Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
becikowe łomża |
hej. mam pytanie do osób obeznanych w temacie. jakie dokumenty trzeba miec żeby złożyć becikowe? jaka kwota przysługuje? gdzie się składa? i ile się dostanie jesli dziecko jest pierwsze? prosze o odpowiedz. z gory dzieki Lusia
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: becikowe łomża |
Zamiast poruszac temat na forum jedz na Polna do Urzedu Miasta tam ci wszystko powiedza, dadza wnioski do wypelnienia. Najwazniejsze zaswiadczenie od lekarza prowadzacego ciaze Michalski
|
|
sorry, ale chyba forum jest po to, aby móc sie zapytać ( jako facet to nie wiesz zbytnio ale kobiecie na rozwiazaniu cięzko jest sie gdziekolwiek poruszac) dlatego pytam tutaj jakie dokumenty mam szykowac, ewentualnie wniosek wypełnic na miejscu. tyle. Lusia
|
|
Pare dni temu sam do nich biegalem z tym wnioskiem. Ale zeby zlozyc o becikowe musisz miec pesel dziecka. Po zgloszeniu USC czekasz na niego tydzien. Wniosek moze wziac ojciec dziecka a ty spokojnie wypelnisz go w domu. Od razu wezcie wniosek o rodzinne. Do obydwu wnioskow musza byc ksera waszych dowodow osobistych, ksero aktu urodzenia dziecka. Wszystko tam wam powiedza Michalski
|
|
Napewno potrzebna jest kopia aktu urodzenia dzieciątka, pesel, kopie dowodu osobistego rodziców. Poza tym zaświadczenie od ginekologa. Wnioski do pobrania w oddziale UM ul. Polna, ale nie wiem czy uda Ci się wypełnić na miejscu, potrzebne podpisy obojga. Tu masz link gdzie jest możliwośc pobrania wniosku http://www.lomza.pl/bip/index.php?k=863. Możliwe, że coś przeoczyłam, ale zawsze warto zadzwonić 86/216-63-19 Zdrówka dla Mamy i Maleństwa :-)
|
|
a tu madz resztę informacji http://www.lomza.pl/bip/index.php?wiad=5547
|
|
dziękuje slicznie za pomoc Lusia
|
|
ale pamietaj że od tego roku musisz miec poniżej 550 zł na członka rodziny . Takze potzrzebna informacja z urzedu skarbowego o dochodach
|
|
chyba nie ma potrzeby wizyty w US. Wystarczy podpisać oświadczenie o dochodach, które zawarte jest we wniosku.
|
|
zaświadczenie wystawione przez lekarza lub położną potwierdzające pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do porodu - wymóg dotyczy tylko biologicznych rodziców dziecka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |