Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pytanie do kobiet |
Drogie Panie, jakiego lekarza polecacie odwiedzić w przypadku wysokiej prolaktyny, który skutecznie pomógłby ją unormować?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pytanie do kobiet |
Proszę Pani.To zależy co jest przyczyną nadprodukcji tego hormonu. Proszę przeczytać artykuł do, którego wysyłam link. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/anatomia/prolaktyna-o-czym-swiadczy-poziom-tego-hormonu-i-kiedy-warto-go-zbadac_33654.htm Obniżenie stężenia prolaktyny może zamazać obraz prawdziwej przyczyny. Jeśli lekarz stwierdził podwyższony poziom tego hormonu to powinien pokierować Panią do specjalisty. Powyższy artykuł na pewno przybliży problem. l
|
|
Niestety trafiłam na takiego lekarza, który nie chce nic zrobić poza przepisaniem Bromergonu. Dziękuję za link, własnie to czytałam. Mam potworne bóle głowy od jakiegoś czasu, więc może tutaj jest pies pogrzebany. Jednak moja druga pani dr stwierdziła ze to stres i przepracowanie. Dlatego nie będę sztucznego tłoku w przychodni robiła i chciałabym się zgłosić gdzieś indziej, tylko nie bardzo wiem gdzie :(
|
|
Musisz udać się do dobrego endokrynologa. Masz prawdopodobnie zaburzenia ze strony przysadki mózgowej, stąd podwyższony poziom prolaktyny i bóle głowy. Być może jakiś gruczolak uciska przysadkę, ale to może stwierdzić tylko lekarz na podstawie rezonansu lub tomografii. W Warszawie dobrym specjalistą jest prof. Wojciech Zgliczyński. Przejął pałeczkę po swoim ojcu - znakomitym specjaliście endokrynologii prof. Stefanie Zgliczyńskim. Nie denerwuj się. To jest do wyleczenia.
|
|
Przedwiośnie ma rację. A panią lekarz (bo daleko jej do doktora) po prostu trzeba zmienić.
|
|
Dźoana miałam ten problem kilkanaście lat temu, pani doktor endokrynolog z Łomży skierowała mnie na konsultację do pani profesor z Białegostoku, która położyła mnie na oddział endokrynologii w szpitalu klinicznym w Białymstoku celem wykonania specjalistycznych badań. Ja także otrzymałam receptę na bromergon, jednak bardzo szybko go odstawiłam, gdyż nie byłam w stanie po nim normalnie funkcjonować, zdarzały mi się omdlenia, gdyż ten lek bardzo obniżał mi ciśnienie, a doktor stwierdziła, że nie ma innego leku na moją przypadłość, niewiem jak jest teraz być może są i inne leki na tą chorobę.
|
|
nie wstydz sie piszpo nazwisku, a nie blakasz sie zrob cos z tym wkoncu!!!!inna jestes od lekarza ?
|
|
Dżoana zapomniałam dodać, że miałam wykonany test z metoklopramidem, który w moim przypadku dał wynik, że cierpię na hiperprolaktynemię czynnościową
|
|
Nie denerwuje się tym że mogę mieć mieć jakiegoś guza czy coś innego. Denerwuje mnie podejście lekarzy,bo już od dawna czuje że coś jest nie tak,to każdy tylko o przeliczeniu mi mówi i stresie. Stres ti ja mam największy jak muszę słuchać tych wypocin. Jeszcze laske wiecznie robia gdy prosze o skierowanie na badanie. Czy orientujecie sie jacy endokrynolodzy sa w Łomzy czy wogole sa? Najchetniej to tutaj bym badania porobila i z gotowym materialem moglabym jechac gdzies dalej. Czy ktoras z was miala takie obiawy? Bardzo dziekuje za rady :-)
|
|
De dlugo trwalo leczenie? Moje bole glowy sa czesto niedozniesienia wiec chcialabym wiedziec ile mniej wiecej moge sie z tum meczyc.
|
|
Bromergonu wzielam dwa opakowania, rowniez czulam sie fatalnie. Mam recepte na kolejny, ale powiedzialam lekarzowi ze nawet go nie wykupie. W moim przypadku dziala on chyba w odwrotna strone. Powiedzial mi rowniez ze on nie zna innego leku ktory moglby mi pomoc i mam brac do skutku.
|
|
Ja ostatnio rowniez przyjmowalam ten lek poniewaz chcialam odstawic dziecko od piersi ale szybko przestalam go przyjmowac bo czulam sie po nim okropnie i strasznie wymiotowalam...
|
|
Dżoana ja nie miałam bólów głowy, dostałam bromergon z tego względu, że mój poziom prolaktyny był tak wysoki, że działal jak naturalna pigułka antykoncepcyjna i nie mogłabym zajść w ciąże bez unormowania poziomu prolaktyny, a że miałam już córkę i nie planowałam więcej dzieci, także dałam sobie na spokój z tym lekiem. Dziwi mnie podejście lekarza do którego chodzisz, że nie skieruje Cię na badania w celu sprawdzenia pod kątem gruczolaka, skoro cierpisz na bóle głowy.
|
|
Dżoana napisz do mnie na maila meja@wp.pl podam namiar na lekarza homeopatę, który uregulował mojej siostrze prolaktynę a drugiej hormony tarczycy i zlikwidował lekami homeopatycznymi guzki, dam Ci też numery telefonów do nich to Ci potwierdzlllą. l
|
|
De dziękuję za podpowiedzi, mam też inne objawy które moim zdaniem mogą być skutkiem wysokiej prolaktyny. Zrobię niedługo kolejne podejście do lekarza, może tym razem więcej będzie widziała niż stres i przemęczenie. A czy orientujecie co może być przyczyną wysokiej prolaktyny? Tego nikt mi do tej pory nie wyjaśniał.
|
|
.
|
|
Dżoana z tego co piszesz wnioskuję,że nie jestes zadowolona z lekarza do którego chodzisz?.Wiem, że lekarzem, który zajmuje się problemami hormonalnymi z powodzeniem jest Dr Pękała, który jest zarazem ginekologiem i endokrynologiem.Mojej siostry koleżanka leczy się u niego z powodu zaburzeń hormonalnych i jest bardzo zadowolona.Ja kiedyś również miałam do czynienia z tym lekarzem i także jako pierwszy postawił prawidłową diagnozę.
|
|
De bardzo dziekuje Ci za rady. Napewno odwiedze dr Pekale. Jeszcze raz bardzo dziekuje.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |