sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ceny mieszkań

ciekawi mnie dlaczego w takiej oto łomzy gdzie pracy nie ma, zakładów jakichs procz (osm i browar z pepess) , nie widac perspektyw na przyszłość a bardziej więcej ogłoszeń o sprzedaży domów i mieszkań co świadczy o wysiedlaniu sie miasta co także potwierdzają statystyki gusu( juz kilkanaście tys mniej- a może kilkadziesiąt bo nie sprawdzałem) sa tak wysokie ceny tychże, mijając juz ceny działek i domów z kosmicznymi niekiedy cenami.
porównując je nawet z Białymstokiem sa bardzo zbliżone a myślę ze wiele osób które miały okazje poznać infrastrukturę i śledzić rozwój miasta Białystok na przestrzeni lat mogą potwierdzić iż jest ono o wiele bardziej perspektywiczne na kolejne lata nie wspominając juz iz łomżyńscy włodarze nie wiedząc czemu nie potrafią przejąc jakichkolwiek znaczących projektów choćby z uni europejskiej, które to na nasz region ciągle kierowane sa właśnie do Białegostoku. byc może z tad powstają takie irracjonalne koncepcje jak np. mało komu potrzeba realizacja ulicy meblowej, o której juz było pisane. i świadczy to tylko o nieudolności włodarzy. czego nie bede rozwijał bo szkoda słow.
nawet takie stawiski i Zambrów wywalczyły swoje obwodnice a tu dalej to samo.

zreszta nie chce sie nawet wymieniac co nie zostało zrobione bo gołym okiem widac jak wiele sie zmieniło patrzac na stare zdjecia łomzy i te z dzis. łatwiej by wymienic to co zostało -bo niewiele. dobrze chociaż ze po tych 10 czy wiecej latach ta jedna prawie konkretna galerie dla plebsu zrobli co by w zime było gdzie sie przejsc bo samo tesco niestety ale konkurencyjnych cen i dobrej jakości nie oferuje. dzięki czemu kolejne biedronki maja racje bytu. i miejmy nadzieje ze te rodziny sklepikarzy tak kochajacych swoje interesy ze blokowali galerie tam własnie spełniaja sie zawodowo.

tak wiec pracy nie ma, zarobki masakra jak praca juz jest, infrastruktura komunikacyjna, rozrywkowa, naukowa( no teraz dobrze ze te pwsip), kulturowa( nie wspomnę Karolaka i słynnego sedesu na który sam bym nie usiadł) jak sprzed 20 lat czy więcej, miasto zamiast przyciągać to odpycha komutactwem ( cały ten park przemysłowy, abw, cba, u nowego ze o starych prezydentach nie wspomne) co pokazuje gus a tu ceny mieszkań jak w stolicy województwa.
nie wiem byc może wynika to z "całości" i tak jak "całość" stoi 20 lat do tyłu to i ceny miejmy zacofane bez jakiejkolwiek rewaloryzacji do określonej rzeczywistości wyznaczającej dany popyt i podaż akurat tego segmentu rynku.

dodam tylko ze nie wchodziłem w temat za bardzo ale jako laik w tym temacie ewentualnie pomyślawszy sobie o zakupie jakiegoś tam mieszkania pod wynajem( nie biorąc pod uwagę jakby miałoby byc dla mnie- bo wtedy wybór jest oczywisty) widzę iż bez większych rozważań relatywnie lepszym byłoby zakupienie mieszkania w Białymstoku niż w tej Łomży. przy tej samej kwocie zakupu.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ceny mieszkań

No dobrze, ale to co napisałeś , to non stop tym samym zali się kazdy po kolei z forum, co jakiś czas , każdy więc bardzo cię rozumie, i chyba nie ma nic do dodania, no oprócz tego , że masz rację, nie opłaca sie kupować mieszkania w łomzy,a te wady które powymieniałeś dotyczące łomży, rzeczywiście tych wad nie posiada Białystok.

nom niestety tutaj mieszkania powinny byc po 2tys gora a nie sobie po 4 krzycza od 3 lat te same ogloszenia hehehe

piszę się PEPEES S.A. albo Regionalne Browary Łomża, firma Van Pur. . Podstrefę budują, czego się czepiasz. Kto powiedział, że każdy musi mieć swoje mieszkanie ? Możesz żyć na stancji albo jechać a granicę i wyjąć 10 lat z życiorysu za własne mieszkanie.

---------------------------------------------

w Łomży jest sporo mniejszych firm, o których nie masz pojęcia

ryba22 Łomża ma lepszą lokalizację niż Twój Białystok niestety źle jest zarządzania i nie rozwinęła się w porę jak powinna.

Mamy blisko do stolicy Polski. ogólnie położenie dość dobre ,ale za niedbania władz z lat poprzednich ,że jest teraz jak jest.
Perspektywy są wszędzie jak ktoś ma ambicję i zdolności to świetnie sobie radzi w Łomży i przestań pisać ,że Białystok to dobre miejsce do mieszkania,jak to niedaleko wschodniej granicy z Białorusią ,dużo narodowości rosyjskiej mieszka -dla nich to dobre miasto ,ale nie dla nas.

Więc sorry ,ale nie chciał bym bardziej na wschód się cofać do Białegostoku pod granicę Białoruską

Mn2, cofnąć, to ty juz to zrobiles na starcie rodząc się w łomży.Co do lepszej lokalizacji, to się nie zgodzę, do stolicy ta sama ryba blisko tak samo,i nie ma znaczenia że narodowosc rosyjska tu mieszka, bo tak samo o lomzy moglym powiedziec o lomzy, sami czeczeni.Tylko co z tego?

ELop Ty za to w Łomży się nie urodziłeś więc się nie powinieneś wypowiadać.

Jeśli dla Ciebie 55 Km więcej do stolicy Polski to żadna różnica to w porzadku,

odległość odległością ,ale Białystok to centralny wschód Polski.

Tam już zaciągają po rosyjsku czuć tą małą odległość,

w 100% Łomża ma lepszą lokalizację w końcu na historycznym Mazowszu

"mieszkamy" dla ciekawości z Białegostoku ludzi ubywa wyjeżdzają do

Warszawy i za granicę Polski.

Mylisz sie, z bialegostoku ludzi nie bywa, za to z lomzy tak, z białegostoku nie jeżdzą do warszawy tak jak wy, ale to normalne, bo trzeba się dowartosciować, wiadome że jezdzicie po cos do wiekszych miast bo nie macie tego w swoim , o tym wlasnie pisze ryba22. Powiedz dlaczego bialostoczanie mieliby wyjeżdzac do warszawy, skoro im dobrze, na brak pracy, uczelni, rozrywki , nie narzekają.Za to łomża jest juz tak zdesperowana, że broni się nogami i rękami przed prawdą, codziennie lomza nie ma tego i tego , a przyjdzie co do czego to chwalenie,lokalizacja etc.Tylko co wy z tego macie, płaca wam za to? za te gadanie ? A wiesz ile w warszawie mieszka "innych" narodowości ? więcej niz przez bialystok przejeżdza na zakupy.

Jedz do Warszawy zamieszkać, popiszesz z nami na forum z sąsiadem rumunem.

Oczywiste jest, że warszawa jest lepsza od lomzy, ale i z warszawy ludzie sie wyprowadzają do krakowa, poznania, ale to nie ma znaczenia.Są ludzie w warszawie którzy wyprowadzaja się do białegostoku, co więcej, zamieniają mieszkania warszawskie na mieszkanie w bialymstoku.Ci ludzie więdzą czego chcą co zamierzają robić, gdzie im będzie najlepiej, ale tego brakuje łomżanom, łomżaninom, czy jakby to nie leciało.Spędzają co rok sylwester z telewizorem, przynoszą wyplaty 1100, samochod na parkingu ma 20lat a trojka dzieci biega w rzeczach z lumpeksu.Pytanie czy Kowalski, zamieniłby to na wyplate 2000zl, 8letni samochod, i trojke dzieci w markowych nowych ciuchach, które miały by 300razy więcej miejsc,w które mogłyby pojsc. W bialymstoku chyba nigdy nie byłeś, bo nikt tu nie zaciąga po rosyjsku, chyba że slyszaleś białorusina mówiącego nawet dobrze po polsku.

białystok został tutaj zastosowany jako punkt porównawczy. pobobne odniesienie można by zastosowac chociażby do ostrołeki i mogę tylko nadmienic iż z rozmów z przedsiębiorcami z łomży także znającymi rynek ostrołęcki wiem, kolokwialnie mówiąc, dla pracownika trzeba dac wiecej.

powyższa wypowiedz narodziła sie z bardzo zdumiewającego spostrzeżenia iż mówiac prosto ceny mieszkań sa za wysokie i to znacząco a dalsza czesc wypowiedzi mam nadzieje spowoduje rozważania wsród osób chcących za owe przepłacić. i mimo iż kocham swoje miasto jakim jest Łomża z przykrością muszę stwierdzić iż nie warto inwestować tutaj swojego zycia, bo reszta to tylko pieniądze.

a czy nie warto o tym pisac mówic etc.
cholera przeciez trzeba, bo jak my sie za to nie wezmiemy to kto?
łomża to moje miasto ale przebywałem tez w wielu innych nawet latami, miesiacami itd. i wiem jak byc powinno a niestety nie ma.
jak ogladam jak nasza rada miasta na sesji rozważa gdzie maja parkowac to szlag mnie bierze. te komutactwo? dlaczego ten człek dalej jest prezydentem sie pytam? nie oceniam jego pracy ale juz za same podejrzenia i nawet chyba coś tam wykazali juz dawno powinien opuscic stołkek.
a najlepiej to pamietam jak ide na wybory a obok mnie starsi ludzie i mówia tak "a ten to juz tyle lat, to juz sie nakradł to może teraz cos zrobi" A ja dla nich mówie ze im wiecej tym apetyt wiekszy i coraz wiecej. a pomysłów jak nie było tak nie ma.

Temat jest o cenach mieszkań, a nie na temat które miasto lepsze i dlaczego! Po co w ogóle ta kłótnia? Ryba ma rację jak cholera, ceny są jak z kosmosu, 3500/m2 w stanie deweloperskim. Cena zdecydowanie za wysoka jak na Łomżę.

Uśmiech na twarzy Miód w sercu Ołów w pięściach

Łomża lepsza od Białego haha. Rozwój Łomży w fakcie, że leżymy parę km bliżej w-wy. To Ząbki już powinni być metropolią :). Nie rozwalajcie, Lepiej mieszkać w Białym, a jeszcze lepiej w Olsztynie. Co do cen mieszkań, to niech tam są jakie chcą :).

nie wierze!!!!
niech tam sa jakie chca(te ceny) heheh
niech tam polska bedzie jak jest a gorzej jaka była niech by nie było JPII Wałęsy i upadku komuny to na swieta byłby moze mały sledzik i wodki full a jak wodki by nie było to ocet tez by poszedł i to jest raczej ten problem, po co cos robic jak i tak sie nie uda!!! szok
jak jest jest dobrze, nie bija, nie każą.
nie mam złotego srodka ale wiem ze zawsze moze byc lepiej a wy ( czytaj łomżanie) gówno z tym robicie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org