sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Warszawa

Dlaczego wszyscy sie tak nia zachwycaja chcą być fajni, czy ki ch..? toć jeszcze większy odłam plebsu tam mieszka w odróżnieniu od Łomży. Drodzy mieszkańcy, młodzież dlaczego nie dostrzegacie piękna naszej ukochanej łomży, przecież gdzie jak nie w domu jest najlepiej, rozumiem że chcecie być troche prestiżowi, studia w warszawie ale studia i praca to nie wszystko

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Warszawa

Bo taka jest prawda.Wszystko na bardzo niskim poziomie.O godz 22 miasto już śpi.wszystko prawie pozamykane.Miasto kompletnie nie wyslia się żeby co kolwiek organizować.Praca tylko dla znajomej znajomego.A jak już coś jest to firma kant i oszust.Mało kierunków szkół.Więc czym się tutaj zachwycać??! Pietnasto minutowym spacerem po bulwarach?masakra.Nie polecam nikomu tego miasta,chociaż z tąd pochodze.Przykro ale taka jest prawda.

jak na niskim poziomie pani Jolanto ?! wenede mamy piękną, kościółek nasz mamykatedre, młodzoeż rozrywkową inteligentną uczącą się, ptaki śpiewają, słoneczko świeci, piękne widoki ja zaraz wymienie.
Mamy bulwary, ! mamy wenede, potężną twierdze handlową. A co najważniejsze siebie mamy ! mamy piękny Łks nasz, patriotów, życzliwych ludzi wokół siebie, wspaniałe szkoły na wysokim poziomie, no fajnie jest poprostu u nas. Trzeba myśleć obiektywnie !

Tesco masz calodobowo to debi*u sobie lataj tam i nad ranem

Wolę mieszkać w Warszawie i tam pracować, niż w mieście umierającym - wymierającym, gdzie ludzie dobrze wykształceni nie maja właściwej pracy stosownej do umiejętności. Bo w Łomży rządzą układy i koterie. Wolę pracować w Warszawie, bo tam mam pracę odpowiednią do mojej wiedzy i umiejętnosci i robię coś pożytecznego, co mnie cieszy. W Łomży nie mam na to nawet chęci, bo po co pracować z ludźmi, którzy nie rozumieją, nie znają się na sprawach, którymi się zajmują. Oczywiście są wyjątki, ale ....

Takich jak ja jest wielu. Cieszcie się, że jeszcze moje podatki trafiają do Łomży, chociaż zastanawiam się, czy tego też nie zmienić, bo jak wskażę, że chcę rozliczać się w Urzędzie skarbowym w Warszawie to dostanę Kartę Warszawiaka i stosowne ulgi, a moje podatki będą wpływać do Warszawy. Po co Łomży moje pieniądze ...

Można się zgodzić z Wami wszystkimi , no i cóż jest to zamknięte koło ..błędne koło .

A mi w Łomży się podoba... Szczególnie na tym forum można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy np. że istnieje coś takiego jak Karta Warszawiaka... A w gratisie do niej pewnie choinka zapachowa... Ciekawe tylko o jakim zapachu bo może też bym się skusił:)

A mówi się, że zły to ptak co swoje gniazdo kala..

A ja Wam radze bardziej szanować to co Wasze.

I przestańcie się zachwycać Wawą, bo w gruncie rzeczy nie ma czym.
Mieszkam w tym mieście od urodzenia, więc naprawdę wiem co mówię.

Chcecie pracy? Proszę bardzo. Call Center za 7,50 na godzinę brutto, albo inne nisko płatne prace.

Chcecie wynająć mieszkanie? Jasne, ale nie liczcie na rozsądne stawki wynajmu.

Na moje szczęście mnie powyższe nie dotyczy, ale wielokrotnie to tutaj widziałem.
Pracuje w jednym z portali ogłoszeniowych i widzę jakie stawki proponują.
Bywa, że i 5 zł za godzinę się trafia.

Życie nocne? Albo klub z głośną muzą albo spać.

etc etc.

Narzekacie na swoje miasto (skądinąd b. fajne) a wyolbrzymiacie zalety Warszawy.

Ludzie, jakbyście tu pomieszkali całe życie, to marzylibyście by przeprowadzić się do Łomży. A o przeprowadzce w jakieś Mazurskie zacisze nawet nie wspomnę.

Prawidłowo wychowane sumienie, nigdy nie gryzie swojego pana.

I jeszcze jedno, bo zapomniałem.

"Takich jak ja jest wielu. Cieszcie się, że jeszcze moje podatki trafiają do Łomży, chociaż zastanawiam się, czy tego też nie zmienić, bo jak wskażę, że chcę rozliczać się w Urzędzie skarbowym w Warszawie to dostanę Kartę Warszawiaka i stosowne ulgi, a moje podatki będą wpływać do Warszawy. Po co Łomży moje pieniądze ..."

Jeśli takich jak Ty będzie więcej, to gdy już nasycisz się tą "wspaniałą" Warszawą, i zapragniesz spokoju, to może się okazać, że nie masz już gdzie wracać.

Pomyśl o tym, bo warto.

Mnie podoba się Kraków, Warszawa to większa wiocha inaczej słoiki.
A... Łomża to prawdę mówiąc istne zadupie, dulszczyzna mieszkają tu już tylko sami emeryci i mochery.
Została całkowicie na uboczu województwa, trudno do niej dojechać a o pracę tą lepszą można tylko pomarzyć. Żadnych inwestycji tylko budowa ulic i kościołów. Amen

masz racje przyszlosc zadna nieukrywajmy

Jak mawiają starożytni Cyganie - "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma" :)

Rondo napisał(a):

> Jak mawiają starożytni Cyganie - "wszędzie dobrze, gdzie nas
> nie ma" :)

Jeśliby faktycznie mówili tak cyganie... To należałoby im przyznać jak najbardziej rację. ;)

ale was tu w Warszawie nie ma i dobrze, bo środowisko jaśniejsze :)

Coś mi się widzi, że ktoś tu wyjechał do Warsiawki i od razu poczuł się lepszy...

Jak jeszcze zacznie tytułować się Warszawiakiem, to chyba padnę...

Warszawa jest fajna na kilka dni, sporo się tam dzieje, ale żeby przebywać tam ciągle - ja dziękuję. Wolę swoje "śmieci".

Głupi jest ten, co we własne gniazdo sra a potem przyjeżdza z podklonym ogonem i nie daj boże płaczem

poruwnujecie nic znaczy wies lomze do wawy ludzie ta cala wasza lomza to sto lat za murzynami co tu sie dzieje nic dziura tylko zlodzieje ***** mochery i kosciol po za tym nic dno

zyta co znaczy slowo poruwujecie?!? znam jak cos porównywać ale nie wiem czy to jest to samo... Ludzie narzekacie na Łomżę a pomyślcie co maja powiedzieć miliony, które mieszka w jeszcze mniejszych miastach pokroju Grajewa, Zambrowa, Kolna czy Wysokiego... tam ani kina ani sklepow a ludzie zyja i maja się dobrze. Docencie co macie, Łomża bedac miastem takiej a nie innej wielkości nie może mieć zalet aglomeracji ale ma inne swoje plusy...

Dla wszystkich Warszawo-filów. ;)

http://www.gumtree.pl/cp-sprzedaz-handel-i-praca-w-sklepie/srodmiescie/wykladanie-towaru-zlote-tarasy-556106031

Poszukujemy osób zainteresowanych pracą na stanowisku:

MERCHANDISER

Miejsce pracy: Złote Tarasy

Opis stanowiska:
Osoba na tym stanowisku, będzie odpowiedzialna za wykładanie towaru, dbałość o ekspozycję towaru według ustalonych standardów, kontrolę terminów produktów.

Wymagania:
• Odpowiedzialność/ rzetelność/ punktualność
• Mile widziany status studenta/ ucznia
• Niekaralność
Oferujemy:
• odpowiedzialną pracę w młodym i dynamicznym zespole
• pracę w systemie zmianowym w godz.: 6.00-14.00 lub 14.00 – 22.00
• stawkę godzinową 6,54 lub 5,96 netto
• zatrudnienie w formie umowy zlecenia

Kontakt:
Osoby zainteresowane ofertą, spełniające powyższe kryteria prosimy o przesłanie aplikacji zawierającej CV przez formularz zgłoszeniowy Gumtree.

Lub kontakt telefoniczny.

W tytule zgłoszenia proszę wpisać miejsce pracy:

MERCH/Złote Tarasy

Uprzejmie informujemy, że będziemy kontaktować się tylko z wybranymi osobami.

Niestety, śmiesznie mało nawet jak na Łomżę, a co dopiero na warszawskie koszty utrzymania :(

Otoz to skonczylo się Warszawskie eldorado... to już nie te czasy co kiedyś ze się wyskakiwalo na pks stadion. Szlo szukalo kilka godzin i na drugi dzień szlo do pracy. Prawda jest taka ze aby mieć nizla prace w Wawie trzeba mieć znajomości bądź szczęście bo nawet skończenie niezłego kierunku w dobrej szkole nie wystarcza.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org