sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Cwane czy nieuważne kasjerki w przedświątecznym szale zakupowym?

Witajcie forumowicze,

Czy już w zakupowym szale zdarzyło Wam się zostać naciągniętym na dodatkowe zakupy przez cwane (a może tylko nieuważne) kasjerki? Mi dziś w Biedronce na Wyszyńskiego kasjerka na paragon wbiła 12 sztuk pewnego produktu, gdzie w koszyku miałem jedynie 2 (rzecz jasna pomiędzy stertą innych rzeczy) :) Oczywiście prawie od razu po odejściu od kasy zerknąłem na paragon i wyszło szydło z worka, Pani ładnie przeprosiła i stwierdziła, że się pomyliła... ;)

A Wam coś podobnego zdarzyło się przed tegorocznymi świętami? Jeżeli tak, to na co (na ile) i w którym sklepie próbowano Was naciągnąć, bądź o ile kasjerka się "pomyliła"?
Do plujących jadem - wiem, kasjerka to nie robot, też człowiek i może się pomylić, no ale wierzę, że każda kasjerka liczyć potrafi, a 2 nie równe 12, gdyż 12 (o ile mój zmysł matematyczny mnie nie zawodzi) ma sześciokrotnie większą wartość, aniżeli 2.

No pain, no gain.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Cwane czy nieuważne kasjerki w przedświątecznym szale zakupowym?

To tylko ludzie każdy może się pomylić, tym bardziej w okresie przedświątecznym kiedy ruch w sklepach jest naprawdę duży.

I kto tu pluje jadem ??

:):)

Najnormalniej w świecie dziewczyna sie pomyliła :):)

Zamień się z nią , siądź na kasę i sprawdź, czy nie można się pomylić , szczególnie kiedy w amoku przedświątecznych zakupów, chcecie żęby jak najszybciej was kasowała :):)

Witam Oby to tylko była pomyłka, a nie coś więcej.

Zeby ona sie pomylila w swoim prywatnym sklepie to moze i bylaby to chęć. oszustwa....

nie myli się tylko ten co siedzi na tyłku i nic nie robi. teraz jest szaleństwo w sklepach te kobiety też już maja dość. Pomyśl o tym ze dla nich praca sie nie kończy po 8 godzinach. 2 zmiana zaczyna się w domu ;p One też szykują święta. Skoro cię przeprosiła i zwrociła kasę to nic się nie stało i nie ma z czego szumu robić. Może czas przestać mierzyć ludzi swoją miarą?? ;p Może sam też nie jesteś do końca uczciwy skoro pierwsze co przychodzi ci do głowy to od razu, że ktoś chce cie oszukać ;p

madzik33 lata temu również pracowałem w sklepie, nie spożywczym, poza obsługą klienta w sklepie obsługiwałem również kasę i w miejscu, w którym pracowałem pomyłka na kasie była nie do pomyślenia, a jeżeli coś takiego się zdarzyło i klient wrócił, aby coś sprostować, człowiek najzwyczajniej leciał z pracy :) Mi na szczęście się to nie zdarzyło, ale takie były standardy.
A co do mojej uczciwości bądź spokojna - nie mam nic na sumieniu :)

No pain, no gain.

Z całym szacunkiem, ale tym bardziej nie powinieneś pisać w ten sposób. w sklepach spożywczych w okresie przedświątecznym przewija się cała masa ludzi. Niektórzy potrafią jeszcze zwrócić kasjerkom uwagę, że są za wolne, bo każdy chce szybko, sprawnie i najlepiej bez stania w kolejce załatwić swoje i wyjść. W takich sytuacjach łatwo o pomyłkę. Nie porównujmy miejsc gdzie stoi się na kasie i dziennie obsługuje ok 50 osób z miejscami gdzie przez całe 8 godzin masz no stop kogoś przy taśmie.

Ano pomyłka pewnie, też tak myślę. Prawdopodobnie chciała na klawiaturze nacisnąć 2 (bo tak jak piszesz były 2 takie produkty) i wcisnęła również 1, bo to zaraz obok. Wiadomo - pośpiech, stres itd... Taka jest moja "teoria spiskowa" :)

Tylko dlaczego pomyłka zawsze jest na korzyść sklepu a nie kupującego . Dziwne co??

może i to była pomyłka. a jak nazwac to jak mojej znajomej nabili na paragon produkt ktorego nie kupila? rzecz miała miejsce w biedronce na dwornej.

Nie zawsze na + sklepu, bo mi kiedyś wydali za dużo reszty (więcej, niż zapłaciłem), choć faktem jest, że to nie było w Łomży.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org