Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kto umie nastroić gitarę? |
szukam osoby która umie nastroić gitarę.Cene proszę napisać na maila. lider1234@o2.pl Lomzyniak1234
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kto umie nastroić gitarę? |
Możesz kupić w sklepie muzycznym przyrząd do strojenia instrumentu za parę groszy. Nie trzeba mieć do tego słuchu.
|
|
ten przyrząd to kamerton się nazywa, a jak nie ma słuchu to niepotrzebnie gitarę sobie kupił. lider, jaką masz tę gitarę? stara już, czy nowa? chodzi o to, ze w używanej stroiki mogą już nie trzymać. chłopie, ja Ci za darmo nastroję. mobilny jesteś?
|
|
,ba a nawet i pieniędzy, zainstaluj sobie APTuner , taki stroik komputerowy,wpinasz mikrofon i sam sobie stroisz i to idealnie. A jeśli chodzi o strojenie w terenie to na Piłsudskiego w sklepie muzycznym kupisz stroik od kilkunastu zł w górę. (polecam Ever Play na start , ok 30 zł) I raczej nie zachęcam do płacenia za strojenie gitary. Ktoś przyjdzie Ci nastoi, weźmie kasę i pójdzie, poszarpiesz struny z piec minut i gitara znowu rozstrojona.
|
|
Ja wiem czy niepotrzebnie,początkowo ze słuchu za nic nie potrafiłem nastroić gitary a potem trening, trening, schematy i się nauczyłem. Ale fakt jest faktem jak chcesz grać to musisz znaleźć sposób żeby gitarę stroić samemu , ja osobiście zacząłem od APTunera.
|
|
Kup sobie tuner z metronomem.
|
|
Student stroisz co do centa ze słuchu?
|
|
Nie, moje granie na gitarze jest bardziej wypracowane niż wrodzone. Ale w terenie dostroję do tego stopnia że da się pochałturzyć. A co do tematu jeszcze. To jeśli zaczynasz grać na gitarze to nie inwestuj za dużo, ściągnij sobie ten komputerowy stroik i pograj. Potrzeba dużo zaparcia i pasji żeby grać, wiele osób po jakimś czasie odkłada gitarę i już nigdy do niej nie wraca.
|
|
Ja znalazłem fajny sposób strojenia. http://www.youtube.com/results?search_query=setting+up+guitar&page=2 Na początku nic nie słyszałem ale po kilku miesiącach już tak umiem
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |