Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sprawa w sądzie |
Witam. Przyszło mi wezwanie do sądu na rozprawę za spowodowanie wypadku drogowego. Wie ktoś czy muszę na nią iść skoro na policji mi powiedzieli, że jak się zgodzę (zgodziłem się) na wyrok jaki przedstawił mi prokurator to nie muszę na nią przychodzić? Miał ktoś podobną sytuację?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sprawa w sądzie |
nie musisz,ale lepiej być byłem w podobnych sytuacjach
|
|
wezwanie dostales czy zawiadomienie ?:) sygnatura poczatek K czy W ?:)
|
|
K. Zawiadomienie, ale na drugiej kartce jest "Lista osób podlegających wezwaniu na rozprawę
|
|
To 335 par 1 kpk.. dostales przy zawiadomieniu odpis a/o z wnioskiem w trybie 335 ?. Jak pismo nazywa sie ZAWIADOMIENIE to nie musisz sie stawiac. Liste osob masz na odpisie a/o ( kiedy sprawa zostanie skierowana na rozprawe wtedy te osoby beda wzywane). Jesli wniosek 335 jest identyczny z tym, co uzgodniles u Prokuratora i wszystko jest OK to Sąd go zatwierdza i wydaje wyrok, ktorego odpis otrzymasz w do domu.
|
|
Tak. To 335. Wniosek zgadza się z ustaleniem z prokuratorem. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam ;)
|
|
Na pismie jest zaznaczone: obecność obowiązkowa pod rygorem takim i takim. lub obecność nieobowiązkowa. Można zadzwonić do sekretariatu i zapytać.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |