Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
odrobina poezjii |
Życie to jest teatr -- mówisz, ciągle opowiadasz. Życie to jest tylko kolorowa maskarada. Wszystko to zabawa, wszystko to jest jedna gra. Przy otwartych i zamkniętych drzwiach -- to jest gra. Życie to nie teatr -- ja ci na to odpowiadam. Życie to nie tylko kolorowa maskarada. Życie jest straszniejsze i piękniejsze jeszcze jest. Wszystko przy nim blednie, blednie nawet sama śmierć. Ty i ja -- teatry to są dwa, ty i ja. Ty, ty prawdziwej nie uronisz łzy. Ty najwyżej w góre wznosisz brwi Nawet kiedy źle ci jest, to nie jest źle, bo ty grasz. Ja dusze na ramieniu wiecznie mam Caly jestem zbudowany z ran Lecz kaleka nie ja jestem tylko ty Bo ty grasz. Jutro bankiet u artystów. Ty się tam wybierasz. Gości będzie dużo, nieodstępna tyraliera. Flirt i alkohole, może tańce będą też. Drzwi otwarte potem zamkną się, no i cześć. Wpadnę tam na chwile, zanim spuchnie atmosfera. Wódki dwie wypije, potem cicho się pozbieram. Wyjdę na ulicę, przy fontannie zmoczę łeb. Wyjdę na przestworza, przecudowny stworzę wiersz. Ty i ja -- teatry to sa dwa, ty i ja. Ty, ty prawdziwej nie uronisz łzy. Ty najwyżej w góre wznosisz brwi Nawet kiedy źle Ci jest, to nie jest źle, bo ty grasz. Ja duszę na ramieniu wiecznie mam Cały jestem zbudowany z ran Lecz kaleką nie ja jestem tylko ty Bo ty grasz. ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: odrobina poezjii |
Nie taka znów odrobina. To mi się naprawdę podoba... G a z e l a
|
|
Mam nadzieje,ze to nigdy nie zaginie w naszej spolecznosci:-) ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
mi też...:) ...teraz poczekajmy aż Ktoś nazwie to "grafomańskim gównem" nie przedstawiając nic wzamian. zaczynam lubić demony :) ________ Malachit
|
|
Jest juz za pozno,nie jest za pozno.......:-) ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
Gazelo daj namiary na Siebie jakieś- mail, gg czy cuś :) ________ Malachit
|
|
...nigdy nie jest za późno... G a z e l a
|
|
Jeszcze zdążymy w dżungli ludzkości siebie odnaleźć, Tęskność zawrotna przybliża nas. Zbiegną się wreszcie tory sieroce naszych dwu planet, Cudnie spokrewnią się ciała nam. Jest już za późno! Nie jest za późno! Jest już za późno! Nie jest za późno! przepraszam nie dodal mi sie tekst Jeszcze zdążymy tanio wynająć małą mansardę Z oknem na rzekę lub też na park, Z łożem szerokim, piecem wysokim, ściennym zegarem, Schodzić będziemy codziennie w świat. Jest już za późno! Nie jest za późno! Jest już za późno! Nie jest za późno! Jeszcze zdążymy naszą miłością siebie zachwycić, Siebie zachwycić i wszystko w krąg. Wojna to będzie straszna, bo Bóg nas będzie chciał zniszczyć, Lecz nam się uda zachwycić go. Już jest za późno! Nie jest za późno! Nie jest za późno! Nie jest za późno! ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
Demonie!! Jeszcze trochę i opętasz nas poezją...w każdym razie mnie na pewno...:) G a z e l a
|
|
Gazelo,ciesze sie,ze sie Tobie podoba :-)z wyrazami uznania:-) ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
Noc, pora Demonów :) ________ Malachit
|
|
noc,pora demonow:-)spojrz na mnie.....jam przyjazny demon:-) ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
A kto mówi że nie :) ?? ________ Malachit
|
|
Demony sa zazwyczaj zlosliwe,a ja???dzieki ,ze nie mowisz nie:-)pozdrawiam:-) ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
Nie jest za późno! przepraszam nie dodal mi sie tekst dodal doda ( byle nie elektroda $virgin)przepraszam fanów dwie bajki są spoko respekt na razie pa:-)
|
|
Nie ma jak to "wolny czytacz" :) I na dodatek wpada i wypada! G a z e l a
|
|
Jak to powiedzieć a jak to powiedzieć d dumnie i biednie G szedłem przed siebie C dumnie i biednie F w piekle i w niebie d szedłem przed siebie E a jak puch jak puch E to wzwyż to w dół a to w górę znów G a z góry w dół C a z dołu w dół d i znów do gór d do chmur do chmur a i raptem w grób F i z grobu w grób E jak nie ten duch a jak to powiedzieć jak to powiedzieć dumnie i biednie szedłem przed siebie dumnie i biednie w piekle i w niebie szedłem przed siebie nie śniłem że coś zmieni się że stanie się ta istna rzecz i stało się olśniło mnie i zmiotło mnie i nie ma mnie cudowna rzecz najwyższa pieśń jak to powiedzieć jak to powiedzieć dumnie i biednie szedłem przed siebie dumnie i biednie w piekle i w niebie szedłem przed siebie ech zjawo ty realna ty po wszystkie dni faktyczna ty po wszystkie dni prawdziwa ty o żywe ty o piękne ty o wieczne ty ta oto ty ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
Gazelo, Internet daje nam to że czasem możemy być jak meteor... ________ Malachit
|
|
a te F, e a i inne to chwyty gitarowe ?? :-)ech gdybym miał gitarę.. jak mawiał poeta..
|
|
...tak to chwyty na struny gitary,kocham brzmienie strun,nie gram ale....mam gitare i ktos na niej gra,opowiada o swej milosci,ktora przezywa sam(a):-) ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
Też nie gram, ale przy ognisku udzielam się śpiewająco :) ________ Malachit
|
|
czas zejść na ziemię poeci:-) dobrej nocki
|
|
O to widzę ,że więcej tego ogniskowego bractwa! Obawiam się tylko,że jak zaczniemy "płonie ognisko..." to zbudzimy złe demony:) G a z e l a
|
|
demon,ty to jestes DEMON patrze, ze twoje czary dzialaja
|
|
TAK,poezja spiewajaca to jest to!!!to kocham najbardziej:-)a jeszcze w poblizu SLUCHAC szum rzeki to sie mowi........POEZJA DLA MYCH USZU:-)NIE WSPOMNE O MORZU:-) ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
sugerujesz ognisko nad Narwią ?? :) ________ Malachit
|
|
BELLA,moje czary zawsze dzialaja,nie zadzialaly w jwdnej najwazniejszej sprawie,nie udalo nam sie strzelic gola,a to boli nawet demona :-) ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
Malachit :-)jasne ze ognisko ale tylko i wylacznie na dzikiej plazy ok.Jednaczewa:P,musi byc tlum ludzi:) ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
ognisko nad Narwia,rzuc temat Malachit moze na nowym moscie,chtnie przybede z rodzinka;-) ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
Fajna sprawa takie spotkanie,ale czytałam już o nie jednym na tym forum-raczej nie wypali:) G a z e l a
|
|
kilka osób z forum może by się znalazło.... ?, zobaczymy ________ Malachit
|
|
bardzo milo bylo by sie spotkac przy ognisku,tyle ze nie wierze ,ze wypali,sledzac pewne posty moze byc klam ,ale mysle,ze fajnie bylo by potwierdzic spotkanie przy plomyczku:-)mala skladka i bylo by bardzo milo,nawet przy starym moscie:-) ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
Trzeba to przemyśleć na trzeźwo:) Pa G a z e l a
|
|
strzal w dziesiatke:-)ja nadal jestem za...:P"plonie ognisko i szumia knieje"oby nie odwrotnie"szumi ognisko i plaona knieje" ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
Te dwa pierwsze to Stachura, a czy trzeci też, bo go nie kojarzę?
|
|
Trzci tekst pt:"Piosenka nad piosenkami" jest jest tekstem piosenki SDM(Stare Dobre Malzenstwo).Niestety nie znam autora. ..lecz pamietaj naprawde nie dzieje sie nic i nie stanie sie nic az do konca....
|
|
Co to jest miłość Co to jest miłość Nie wiem Ale to miłe Że chcę go mieć Dla siebie Na nie wiem Ile Gdzie mieszka miłość Nie wiem Może w uśmiechu Czasem ją słychać w śpiewie A czasem W echu Co to jest miłość Powiedz Albo nic nie mów Ja chcę cię mieć Przy sobie I nie wiem Czemu Jonasz Kofta G a z e l a
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |