, bo książek nie czytasz.

Barney

zen1 Twoja teoria jest wyssana z palca. Trochę już żyję, byłam tu i tam i jak chcesz mogę ci wytłumaczyć, gdzie mieszkają wieśniaki i czym się charakteryzują, bo w Łomży ich nie ma.

Są takie wsie, oddalone od miasta o jakieś 30-40km gdzie mieszkają wieśniaki-"nad Biebrzą" albo jak wolisz "za Jedwabnem"- tam ich szukaj. A dlaczego.....???hm....musiałbyś zobaczyć na własne oczy :)

PRAWDA W OCZY KOLE!

srać na to,jak i na trawniki.był czas przywyknąć...

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

temat prowokacja widzę że zabolał. Ale na poważnie trochę jest w tym prawdy :) rozejrzyjmy się.
Wchodzę do sklepu po zakupy jak co tydzień i spotykam kilkadziesiąt osób.Patrzę i widzę i chcę jak najszybciej wyjść bo aż razi...właśnie tą wiochą o której pisałem na początku.
Bronią się tylko co których to zabolało a może taka jest prawda , co?

zen powiem ci

że nikt na poziomie , ktos kto ma za grosz kultury nie napisałby takich idiotyzmów

rozumiem że jesteś osobą która gardzi wsią i katolami , rozumiem że jesteś przez to lepszy

ok twoje prawo do takich odczuć

ale
jakim trzeba być chamem i prostakiem aby oceniać kogos po wyglądzie i religii?

tym samym wydałes o sobie opinie i można napisałć ze jesteś chamem , prostakiem, do tego bez kultury osobistej

pewnych rzeczy się nie robi jeżeli nie chce się być społeczność w które się żyje napiętnowanym .Np nie puszcza się w towarzystwie bąków.

takie rzeczy wie się bo matka na poziomie tak wychowuje swoje dziecko. Jak wychowała cię twoja mama widzimy

poczucie wyższości nad innymi ludźmi czy to ze względu na pochodzenie czy na status materialny - religie bierze się z fobii i kompleksów .A te najczęściej charakteryzują typy niewykształcone , o zaburzonych relacjach rodzinnych i społecznych mające ograniczoną zdolność postrzegania i osądów w relacjach międzyludzkich .

mógłbym to opisac szczegółowo ale myśle że nie zrozumiesz

na szczęście jest to forum na którym takie "bąki " mozna puszczać bo wśród normalnych ludzi tego typu poglądy sa nie do przyjęcia a ludzi którzy je wypowiadają traktuje sę jak powietrze

a ja jaj...pablo leć do mamy na poczte się poskarżyć.

ale fakt jest faktem mieszkam w wiekszym miescie i w łomzy i to fakt iż w łomzy jest masa wiesniaków
ludzi ubranych w swetry modne w 60 latch drelichowe spodnie oraz gumaki a jak nie to bez gustowne buty.
bieda nedza z bieda robi swoje a zreszta widac ze mochery rzadza nic zmieniac nie chca i tyle.nawet prezydenta mochera wybrali... najłatwiej w łomzy jest zrobic kolejny kosciół i to jest tez fakt

No Łomża tak 70% czerstwe buraki a reszta normalni ludzie.Chociaż Jedwabne i KOlno to dopiero Resident Evill.

burak jak się do miasta przeprowadzi, to już na drugi dzień ma się za " miastowego",
a tu: "chłop ze wsi wyjdzie ale już wieś z chłopa - nigdy!"
stare nawyki i przyzwyczajenia pozostają ,

egzorcysta do 15 ludzi szukaja skoncz trolwac wez sie za prace

cpunow tez nie brakuje

Łomża to jest urocze miasto z tradycjami i żyją tu ludzie wartościowi , inteligentni i przedsiębiorczy ale zawsze znajdzie się jak w każdym innym mieście grupa której słoma z butów wystaje, u nas dość liczna ,

jednak Łomża to miasto lumpeksów , Biedronek , kebabów oraz kościołów a 70% ludności to właśnie wieśniaki i katole

Ładne miasto , dziwni ludzie , większość to POTOMKOWIE ROZTRZĄSACZY GNOJU

i trolujacy na alegro

nie wiem z kim macie do czynienia w tym mieście ale radzę zmienić towarzystwo

Może po prostu macie ograniczone perspektywy ?

Może nie widzisz ale ktos może chodzić w starym swetrze ( a znam takiego) ale przy okazji jest świetnym malarzem mającym własna galerię ?

Może ktoś jest "katolem " ale oprzy okazji pisze wiersze?

Powiem więcej połowa kulturalnych wydarzeń i koncertów w Łomzy powstaje z inicjatywy kościola i jego ludzi

Problem w tym że np jutrzejsze spotkanie z Dorota kanią nic wam nie mówi

Co innego rihana ,doda

To jest wypas !

Myślę przyczyn swoich kompleksów musicie poszukac w sobie .To co nazywacie wcześniactwem to po prostu nie zrozumienie rzeczywistości która was otacza.

Napisze tak żebyście zrozumieli .

DAWNO TEMU żył sobie na tych terenach pan Chętnik
jeździł po wiochach i zwoził w jedno miejsce w Nowogrodzie coś co inni traktowali jako szmelc i przeżytek . Po 100 latach to barachło które zebrał jest miejscem wycieczek

może wiec nie oceniajcie ludzi wg wytycznych otrzymanych z telewizji (stary swetr to obciach - chcesz być cool kub taki jak ma justin biber)

Oceniajcie ludzi pom tym kim sa a nie jak sie ubierają

Może ta "wieśniara " któr a widzisz to matka twojej przyszłej zony lub matka najlepszego kumpla ?

"W Łomży mieszkają same wieśniaki i katole" - napisał wieśniak i katol?

Ludzie o czym wy piszecie... wiesniaki katole? Co komu przeszkadza ze inny chodzi w sweterku z myszka miki czy tez w innym mało fajnym stroju? Co kogo obchodzi kto w co wierzy i ile razy chodzi do kościoła? Poki nie ingeruje w moje zycie i mnie nie uczy jaki to ze mnie jest zly człowiek bo nie zyje według jego zasad to chyba nie mam za co się na kogos sadzic. Co do określenia wieśniak hmm... ilu każdy z nas zna ludzi pochodzących ze wsi co sa dużo konkretniejsi, milsi i w każdym calu lepsi od palantow z miasta? Wiesniak to nie kwestia pochodzenia tylko wieśniackiego zachowania... Czepiacie się takiej Łomży a mysliscie ze w innych wielkich miastach to niby jak jest? sama arystokracja? W takiej Wawie jeszcze więcej wiesniakow(z zachowania-bo nie interesuje mnie kto skad do tego syfu przyjechal) niż w Łomżewie:P

zen 1 wsiadaj do pekaesu z pod waszej remizy i dawaj do nas do miasta . DEBILU I PROSTAKU WITAMY

Wiadomo przecież, że jakakolwiek partia będzie "przy władzy" i tak faktyczną władzę w Polsce sprawuje Kościół katolicki. Niesamowite trzesięnia ziemi to są w samorządach, gdzie miejscowi proboszczowie wydają polecenia burmistrzom i wójtom konsekwentnie pilnując realizacji. Indoktrynacja w szkołach i przedszkolach, wyciąganie społecznej kasy z samorządów są na porządku dziennym. Ciemny naród nie podskoczy, bo boją się, że ich ksiądz nie pochowa. Nieopodatkowane dochody kościelne oraz zagrabiony podstepnie majątek państwowy to doskonała baza do mamienia społeczeństwa. Powiedzmy od razu: w Polsce centra władzy są na plebaniach, w diecezjach i kuriach. Posłowie są pionkami. Rządzą biskupi i ich czarna administracja

no proszę jakie złote myśli miejscowego klęcznika.

"Powiem więcej połowa kulturalnych wydarzeń i koncertów w Łomzy powstaje z inicjatywy kościola i jego ludzi" a ja dopowiem owszem bo reszta tylko wacha te kwoty które miejscowy kler katolicki zagarnia z przed nosa świeckim instytucjom kulturalnym.

połowa komentujących to właśnie to o czym pisze.Jakie sweterki???jaki ubiór? pisanie wierszy?
ja nie pisze o wyglądzie - pisze o MENTALNOŚCI ludzi z Łomży.Ale może mentalność to dla których za trudne słowo.
prawda jest taka - Łomża jako społeczność jest ograniczona.
Ale największe ograniczenie to mają właśnie te katole.Wystarczy tylko poobserwować :) widzę że krytyka jest bardzo trudna dla was.

Do: zen1
Można się domyślić, z jakiego domu pochodzisz, skoro uprawiasz tak prostacką propagandę. Wg wzorca przygotowanego w "kuchni" Adama Michnika "młodym, wykształconym i z dużych miast".
O takich jak Ty mówi się w innych redakcjach...

Zuza

"Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało" (E. Burke)

Do: pabloz4
Podpisuję się pod Twoja wypowiedzią. Pozdrawiam.

Zuza

"Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało" (E. Burke)

Skończ już zenek. Bierz się do miotły!!!

re;paniczyk nie da się ukryć że jesteś ograniczony intelektualnie żeby nie "mówić"umysłowo....
-gdyby w Łomży większość wyznawała Chrześcijaństwo to największa ilość tych ograniczonych znajdowałaby się właśnie w owej "grupie",
-gdyby w Łomży większość wyznawała Islam to największa ilość tych ograniczonych znajdowałaby się właśnie w owej "grupie",
-gdyby w Łomży większość wyznawała Hinduizm to największa ilość tych ograniczonych znajdowałaby się właśnie w owej "grupie",
-gdyby w Łomży większość wyznawała Buddyzm to największa ilość tych ograniczonych znajdowałaby się właśnie w owej "grupie",
-gdyby w Łomży większość wyznawała Sikhizm to największa ilość tych ograniczonych znajdowałaby się właśnie w owej "grupie",
-gdyby w Łomży większość wyznawała Judaizm to największa ilość tych ograniczonych znajdowałaby się właśnie w owej "grupie",
-gdyby w Łomży większość wyznawała Bahaizm no i w końcu to największa ilość tych ograniczonych znajdowałaby się właśnie w owej "grupie".
-gdyby w Łomży większość miała takie myślenie jak szanowny paniczyk to nie było by NIC.

Więc skończ ta chora demagogie prowokatorze/

ALE PRZYNUDZACIE POLACZKI WIEŚNIACZKI
A O 5RANO POD UŻYWAKAMI KTO STOI JAK NIE WY? NIEMCY PRZYJEZDZAJA ?

hahaha....
ale co niektórzy się podkręcili. Jacy dobrzy, jacy ułożeni, do kościółka zapier do niedziala.Futro, najnowsza kurteczka, mąż za rąsię.
A w domu w piąteczek po pracy ten sam mąż co za rąsię do kościółka po piwku daje w morde Pani Domu.
piękna ta Łomża

Raczej mówią po Polsku panie Elop,to nasi emeryci tak wysokie mają świadczenia za lata pracy że w szmaciaku muszą kupować .I nie jest to wstydem dla tych ludzi lecz dla her tfusska -bo ci nędzarze w przeciwieństwie od rządzących i ich dupowłazów nie kradną.

Re :paniczyk jaki masz w tym cel?na całej szerokości geograficznej kuli ziemskiej jest to samo....ty jesteś jakimś ideałem co paniczyk?

nafta nie ideal

myslę panie zen że gdybyśmy się spotkali na żywo - to wśród kilkunastu osób które się wypowiadaja na wieśniaka wypadłbyś ty . niestety to widć z wypowiedzi

dlaczego ?

bo tylko "wieśniak" ( nie mówię o ludziach ze wsi bo tych których znam bardzo lubię) sądzi że prestiż i uznanie społeczne maja ludzie- status społeczny okazujący w sposób oscentacyjny

każdy przecież zna wśród znajomych ludzi którzy kupują ów prestiż na kredyt

przykład

normalny człowiek kupuje dajmy na to mercedesa po to by mieć samochód niezawodny i wygodny - kupuje taki samochód bo go na to stac i jego utrzymanie nie jest dla niego problemem.
Oczywiście jest naturalnym że jak cię stac to jesteś bogaty - budząc zazdrośc wśród ludzi małych np takich jak nasz zen 1 ( czy to nie skrót od ZENKA ? to tez dużo mówi)

część ludzi jednak aby kupić namiastkę blichtru - na zasadzie zastaw się a postaw sie kupi takiego samego mercedesa na kredyt - po to by kupic wraz marką samochodu złudzeni bycia kimś innym - można to nazwać marzeniem lub wcielaniem się w postać którą chciałoby się być -jak batman itd

To nic że kupi opony używki do swego marzenia
pewnie nawet przerobi na gaz
lub jeździ na oleju rzepakowym z frytkarni
a radość sprawi mu kupienie wahacza na szrocie za grosze

Panie zen zapewniam cię że ten od prawdziwego mercedesa nie powie o

kimś wieśniak lub katol

pablo - żeby ciebie była stać na mersia musiałbyś sporo kur niosek sprzedać na allegro.
pozdro katolu nr. 1:)

zen "one"żeby było nie po wsiowemu lecz po amerykańsku-jesteś zwykłym prostakiem bo tylko prostak może zakładać taki temat żeby się dowartościować jaki to on jest cool

prostak-czytaj ;wieśniak

A paniczyku "katol" to nie jest obraźliwe słowo ...musisz być strasznie sfrustrowany wokół sami "katole" ani dziewczyny ani kumpla ....taki los żałosny samotny człowieczku.

daj mu " no nie" niech powylewa tu swoje żale , niech chłopak wyleje tu swoje żale bo go żołc zaleje

znajdzie se dziewczynę to mu przejdzie . Moze jest na etapie trądziku?

nikt go nie lubi bo wszyscy to wieśniacy i katole

o mamusiu jaki ten świat okropny

normalny człowiek napisałby że Łomża jest fajna bo sa i wieśniacy i te wieśniacy co mieszkają w bloku i katole i jehowi i inne indywidua

przez to dana społeczność jest bogatsza ciekawsza a każdy nawet forumowy jełop paplik może coś ciekawego wnieść

a katol to nie inwektywa a komplement

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org