Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
excel -problem |
Poszukuję osoby bardzo dobrze znającej excel, która pomoże mi napisać pewną formułę, albo makro, które automatycznie będzie dodawać wiersze i wartości w tych wierszach wg pewnych wytycznych. Sprawa pilna. Zapłacę za prawidłowe rozwiązanie problemu powiedzmy 100 PLN.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: excel -problem |
Czy mógłbym dostać dokładny opis tego zadania? Chciałbym sprawdzić, czy bym sobie z tym zadaniem poradził. Proszę przesłać zadanie na forum, albo na adres czarek.praca@wp.pl Czarek D.
|
|
Raczej jak ktoś zna VBA to nie powinno być problemu. Musielibyśmy się spotkać i bym mówił co po kolei trzeba robić. Jedno z makr które potrzebuję wg mnie najtrudniejsze będzie: Mamy przykładowo w kolumnie D takie wartości: 1 D 2 5 3 1 4 30 5 8 6 100 Makro miałoby teraz dodawać pod spodem tyle wierszy ile jest napisane w tej kolumnie - 1. Np. Mamy w komórce 2D wartość 5 to pod spodem trzeba dodać 4 puste wiersze. w komórce 3D mamy 1 to nie dodajemy żadnego wiersza. w komórce 4D mamy 30 to dodajemy 29 pustych wierszy. Powiedzmy, że jest to 1/10 zadania, ale raczej najtrudniejsza. Reszta to zwykłe kopiowanie.
|
|
taki button w każdym wierszu np w kol. E i klikologia http://excel-calc-vba-basic.blogspot.com/2012/11/dodaj-wiersze.html
|
|
Chyba coś nie do końca. Raczej można bez klikologi. Dodatkowo ten kod wstawia dokładnie tyle wierszy jaka jest cyfra. Nie robi - 1, A ja nie znam VBA, żeby to przerobić i zapętlić. Potrzebuję konkretnego skryptu.
|
|
trochę programowałem choć nie w vba ale chyba nie jest to trudne, szkoda że nie mam dziś czasu wolnego a widzę że sprawa pilna ale chętnie bym pomógł, nawet za free
|
|
Potrzebuję tego jak najszybciej, ale jeśli nikogo nie znajdę dziś to oczywiście sprawa cały czas aktualna. Dam znać na forum jak już będzie temat do zamknięcia. Takżę jeśli ktoś jest w stanie stworzyć mi taki skrypt to proszę o kontakt na: kontakt.kostel@gmail.com
|
|
Proszę sprawdzić pocztę, pozdrawiam
|
|
Makro ma Pan na poczcie, pozdrawiam.
|