Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Likwidacja szkoły w Uśnku |
Pochodzę z tamtych stron i zastanawia mnie z jaką częstotliwością u nas w Polsce spotyka się miernoty u władzy, dla których jedynym sposobem na prowadzenie gmin jest prywatyzacja albo likwidacja i następnie sprzedaż. Z tego co słyszałem na budynku i terenach należących do szkoły ktoś chce zrobić dobry interes i to jest główny powód zamknięcia placówki. Drugim pewnie jest brak funduszy na budowę hali w Śniadowie. Wybory powoli się zbliżają, więc trzeba przypodobać się wyborcom, bo jak wiadomo to właśnie w Śniadowie jest ich zdecydowana większość. Sprawa z przenoszeniem dzieci jest jak dla mnie zagadkowa i każe zadać pytanie, czy to przypadkiem nie jest tekst sponsorowany. Od pewnego polityka w Łomży słyszałem o istnieniu cennika dot. tekstów, więc informacje o przenoszeniu dzieci mogły wziąć się z wytycznych pana wójta. Szkoła ta miała najwyższy wynik ze sprawdzianu szóstoklasisty w gminie, co można łatwo sprawdzić na stronie oke. Szkoda, że pan wójt woli budować nikomu niepotrzebne fontanny niż utrzymywać szkoły, a dziennikarzom proponowałbym zająć się szczegółami zatrudnienia Pani wójtowej w sąsiadującej placówce. Pan wójt próbuje zbywać, iż to nie on ją zatrudnił, ale jak wiadomo to dyrektor podlega wójtowi. Drugim polecanym przeze mnie tematem są plany co do budynku szkoły i terenów do niej należących. Budująca jest natomiast postawa lokalnej społeczności, która nie daje sobie wciskać kitu i głośno protestuje.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Likwidacja szkoły w Uśnku |
łoBuzek w samym miescie polikwidował duzo wieksze szkoły i byla cisza, a tu 30 uczniów..to jedna klasa Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
W mojej klasie było nas 36 uczniów :) A tu cała szkoła liczy mniej :) buuuaaaahahahaha Na jednego ucznia jeden nauczyciel :)
|
|
|
Baaaa :):) Żeby ta nauka 1/1 dałą jakieś konkretne efekty :) A tu, dzieci do szkoły wchodzą a głąby wychodzą :):)
|
|
no jak sie ma 36 osob w klasie to mozna całkiem raźno uchować sie od przepytania Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
|
I dlatego na 4lomza są ogłoszenia : KUPIE PRACĘ LICENCJACKĄ lub kto napisze PRACĘ MGR. :):):):):)
|
|
Rozumiem, żeby chciał zlikwidować i zakazać dzieciom dalszej nauki. Przecież gmina podstawi autobus, który przywiezie i odwiezie dzieci. Będą miały lepiej niż młodzież z miasta, która musi wykupić np. bilet miesięczny. W czym problem?
|
|
Myślę, że dzieciakom na dobre wyjdzie jak będą uczęszczały do większej szkoły. Trochę więcej będą miały możliwości.
|
|
Tylko pani dyrektor straci posadę i państwo nauczycielstwo będzie miało gorzej.Upieranie się przy szkołach z 30 uczniami to jakaś paranoja,zarówno z punktu widzenia ekonomicznego jak również możliwości takiej szkoły.Dziecko i tak trafia w końcu do dużej szkoły .
|
|
...to nie jest wina "miernot" u władzy, tylko miernot "łóżkowych" bo zwyczajnie dzieci/uczniów brak...trzeba zatem więcej "bara-bara" po bożemu, czyli bez zabezpieczeń, albo in vitro... rudy błazen z druhem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |