Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
szanowna policjo czy jest zansa aby się czuć bezpiecznie na drogach |
jestem bardzo zaniepokojony tym co się dzieje na drogach naszego powiatu. Szczególnie niepokoi mnie trasa do Ostrołęki bo tam codziennie dojeżdżam. Codziennie spotykam szalejące na drodze tiry , przekraczające dopuszczalne dla nich prędkości czy też wyprzedzające w miejscach zabronionych. Nie widzę natomiast żadnego patrolu policji drogowej. Nie wiem czy nie mam szczęścia czy tez ich tam faktycznie nie ma. Ale skoro ja ich nie widzę to ci szaleni kierowcy tirów też ich chyba nie widzą bo skąd niby maja takie poczucie bezkarności. Efekt jest taki ,ze co parę dni na tej trasie mamy jakiś wypadek drogowy. Przypomnę 7 dni temu trzy osoby poniosły śmierć na wysokości Sierzput . Wczoraj dwa tiry się zderzyły bocznie , przyczyna jak sądze nadmierna prędkość. Bardzo bym chciał aby to się w końcu skończyło albo uległo zdecydowanemu ograniczeniu bo naprawdę jest niebezpiecznie i potrzebna jest zdecydowana interwencja policji w tym temacie. lelumel
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: szanowna policjo czy jest zansa aby się czuć bezpiecznie na drogach |
Zansa jest,a jakze
|
|
Nie miej pretensji do policji (co tak się wszyscy ich uczepili?) tylko miej pretensje do tych kierowców , to oni są nie bezpieczni ale chyba myślą co robią mają 18+ i własny rozum więc nikt nie będzie nad nim stać i pilnować żeby jechał bezpiecznie , to tak samo winić nauczyciela bo uczeń nic nie umie .
|
|
|
cycuś, a do kogo się czepiać jak nie do policji jeśli chodzi o bezpieczeństwo? Do pogotowia? Może do straży pożarnej? A może do właściciela zakładu krawieckiego?
|
|
Skoro dojeżdżasz codziennie tą drogą to powinieneś wiedzieć że policji tam nie brakuje a wyłapanie wszystkich idiotów jest niemożliwe.
|
|
A to tam co kiedyś wybiegł niebieski z krzaków wymachując lizakiem do wyprzedzającego małego auta, które to po wyprzedzeniu ze stresu na tego w czapce dało ostro po hamowni, a tiry jadące, które zostały wyprzedzone nie mogące z racji praw fizyki wyhamować, doprowadziły by do karambolu na skale krajowa... Brawa dla kierowców tych tirów, którzy opanowali sytuację przechodząc obok siebie na żyletki nie doprowadzając do śmierci ludzi z auta osobowego i dzielnych panów funkcjonariuszy No OfenZ :D
|
|
mnie natomiast interesuje dr.63 Łomża Zambrów też tam codziennie jeżdżę i koleina na koleinie stefannowak
|
|
nigdy jak sami nie bedziemy o to dbac bo trzeba sobie odpowiedziec na pytanie co to znaczy jechac bezpiecznie.
|
|
sami jezdzimy jak debile, no prawie wszyscy- jakies 80% a oczywiscie kogos innego chcemy obwinic, taki narod
|
|
gdyby to polegało na samoregulacji to pewnie za jakiś czas trasa będzie usiana samymi trupami. Na opamiętanie tych piratów nie ma co liczyć tu potrzeba ostrego bata który przywoła towarzystwo do porządku. Natomiast tego bata tez jakoś nie widać w postaci policji albo działa bardzo, lichutko. lelumel
|
|
niestety takie nagranie nie jest dowodem sprawie - możesz sobie wysyłać przypadki przemocy na drodze i nawet jesli widać tablice to policja nie może tego brać jako dowód
|
|
tak jestem za " Janko nimh" jeździmy jak debile :) i dobraaaaaaaaaaaaa aby do pszzzoduuu
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |