piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Xenony

Witam czy znajdę może w Łomży jakiś konkretny warsztat lub serwis który zajmuje się xenonami? Chodzi mi o zdiagnozowanie i wskazanie co trzeba wymienić: żarówkę, zapłonnik, czy może coś innego....?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Xenony

prosty sposób podmień przetwornice stronami. to łatwe jeśli druga lampa przestanie działać wina przetwornicy jeśli ta sama dalej pozostanie wina żarnika.
Wiem z doświadczenia jeśli to przetwornica odpuść sobie zamawianie na allegro wszystkie używane są po regeneracji będziesz wymieniał co 2 tygodnie. Lepiej kupić z serwisu oryginały ale zabawa to kosztowna żarnik 500 około przetwornica 2 tys.

U mnie sprawa wygląda troche inaczej bo nie chodzi o to że lampa jedna nie świeci, tylko o to że światło jest bardzo słabe lampy świecą jakby połową mocy a barwa świateł wpada żółty. Tylko jeste pytanie czy są to wypalone żarówki czy zużyte zapłonniki....

a to też przerabiałem nic poważnego to po prostu żarniki się wypala za jakiś czas całkiem przestanie świecić. Czeka cię wymiana żarników. Przed zakupem nowych koniecznie obejrzyj ten film:
http://www.youtube.com/watch?v=vhaTJ3XQ--I

Właśnie tak myślałem, że to mogą się żarniki kończyć....ale nie byłem pewny. Film widziałem i dzwoniłem to tego gościa, namawiał mnie żeby włożyć D2S o barwie 4300 ale nie ukrywam że wolałbym D2S CM o barwie 5000K (których on chyba w tej chwili nie ma)...kupiłbym na allegro, tylko boję się trochę że trafię na chińszczyznę, a wiadomo z czym się to wiąże- przetwornica kaput....
Wiadmo wszyscy sprzedawcy piszą że mają ori towar a potem jak coś się wysra to odwracają się plecami.
Myślisz że któreś z tych: http://allegro.pl/motoryzacja?string=d2s+cm
będą oryginalne? Czemu jedni sprzedawcy niby na ten sam towar dają rok gwarancji a drudzy tylko pół roku....?

Ja proponuje wymienić na std d2s.
Zapraszam do MD-CARS Poznańska 92. Możemy założyć d2s std na probe i jak sie spodoba to cena jak na allegro.

MD-CARS
510-233-332

kiedyś jak dzwoniłem do gościa który ma o tym trochę pojęcia to mówił ze granica cenowa oryginalnych to powyżej 150 zł. Co do gwarancji to powiem tak typek mi regenerował przetwornice to mówił ze daje rok gwarancji a jak po 2 tygodniach padła to stwierdził ze dlatego ze żarówki niedobre kupiłem i to ich wina i nie uznaje a potem kupiłem 2 przetwornice włożyłem i chodzi od kwietnia na tamtych niby wadliwych żarówkach. Każdy tylko szuka okazji żeby gwarancji nie uznać ja bym na nią nie liczył.

a co do barwy to radził bym zostawić takie jak były oryginalne. Nie wiem czy to prawda ale czytałem o akcjach ze w przypadku stłuczki ktoś może stwierdzić ze go oślepiłeś np

Jeszcze jedna rada kolego "z doświadczenia" wiem ze jeśli pojeździsz 2 tygodnie z przepalonym całkiem żarnikiem to już możesz zbierać sobie na nową przetwornicę ponieważ jakieś styki tam sie przepalają jeśli prąd dochodzi a żarówka nie świeci.

Ok dzięki za zainteresowanie. Na szczęście żarniki jeszcze się nie przepaliły, dopiero pokazują się objawy ich przepalania. Myślę że nie zdążą się przepalić bo w max 2-3 dni powinienem ogarnąć temat. Dzięki jeszcze raz za rady. Pozdro!!!

Aha i jeszcze ciekawostka jednak to nie D2S a D1S (że niby jakaś nowszego typu). MD-CARS posiadacie coś takiego u siebie, jeżeli tak to jaka cena? Potrzebuję dokładnie: Philips D1S XenStart 2012

d1s posiadam tylko tanie zamienniki na ta chwile. 80 zl szt

A jest możliwość zamówienia tego co pisałem wyżej, czyli Philips D1S XenStart 2012. Jeżeli tak to jaka cena i jaki czas oczekiwania?

Tak. Cena około 140 zl. Worek, środa powinienem mieć.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org