sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kto umie nastroić gitarę?

szukam osoby która umie nastroić gitarę.Cene proszę napisać na maila.

lider1234@o2.pl

Lomzyniak1234

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kto umie nastroić gitarę?

Możesz kupić w sklepie muzycznym przyrząd do strojenia instrumentu za parę groszy. Nie trzeba mieć do tego słuchu.

ten przyrząd to kamerton się nazywa, a jak nie ma słuchu to niepotrzebnie gitarę sobie kupił.

lider, jaką masz tę gitarę? stara już, czy nowa? chodzi o to, ze w używanej stroiki mogą już nie trzymać.
chłopie, ja Ci za darmo nastroję. mobilny jesteś?

,ba a nawet i pieniędzy, zainstaluj sobie APTuner , taki stroik komputerowy,wpinasz mikrofon i sam sobie stroisz i to idealnie.

A jeśli chodzi o strojenie w terenie to na Piłsudskiego w sklepie muzycznym kupisz stroik od kilkunastu zł w górę. (polecam Ever Play na start , ok 30 zł)

I raczej nie zachęcam do płacenia za strojenie gitary. Ktoś przyjdzie Ci nastoi, weźmie kasę i pójdzie, poszarpiesz struny z piec minut i gitara znowu rozstrojona.

Ja wiem czy niepotrzebnie,początkowo ze słuchu za nic nie potrafiłem nastroić gitary a potem trening, trening, schematy i się nauczyłem.

Ale fakt jest faktem jak chcesz grać to musisz znaleźć sposób żeby gitarę stroić samemu , ja osobiście zacząłem od APTunera.

Kup sobie tuner z metronomem.

Student stroisz co do centa ze słuchu?

Nie, moje granie na gitarze jest bardziej wypracowane niż wrodzone. Ale w terenie dostroję do tego stopnia że da się pochałturzyć.

A co do tematu jeszcze. To jeśli zaczynasz grać na gitarze to nie inwestuj za dużo, ściągnij sobie ten komputerowy stroik i pograj. Potrzeba dużo zaparcia i pasji żeby grać, wiele osób po jakimś czasie odkłada gitarę i już nigdy do niej nie wraca.

Ja znalazłem fajny sposób strojenia.
http://www.youtube.com/results?search_query=setting+up+guitar&page=2

Na początku nic nie słyszałem ale po kilku miesiącach już tak umiem

sorki nie ten link

http://www.youtube.com/watch?v=KuYofioNiQ0

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org