Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Do ludzi o dobrych sercach |
W sobotę, 19.10., około godziny 12:00, zaginął mały, czarny kociak. Ma około 4-5 miesięcy. Ostatnio był widziany między blokami na ulicy Kazańskiej 22 i 24. Kociak jest bardzo ufny, więc proszę nie zrobić mu krzywdy. Jeśli ktoś go widział, to bardzo proszę o kontakt. Dla znalazcy nagroda. Tel. 501 669 916.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Do ludzi o dobrych sercach |
nie mam pewnosci czy to ten ale w sobote po 13 oo na Ks.Janusza widzialam czarnego mlodego kociaka[ladny] siedzial pod 19 siersc lsnila
|
|
Nie mam pewności czy to ten ale dziś po 11 na Ks.Janusza 7 obok sklepu z pieczywem widziałam czarnego młodego kotka.
|
|
a mozna wiedziec skad tego kota pani ma??? bo ja widzialam okolo miesiaca temu malego czarnego kociaka na al. legionow.
|
|
Na Księcia Janusza też widziałam dziś czarnego kotka. Na pewno jest czyjś, bo zadbany i się łasi. Ale wydaje mi się, że ma więcej niż 4 miesiące. W niedzielę też go widziałam. Ma białą plamkę z przodu.
|
|
Tego kociaka miałam jeden dzień;znalazłam go na ulicy. Spadł z balkonu, zanim zeszłam, już go nie było. Jest cały czarny, pod bródką ma kilka białych włosków, jasne oczy. Mam nadzieję, że się znajdzie.
|
|
dalam kotu mleka i dosta lbiegunki-jak jemu pomoc domowymi srodkami? wyczytalam , ze nalezy dac kliek z ryzu z niewielka czastka kurczaka, okey ale przydaloby sie jakies lekarstwo? przeczytalam , ze niektorzy podaja smecte. Czekam na porady doswiadczonych kociarzy. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Smectę mojemu psu "przepisał" kiedyś weterynarz, zatem można dać zwierzakowi. Pies waży 11 kg, dawałem po łyżeczce płynu z saszetki 3xdziennie.
|
|
dzieki - to ja dam na czubeczek - bo to znjda ! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Koty nie tolerują laktozy zawartej w krowim mleku, chyba że jest to mleko ugotowane. Takie pił mój kot i nic mu po nim nie było. W niektórych marketach można kupić specjalne mleko dla kota; widziałam takie w Kauflandzie i w Stokrotce.
|
|
Smectę możesz spokojnie podać, czubeczek łyżeczki. Mleka nie podawaj, Twój kot widocznie należy do większości, czyli nietolerujących laktozy. Mlekiem kota można nawet zabić lub doprowadzić do bardzo poważnych schorzeń w przyszłości. Kotu najlepiej podawać wodę.
|
|
juz nie podaje mleka - kot jest wyrzucony przez przez ta dziewczyne ,ktora opisalam w poprzednim poscie.Jest bardzo maly ale dzielnie daje sobie rade. Poki co chodzi na kocie korpetycje:))) i takie malenstwo juz wie co to kuweta. Byl problem. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
koty sie karmi myszami a nie mlekiem Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
:))) takiego rarytasu nie mam - ale jesli dysponujesz chetnie skorzystam -tzn umiesz lapac myszy:))) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
tak za pomocą kota Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
No nie mogę wręcz uwierzyć :) rzepicha się uśmiecha i pisze pogodne posty :) aż miło się zrobiło :) i nie ma tu cynizmu dla jasności tylko szczere, pozytywne zdziwienie
|
|
a może oddaj do schroniska tego kotka, albo znajomych popytaj Kamiczor
|
|
: Vlad nie znasz mnie------ dlatego jest problem.:)))) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
do schroniska nie oddam , tam krotka pilka -zastrzyk i jeszcze miasto zaplaci. mam miejsce dla cygana lub cygi:))) (czarny jak noc:))) ale chyba bede musiala oddac , poniewaz za bardzo sie przyzwyczai i potem znow problem.Oddam w dobre rece -moja mama . nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
rz. jest podatna na manipulacje, podrzucili jej kota zeby zajela sie czyms innym niz krytykowanie rzadu na forum Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
W Łomży nie ma schroniska dla kotów. I w sumie szkoda. Bo jak nie udzielić pomocy takiemu maluchowi, sam sobie może nie poradzić. A nie każdy ma możliwość się nim zająć.
|
|
adamosxxx nie jestem podatna na manipulacje, jak zauwazyles:)))) mam swwoje zdanie , ktore wywoluja burze z piorunami - o inwektywach ,odsadzaniu mnie od czci i wiary nie mowiac. ciebie tez dawno nie widzialam:)) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
adamosxxx nie nakręcaj rzepichy:) Póki co kotek ma na Nią zbawienny wpływ i niech tak zostanie :)
|
|
Poszukiwania zaginionego kociaka na razie bez rezultatów :(. A może ktoś go już znalazł i chce zatrzymać ? Jeśli tak, to ok, byle bym tylko wiedziała, że nic mu nie jest i że trafił w naprawdę dobre ręce (tel. w pierwszym poście).
|
|
jeśli ktoś znajdzie na pewno odda
|
|
Bardzo bym chciała, żeby tak się stało.
|
|
Przeszukaj piwnice w swoim bloku i sąsiadujących. Przestraszony mógł się tam schować .
|
|
W moim bloku piwnice są tak szczelnie pozamykane jakby ludzie trzymali w nich skarby. Nie ma szansy, by tam wszedł, a do bloku sąsiedniego nikt mnie nie wpuści.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |