niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
rejestracja samochodu

otóż mam problem z zarejestrowaniem samochodu , gdyż kupiłem samochód od pana który kupił wczesniej samochod z komisu i jeszcze go nie przerejestrował na siebie , no i mi potrzebna jest jego faktura ta z komisu , on twierdzi ze mi ja wyslal bo go o to prosiłem i juz tydzien czasu minąl i dalej nie mam tej faktury, pytanie moje jest takie czy mozna zarejestrowac samochod bez tej faktury vat ,

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: rejestracja samochodu

kupiles auto ktoreg nie da sie zarejestrowac
bo nie maja do niego papierow
oddaj puki mozesz

Max

nie, wszystkie papiery mam oprócz tej faktury tego gościa co kupił z komisu

Z tego co wiem Faktura musi być, ja odkupywałem prywatnie od jednej kobiety ale ona wykupiła go z firmy gdzie jeździła i ta jej faktura też była potrzebna do przerejestrowania. Idź do wydziału komunikacji i zapytaj o szczegóły tam Ci udzielą informacji.

Bo kupiłeś nie od właściciela. A ktoś Ci sprzedał nie swój samochód. Stary numer.Umowę z kim spisałeś z tym kto był w dowodzie rejestracyjnym?

pewnie jakis trefny

japan

ten samochod jest jeszcze na niemieckich tablicach

Jezeli auto nie zostalo przerejestrowane przez wczesniejszego wlasciciela a nawet 2 konieczna jest ciaglosc umow czyli musisz miec wszystkie umowy kupna sprzedazy wszystkich wlascicieli jezeli auto pochodzi z komisu musisz miec fakture zadzwon do komisu i zapytaj o duplikat faktury bez tego nie zarejestrujesz auta.

dales sie wypierd.... w rogi ........ mozesz auto w stodole podziwiac twoj zaj. zakup . nastepnym rezem nie zaluj kasy i idz osobiscie notaralnie pisz umowe zaplac 200 zl oni sprawdza wszystko. pozdrawiam

daj 200 zlotych za notariusza jak samochod warty 500 zl gdzie sens i logika ?

master90

Kupiłeś samochód.Skoro samochód nie jest zarejestrowany na obecnego sprzedającego, dlaczego nie żądałeś umowy poprzedniej?
Napisz gościowi list że samochod ma wady prawne, nie można go zarejestrować, i w ciągu **** dni , jak nie dostarczy zaległej umowy, zwracasz samochód.Cała filozofia.

Po co ci jakaś obca faktura. Jeżeli ktoś kupił to powinien w ciągu 14 dni sprawy uporządkować i dokonać rejestracji, to faktura nie dotyczy ciebie i jak z nią gdzieś pójdziesz to nikt nie ma obowiązku i prawa z tobą o tym dyskutować bo w danej chwili jesteś osobą postronną.

skocz do tych darmozjadów w UM,łaski nie zrobią jak ci pomogą.toć to ich zasrany obowiązek.

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

W tym przypadku są wady prawne mogłeś przy zakupie przeoczyć wpisane w umowę inne dane personalne i w ten sposób zostałeś wprowadzony w błąd (oszukany) co skutkowało złym rozporządzeniem twojego mienia (wpłacone pieniążki) i tutaj jako domniemane oszustwo powinno zainteresować prokuratora i o tym możesz klientowi wspomnieć a ponadto przecież możesz zapytać w prokuraturze bez problemu. a tutaj mały cytacik: Art. 560. § 1. Jeżeli rzecz sprzedana ma wady, kupujący może od umowy odstąpić albo żądać obniżenia ceny. Jednakże kupujący nie może od umowy odstąpić, jeżeli sprzedawca niezwłocznie wymieni rzecz wadliwą na rzecz wolną od wad albo niezwłocznie wady usunie. Ograniczenie to nie ma zastosowania, jeżeli rzecz była już wymieniona przez sprzedawcę lub naprawiana, chyba że wady są nieistotne.

chodzi o to ze ten gość mi wyslal swoją fakture z komisu tylko jeszcze do mnie nie doszla , a oczywiście numer nadania wyrzucił czy coś , jest jakiś sposób zeby zarejestrować go bez tej faktury ?

nie ma takiej możliwości

Łomża leży na Mazowszu !

buhaha, dobra ściema, pozbył się samochodu, wysłał ale zgubił i ty w to wierzysz?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org