Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mały Artysta Żłobek |
Jakie są wasze opinie na temat grupy żłobkowej ? Chodzi o dzieci nie chodzące .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mały Artysta Żłobek |
stuknij sie w łeb! h0jowe forum
|
|
id się zapytaj na miejscu
|
|
Wasze odpowiedzi są żałosne !!!
|
|
Żalosne bylo Twoje pytanie. Co za matka oddaje nie chodzace dziecko do żłoba? I te pytanie.. Sama powinnas sobie na nie odpowiedziec. A moze myslisz ze dzidzius bedzie caly dzien na raczkach noszony? Zabawiany, agu gu gu. Raczej bedzie siedzial caly dzien w wozku lub chodziku. h0jowe forum
|
|
h0j, tylko ci pozazdrościć, że masz z kim zostawić dziecko lub sama nie pracujesz lub po prostu nie masz dziecka. A wyobraź sobie, że są na tym świecie kobiety aktywne zawodowe, które są niezalezne od mężów, nie żerują na nich, nie tak jak te wiecznie bezrobotne. Dlatego powstały żlobki. Zatem zanim napiszesz taka idiotyczna odpowiedź, typu "stuknij się w łeb!" to wpierw sie zastanów i ewentualnie stuknij sie w łeb!
|
|
Skoro teraz Panie sa tak aktywnie zawodowo, to napewno ta praca przynosci zyski adekwatne do staran. Więc to pewnie z oszczednosci, malenkie dzieci oddawane są do przechowalni. Przeciez niania wezmie o 200 zł wiecej niz kosztuje czesne w przedszkolu. h0jowe forum
|
|
h0j jak bym była osobą bezrobotną lub bym miała z kim zostawić to oczywiste że bym nie oddała zastanów się zanim coś napiszesz wystarczy logicznie pomyśleć a nie bezmyślnie odpowiadać Jak pytanie Cię nie dotyczy to nie odpowiadaj na nie . Poszukaj gazety do czytania . Mówisz o niani a z kąd masz pewność czy ta niania nic złego z dzieckiem nie robi ??????? Zostanie z nim sam na sam może wszystko zrobić i nikt o niczym by się nie dowiedział . Chyba że by byłą to osoba zaufana i znajoma to by można było się zastanowić habibi654 Chociaż Ty wiesz o co chodzi :)
|
|
To gratuluję odpowiedzialnej niani za 500 zł. Mnie też osobiście irytują takie komentarze o nieludzkich matkach,które nie mają sumienia i iddają małe dzieci do żłobka. Niestety zazwyczaj są to właśnie komentarze osób,które nie były nigdy same w takiej sytuacji,bo babcia siedzi,bo mąż daje radę ich utrzymać,bo nie ma dzieci. Tylko czemu jeśli tak łatwo znaleźć za pół darmo nianię,to w złobkach jest przepełnienie i listy rezerwowe,bo miejsc nie ma? Był taki czas,jak szydzono z osób,które szukały niani za 400-500 zł,bo to pensja głodowa,a zarobić 1200zł i 1000 zapłacić niani to chyba mija się z celem,a niestety większość kobiet idzie do pracy prosto po macierzyńskim,bo nie ma wyjścia,a nie żeby być aktywnym zawodowo. Poza tym uważam,że w jakimś stopniu jest "bezpieczniej" w grupie,bo jeśli chodzi o nianię,to też nie wiesz kogo wprowadzasz do domu i co robi z dzieckiem pod waszą nieobecność.
|
|
Niechodzące dziecko do żłobka? Przygotuj się na zwolnienia lekarskie co drugi tydzień, albo częściej. Chyba, że będziesz targać do żłobka chore albo niedoleczone dziecko. Współczuję. _________________________________________________________________ http://www.michalkiewicz.pl/ https://myslpolska.info/ http://kresywekrwi.blogspot.com/?m=0
|
|
A jak pójdzie do przedszkola lub do szkoły to też jest narażone na różne choroby zastanówcie się zanim coś napiszecie !! Może najlepiej niech siedzi w domu całe życie i nigdzie nie wychodzi bo się zarazi od kogoś nawet w sklepie przypadkiem
|
|
Zapytałam o opinie na temat żłobka a nie o to co ja mam zrobić z dzieckiem
|
|
Moje dzieci chodziły do tego żłobka. Starsza miała 2 latka jak poszła, ale młodszą bez wahania oddałam jak miała 9 mies.- niestety takie są realia na rynku pracy!! Nie miałam żadnych problemów, poza tym, że dzieci na początku chorują. Panie moim zdaniem, które pracują z tak małymi dziećmi naprawdę mają podejście do nich. Nie wiem jak jest w tym roku, jak liczne są grupy żłobkowe, jak moje dziecko chodziło było 7 pań a 13 dzieci. Szczerze to mogę zaryzykować nawet stwierdzenie, że moje dziecko zostało rozpieszczone w żłobku. W domu na rękach bardzo rzadko było noszone a tam panie do tego przyzwyczaiły. Mało tego na początku zanim dziecko przyzwyczaiło się że trzeba jak inne dzieci lub przynajmniej ich część spać na leżaczkach, moje dziecko spało na kolanach u pani. Nie sądzę, żeby bezpieczniej było z nianią w domu!!
|
|
111
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |