sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Likwidacja szkoły w Uśnku

Pochodzę z tamtych stron i zastanawia mnie z jaką częstotliwością u nas w Polsce spotyka się miernoty u władzy, dla których jedynym sposobem na prowadzenie gmin jest prywatyzacja albo likwidacja i następnie sprzedaż.
Z tego co słyszałem na budynku i terenach należących do szkoły ktoś chce zrobić dobry interes i to jest główny powód zamknięcia placówki. Drugim pewnie jest brak funduszy na budowę hali w Śniadowie. Wybory powoli się zbliżają, więc trzeba przypodobać się wyborcom, bo jak wiadomo to właśnie w Śniadowie jest ich zdecydowana większość.
Sprawa z przenoszeniem dzieci jest jak dla mnie zagadkowa i każe zadać pytanie, czy to przypadkiem nie jest tekst sponsorowany. Od pewnego polityka w Łomży słyszałem o istnieniu cennika dot. tekstów, więc informacje o przenoszeniu dzieci mogły wziąć się z wytycznych pana wójta. Szkoła ta miała najwyższy wynik ze sprawdzianu szóstoklasisty w gminie, co można łatwo sprawdzić na stronie oke.
Szkoda, że pan wójt woli budować nikomu niepotrzebne fontanny niż utrzymywać szkoły, a dziennikarzom proponowałbym zająć się szczegółami zatrudnienia Pani wójtowej w sąsiadującej placówce. Pan wójt próbuje zbywać, iż to nie on ją zatrudnił, ale jak wiadomo to dyrektor podlega wójtowi. Drugim polecanym przeze mnie tematem są plany co do budynku szkoły i terenów do niej należących.
Budująca jest natomiast postawa lokalnej społeczności, która nie daje sobie wciskać kitu i głośno protestuje.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Likwidacja szkoły w Uśnku

łoBuzek w samym miescie polikwidował duzo wieksze szkoły i byla cisza, a tu 30 uczniów..to jedna klasa

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

W mojej klasie było nas 36 uczniów :)

A tu cała szkoła liczy mniej :)

buuuaaaahahahaha

Na jednego ucznia jeden nauczyciel :)

skoro już żeście powyjeżdżali z rodzinnych stron,to już tam szkoły nie są potrzebne?może dzieci waszych braci również chcą umieć liczyć,żebyście nie mogli ich potem na kasę kiwać.

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

Baaaa :):)

Żeby ta nauka 1/1 dałą jakieś konkretne efekty :)

A tu, dzieci do szkoły wchodzą a głąby wychodzą :):)

no jak sie ma 36 osob w klasie to mozna całkiem raźno uchować sie od przepytania

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

nutka 1/1 to da efekty w postaci pedofilii w szkołach.
do lekcji trza się pierwej przysposobić,coby nie trza było obawiać się pytań.

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

I dlatego na 4lomza są ogłoszenia : KUPIE PRACĘ LICENCJACKĄ lub kto napisze PRACĘ MGR. :):):):):)

Rozumiem, żeby chciał zlikwidować i zakazać dzieciom dalszej nauki. Przecież gmina podstawi autobus, który przywiezie i odwiezie dzieci. Będą miały lepiej niż młodzież z miasta, która musi wykupić np. bilet miesięczny. W czym problem?

Myślę, że dzieciakom na dobre wyjdzie jak będą uczęszczały do większej szkoły. Trochę więcej będą miały możliwości.

Tylko pani dyrektor straci posadę i państwo nauczycielstwo będzie miało gorzej.Upieranie się przy szkołach z 30 uczniami to jakaś paranoja,zarówno z punktu widzenia ekonomicznego jak również możliwości takiej szkoły.Dziecko i tak trafia w końcu do dużej szkoły .

...to nie jest wina "miernot" u władzy, tylko miernot "łóżkowych" bo zwyczajnie dzieci/uczniów brak...trzeba zatem więcej "bara-bara" po bożemu, czyli bez zabezpieczeń, albo in vitro...

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org